OM eist miljoenen euro’s van veroordeelden coffeeshop Shabab | De Utrechtse Internet Courant OM eist miljoenen euro’s van veroordeelden coffeeshop Shabab | De Utrechtse Internet Courant

OM eist miljoenen euro’s van veroordeelden coffeeshop Shabab

OM eist miljoenen euro’s van veroordeelden coffeeshop Shabab

Miljoenen euro’s eist het openbaar ministerie (OM) van de familie achter de Utrechtse coffeeshop Shabab. Het OM denkt dat er megawinsten zijn gemaakt met illegale drugshandel. Dat meldt RTV Utrecht.

Van de voormalige eigenaar Mimoun T. probeert het OM 11 miljoen euro terug te vorderen. Naast de eigenaar wil justitie ook van vijf andere familieleden die bij de coffeeshop betrokken waren geld krijgen. Deze vorderingen variëren tussen de acht en negen ton per persoon.

Mimoun T. zit op dit moment een gevangenisstraf uit van 2,5 jaar. Zijn medeverdachten kregen lagere straffen. De coffeeshop aan de Vleutenseweg werd gesloten nadat de politie in november 2012 200 kilo hasj en hennep en meer dan 600.000 euro cash vond bij invallen in de coffeeshop en diverse panden in Utrecht en Breda. De gemeente vond dat de gevonden hoeveelheid drugs een gevaar vormde voor de samenleving en besloot daarom om de vergunning van de coffeeshop in te trekken.

Mimoun T. en zijn medeverdachten zouden veel geld dat zij verdiend hebben in de coffeeshop buiten de boeken gehouden hebben. Ook werd er, volgens het OM, buiten de coffeeshop om in drug gehandeld.

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Tja natte vingerwerk van justitie, nu moeten zij maar gaan bewijzen dat het niet zo is.
    Als de Nederlandse overheid niet zo hypocriet is inzake softdrugs, zou er veeeeeeeeel meer geld naar de belasting gaan en betaalt worden, natuurlijk houden mensen nu hun mond en doen geen belastingaangifte, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).