Omstanders veroordeeld voor agressie tegen agenten bij aanhouding Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant Omstanders veroordeeld voor agressie tegen agenten bij aanhouding Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant

Omstanders veroordeeld voor agressie tegen agenten bij aanhouding Kanaalstraat

Omstanders veroordeeld voor agressie tegen agenten bij aanhouding Kanaalstraat
Twee verdachten van een incident op de Kanaalstraat zijn vandaag veroordeeld. Na de aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat bemoeiden verschillende omstanders zich met de politie. De agenten moesten daarbij de wapenstok trekken. De twee mannen hoeven niet terug de cel in, maar kregen wel een veroordeling.

Twee verdachten van een incident op de Kanaalstraat zijn vandaag veroordeeld. Na de aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat bemoeiden verschillende omstanders zich met de politie. De agenten moesten daarbij de wapenstok trekken. De twee mannen hoeven niet terug de cel in, maar kregen wel een veroordeling.

Na de onrust die dinsdag 16 april ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat, werden meerdere personen aangehouden.

Er kwam die dag een melding binnen dat een vrouw werd lastig gevallen door twee mannen. De politie controleerde een verdachte, maar die verzette zich bij aanhouding. Toen de politie de man naar de grond werkte begonnen tientallen omstanders zich met de arrestatie te bemoeien. Daarbij werd er geduwd, geslagen, geschopt en getrokken. De agenten trokken hun wapenstok en sloegen en schopten enkele omstanders.

De verdachte, waar het allemaal om te doen was, zag door de bemoeienis van de omstanders kans zich uit de voeten te maken. Hij kon later weer worden opgepakt.

Openlijk geweld

Een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg stonden vandaag voor de rechter op verdenking van openlijk geweld tegen politieambtenaren. Zij probeerden, volgens het Openbaar Ministerie, de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan.

De mannen hebben beiden vastgezeten en hoeven van de rechter nu niet terug de gevangenis in. Ze kregen celstraffen van 60 dagen, waarvan 51 voorwaardelijk en 30 dagen waarvan 21  voorwaardelijk. Ook kregen ze een taakstraf van 150 en 100 uur.

Een 29-jarige verdachte werd voor het incident eerder al veroordeeld tot 40 dagen cel, waarvan 15 voorwaardelijk. De man die in eerste instantie werd aangehouden staat eind dit jaar voor de rechter.

7 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Alweer hier, deze mensen hebben zich afgekeerd van de maatschappij en de rechtsstaat. Erger nog, ze zijn een voorbeeld voor de jongeren waardoor een hele groep haar eigen kansen ontneemt. Dom, dom, dom.. En een nieuwe werkelijkheid voor onze politie.

 2. [email protected]

  Misschien is een zwaardere straf meer op zijn plaats in dit geval, maar het zijn natuurlijk daders met een beperking dus krijgen gewoon een fop straf van deze rechter.
  Wat ik wel bizar vind is dat de agenten een schadevergoeding krijgen, je weet dat je het afvoer putje van de samenleving bent en daar horen ook dit soort situaties bij of je het nu leuk vind of niét.

 3. Erwin

  Zozo, 60 dagen waarvan 51 voorwaardelijk.
  9 dagen brommen dus voor geweld tegen een agent.
  Zijn dit die strengere straffen waar vvd en haar minister het steeds over hebben..?!?!

 4. Kadoendra

  Een aantal jaren geleden was ik sinds lange tijd weer eens in de Kanaalstraat en mijn oog viel toen op een kwajongensstreek waaraan ik nog geregeld met enige glimlach aan terug denk.
  Bij het straatnaambord Kanaalstraat op de locatie bij de stalen brug had een grapjas de letter K weggehaald.

 5. Peet

  Die zijn schaterlachend de rechtbank uitgelopen,,,,wat een minachting voor agenten die hun werk doen
  Wereldvreemde rechters

 6. bee

  ze gaan geweld tegen hulpdiensten zwaarder straffen ,werd vorig jaar gezegd.
  wanneer gaat dat dan in?

 7. Gregor

  Voetbalfans komen er slechter vanaf wanneer de confrontatie met de politie wordt gezocht. Ik begin het vertrouwen in de rechterlijke macht inmiddels wel te verliezen. Het is wederom meten met 2 maten, ik laat maar in het midden waarom.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).