OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor ontuchtpleger Bart C. - De Utrechtse Internet Courant OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor ontuchtpleger Bart C. - De Utrechtse Internet Courant

OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor ontuchtpleger Bart C.

OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor ontuchtpleger Bart C.
Het Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar onvoorwaardelijke cel en een tbs-behandeling geëist tegen Bart C. Hij wordt verdacht van acht strafbare feiten met zeven kinderen van de buitenschoolse opvang Partou in De Bilt.

Het Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar onvoorwaardelijke cel en een tbs-behandeling geëist tegen Bart C. Hij wordt verdacht van acht strafbare feiten met zeven kinderen van de buitenschoolse opvang Partou in De Bilt.

Dinsdag werd tijdens de eerste inhoudelijke behandeling van de rechtszaak bekend dat de 27-jarige Utrechter C. een fetisj had. Hij liet zich in zijn kruis schoppen door meerdere minderjarige meisjes. Daarnaast liet hij zich ook betasten door de kinderen. Het misbruik vond plaats op het schoolplein, in de kleedkamers van de naastgelegen voetbalvereniging en in het schoolgebouw.

Alle feiten zouden plaats hebben gevonden in de periode tussen januari 2016 en augustus 2017.

Het OM eist naast de 2,5 jaar en tbs met voorwaarden ook een gebiedsverbod in De Bilt tegen C. Hij verklaarde zelf in de rechtbank vanmiddag dat hij de kinderen zelf niet aan had geraakt, maar geeft het seksueel misbruik wel toe. Hij maakte zijn excuses en was geregeld in tranen.

Slachtofferverklaringen

De officier van justitie neemt het C. kwalijk dat hij zijn verklaring meermaals heeft aangepast. Ook in de behandeling van vandaag gaf hij volgens de officier niet vanaf het begin openheid van zaken. “Hij relativeert steeds zijn eigen rol en legt deels de schuld neer bij de kinderen.” C. verklaarde in eerste instantie bij de politie onder meer dat er maar sprake was van 2 misbruikzaken. Er werden er vandaag 8 behandeld. Bij twee van de kinderen heeft hij zichzelf ook bevredigd terwijl de kinderen toekeken. De slachtoffers werd verteld dat ze niets mochten vertellen aan hun ouders.

Ook de ouders van de slachtoffers kwamen vandaag aan het woord. Emotioneel richtte een moeder zich tot C. en zei onder meer: “Voor de rest van mijn leven moet ik bij het horen van de naam Bart aan jou denken. Je hebt enorme pijn en verdriet veroorzaakt. Je hebt gekozen voor je eigen genot. Hoe denk je in godsnaam seksueel misbruik bij jonge kinderen te kunnen nuanceren? Hopelijk kom je nooit meer met kinderen in aanraking.”

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).