OM eist 25 jaar celstraf wegens dubbele dodelijke steekpartij | De Utrechtse Internet Courant OM eist 25 jaar celstraf wegens dubbele dodelijke steekpartij | De Utrechtse Internet Courant

OM eist 25 jaar celstraf wegens dubbele dodelijke steekpartij

OM eist 25 jaar celstraf wegens dubbele dodelijke steekpartij
De officier van justitie heeft gisteren 25 jaar celstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Utrecht. De man wordt verdacht van doodslag op een 63-jarige man en van moord op zijn 52-jarige vriendin.

De officier van justitie heeft gisteren 25 jaar celstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Utrecht. De man wordt verdacht van doodslag op een 63-jarige man en van moord op zijn 52-jarige vriendin.

De dubbele dodelijke steekpartij vond plaats in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november 2013 in en bij een woning in Amsterdam. Een ruzie binnen het drugsmilieu lijkt de aanleiding geweest te zijn voor de steekpartij.

De politie is de verdachte op het spoor gekomen door een DNA-match met aangetroffen sporen op de plaats waar de steekpartij heeft plaatsgevonden. Het DNA van verdachte zat niet alleen op een mes dat een aantal dagen na het misdrijf in een park in de buurt werd gevonden, maar ook op een tas die na het misdrijf in de woning werd aangetroffen.

Straatstenen

De tas was deels gevuld met straatstenen – wat volgens het Openbaar Ministerie erop zou kunnen duiden dat de ene partij de andere partij wilde oplichten. De officier van justitie: “Gelet op alle omstandigheden acht ik het meest aannemelijke scenario dat verdachte in verband met een drugsdeal naar beide slachtoffers is toegegaan met een deels met stenen gevulde tas. Met andere woorden dat verdachte de boel heeft willen belazeren.”

Op het horloge van verdachte is bloed aangetroffen met daarin DNA van beide slachtoffers. De verklaring van verdachte dat dat is gekomen doordat hij de gewoonte had het slachtoffer te omhelzen acht het OM niet aannemelijk omdat getuigen daarover anders hebben verklaard.

De officier van justitie: “Zowel dader als slachtoffers waren betrokken bij grootschalige handel in heroïne en waren dus ook op de hoogte van de grote risico’s die daarmee gepaard gaan. Risico van het vak is dan ook dat je geconfronteerd kunt worden met heftig en soms ook dodelijk geweld. Maar het ontnemen van iemands leven is een van de zwaarste strafbare feiten. In dit geval is sprake van dermate gruwelijke omstandigheden dat slechts een gevangenisstraf van zeer lange duur een passende reactie is.”

1 Reactie

Reageren
  1. de medicijnman

    ach 25 jaar wat zegt dat nou ! helemaal niets Michael p kreeg 11 jaar voor het verkrachten van 2 tieners maar loopt binnen 5 jaar gewoon weer rond te struinen. Deze tijdbom is echt niet genezen maar mag het gewoon weer proberen de Genen die verantwoordelijk zijn voor zijn vrijlating zou ook de consequenties moeten inschatten en bestraft moeten worden wanneer de delinquent in herhaling valt.maar nee zo werkt dit verrotte systeem hier niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).