OM eist 14 maanden cel voor ramkraak Coolblue OM eist 14 maanden cel voor ramkraak Coolblue

OM eist 14 maanden cel voor ramkraak Coolblue

OM eist 14 maanden cel voor ramkraak Coolblue
Foto: Bas van Setten
Tegen de 22-jarige Utrechter die ervan wordt verdacht een ramkraak bij Coolblue in Utrecht te hebben gepleegd is een celstraf van 14 maanden geëist. De man werd in juli vorig jaar samen met twee anderen opgepakt nadat met een Audi de pui van de winkel aan het Europaplein omver werd gereden.

Tegen de 22-jarige Utrechter die ervan wordt verdacht een ramkraak bij Coolblue in Utrecht te hebben gepleegd is een celstraf van 14 maanden geëist. De man werd in juli vorig jaar samen met twee anderen opgepakt nadat met een Audi de pui van de winkel aan het Europaplein omver werd gereden.

De ramkraak gebeurde rond 04.00 uur in de nacht van 12 juli. De politie was er snel bij en kon twee verdachten die er op een scooter vandoor wilden gaan arresteren. De tas die zij bij zich hadden zat vol met spullen die bij Coolblue waren gestolen. De derde verdachte werd kort daarna aangehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er bewijs dat de 22-jarige Utrechter en een 17-jarige verdachte de raamkraak hebben uitgevoerd. De derde verdachte, een 20-jarige Utrechter, zou de Audi hebben gestolen.

Gereedschap

Daarnaast bleek ook uit het onderzoek dat de minderjarige verdachte een dag voor de ramkraak diverse gereedschappen bij een bouwmarkt had gekocht, zoals een breekijzer, betonscharen, een voorhamer en hoofdlampjes. Op de beveiligingsbeelden van Coolblue was te zien dat de inbrekers deze lampjes droegen. Tot slot werd via een van de telefoons van de verdachten een raptekst gevonden die overeenkomt met de toedracht van de ramkraak.

Tegen de 22-verdachte is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden geëist. De zaak tegen de minderjarige medeverdachte is achter gesloten deuren behandeld. Tegen hem is 178 dagen jeugddetentie geëist waarvan 150 dagen voorwaardelijk. De zaak tegen de derde verdachte moet nog beginnen.

In december vorig jaar vond een plofkraak plaats bij hetzelfde pand van Coolblue. Twee verdachten gingen er toen met buit vandaar.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  O, o, o, wat een kleuterige straf. Dit soort misdrijven moet, naar mijn mening, veel zwaarder gestraft worden. En natuurlijk moet alle schade door de daders vergoed worden plus nog een hoge boete. het moet in Nederland gewoon veel onaantrekkelijker gemaakt worden, om misdrijven te plegen, van welke aard ook. Nederland is zo n beetje een crimineel luilekkerland geworden.

 2. Kadoendra

  @Hetty

  Jij zegt dat omdat jij alleen maar oog hebt voor het slechte en geen oog hebt voor het goede.

  “Daarnaast bleek ook uit het onderzoek dat de minderjarige verdachte een dag voor de ramkraak diverse gereedschappen bij een bouwmarkt had GEKOCHT”.

  Er staat duidelijk GEKOCHT en dus niet gestolen!

 3. MJPD

  “Nederland is zo n beetje een crimineel luilekkerland geworden.”

  Inderdaad. Denkt u nog eens aan uw eigen woorden als u de volgende keer in het stemhokje staat en maak op basis daarvan de juiste keuze.

 4. Kadoendra

  @MJPD

  Dit soort strafzaken smult het gewone volk van.
  Maar voor de echte grote criminele zaken, te weten de witteboordencriminaliteit smult het gewone volk niet omdat het ze boven hun pet gaat.

  Denk maar aan de zaak van de oud VVD voorzitter Henry Keizer, die had volgens rechtsdeskundigen een heel bedrijf met een waarde van vele tientallen miljoen gejat.

  Maar daar zulk soort grote criminele daden slechts een stoel, bureau en een paar pennenstreken vergen ziet het er niet zo spectaculair uit als b.v een ramkraak, die uiteindelijk feitelijk veel minder spectaculair blijkt te zijn dan veel witteboordencriminaliteit.

 5. Esrin W.

  Iedereen klaagt hier “ach en wee” echter zolang iedereen maar blijft stemmen op partijen die het huidige rechtssysteem in stand houden zal het altijd pleisters plakken blijven met de strafmaat.
  Wat je zaait zal je ooit een keer moeten oogsten en we oogsten al tientallen jaren de wrange vruchten van het softe pappen en nathouden beleid.

 6. [email protected]😉

  Inderdaad zolang iederéén op softe partijen blíjven stemmen zullen dit soort ondernemers vogelvrij zijn voor dit soort ……. 🤔

 7. [email protected]

  Dat hebben ondernemers in Nederland ook PTSS iedere dag en nacht de angst om overvallen of berooft te worden door werkschuw …… die geeen zin hébben om te werken voor hun geld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).