OM eist celstraffen tegen twee drugsdealers uit Lombok | De Utrechtse Internet Courant OM eist celstraffen tegen twee drugsdealers uit Lombok | De Utrechtse Internet Courant

OM eist celstraffen tegen twee drugsdealers uit Lombok

OM eist celstraffen tegen twee drugsdealers uit Lombok
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist tegen twee drugsdealers uit de Utrechtse wijk Lombok. De mannen hoorden zestien en drie maanden cel tegen zich eisen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist tegen twee drugsdealers uit de Utrechtse wijk Lombok. De mannen hoorden zestien en drie maanden cel tegen zich eisen.

De politie kreeg sinds de zomer van 2018 meldingen binnen over de hoofdverdachte. In 2019 werd hij door de politie gezien toen hij iets overdroeg aan een bekende drugsdealer. Er werd toen een onderzoek gestart, waarin onder meer telefoongesprekken werden afgetapt.

Uit de telefoongesprekken bleek dat de man contact had met meerdere drugsgebruikers. Hij hield zich ook vaak op bij locaties van stichting de Tussenvoorziening. De politie besloot undercover drugs te kopen. In oktober 2019 lukte het twee keer om heroïne en cocaïne bij de verdachte te kopen. Die werd vervolgens aangehouden. Tijdens zijn aanhouding had hij veel contant geld en een dealertelefoon bij zich. Hij probeerde ook nog 38 bolletjes en drie envelopjes met cocaïne weg te gooien.

Tijdens het onderzoek kwam ook de andere verdachte in beeld. Ook hij had contacten via de dealertelefoon en maakte afspraken voor deals.

Kans op herhaling groot

Het OM heeft bij de strafeis rekening gehouden met het feit dat de verdachten niet mee wilden werken aan een onderzoek door de reclassering. Ook zou de kans op herhaling van strafbare feiten groot zijn. De hoofdverdachte is ook al eerder veroordeeld voor drugshandel.

Tegen de hoofdverdachte is zestien maanden cel geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Zijn medeverdachte hoorde 90 dagen eisen, waarvan 46 dagen voorwaardelijk.

De officier van justitie vroeg verder een contactverbod met elkaar op te leggen en wil dat de hoofdverdachte een locatieverbod krijgt voor opvangplekken van drugsverslaafden. Het crimineel verdiende geld moet zo snel mogelijk worden afgepakt.

1 Reactie

Reageren
  1. Lombokker

    De Tussenvoorziening vangt mensen op die door allerlei problemen geen dak meer boven hun hoofd hebben, en helpt en om hun leven weer op de rit te krijgen.
    Uitgerekend daar gaat dit misbaksel zijn drugs verkopen. Dan verdien je wat mij betreft wel wat meer dan 16 maanden gevangenis. Ik hoop dat de Rechtbank Midden-Nederland voor de verandering nu eens een hogere straf oplegt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).