Onrust op de Ganzenmarkt in Utrecht: 26-jarige man mishandeld, twee verdachten (16 en 18) opgepakt Onrust op de Ganzenmarkt in Utrecht: 26-jarige man mishandeld, twee verdachten (16 en 18) opgepakt

Onrust op de Ganzenmarkt in Utrecht: 26-jarige man mishandeld, twee verdachten (16 en 18) opgepakt

Onrust op de Ganzenmarkt in Utrecht: 26-jarige man mishandeld, twee verdachten (16 en 18) opgepakt
Archiefbeeld van de Ganzenmarkt
Een 26-jarige man is maandagavond gewond geraakt bij een mishandeling op de Ganzenmarkt in Utrecht. De politie heeft een jongen van 16 en een man van 18 jaar aangehouden als verdachten in de zaak.

Een 26-jarige man is maandagavond gewond geraakt bij een mishandeling op de Ganzenmarkt in Utrecht. De politie heeft een jongen van 16 en een man van 18 jaar aangehouden als verdachten in de zaak.

De politie kreeg maandag rond 21.00 uur een melding van een vechtpartij bij het tunneltje op de Ganzenmarkt. De agent die als eerste ter plaatse was, zag hoe een 26-jarige man door meerdere personen werd mishandeld.

Twee verdachten van 16 en 18 jaar zijn diezelfde avond aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen

De politie doet nog onderzoek naar wat precies de aanleiding was voor de mishandeling. Verder wordt nog onderzocht of, naast de twee opgepakte verdachten, mogelijk nog anderen een rol hebben gespeeld.

De politie hoopt in contact te komen met mensen die maandagavond rond 21.00 uur iets hebben gezien bij het tunneltje. Ook mensen die camerabeelden hebben, kunnen zich melden bij de politie.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Uuu

  Naast het bollendak, achter het conservatorium, bepaalde straten in Knalland, bepaalde flats in Overvecht, delen van Ondiep, Tolsteeg, Lucasbolwerk, stukken singel etc.》 de volgende no go zone in wording.

  De gevolgen van drugscriminaliteit, mensenhandel, economische dakloosheid, vluchtelingenproblematiek, gastarbeid via louche uitzendbureaus en bezuinogingen op psychische gezondheidszorg en een gemeente die alleen maar leuke projecten doet (kortom neo-liberaal pretparadijs Nederland) daar zelfs een wethouder voor heeft aangenomen, maar compleet verzaakt in haar basistaken.

  De miljarden voor revatalistie van het centrum lijken verspilde moeite te zijn geweest, behalve dat alle prijzen zijn opgedreven.

 2. Omwonenden

  De Ganzenmarkt is in tijdsbestek van 4 jaar veranderd in no go area
  Veel te veel horeca geperst in klein gebied
  Plus avond winkel
  Ganzenmarkt tunnel is terrein voor dealers drugs drankgebruik
  Ganzenmarkt trekt fout volluk aan

 3. Utrechter

  Het wordt tijd dat die ‘asielzoekers’ uit veilige landen, die de daders van de mishandeling zijn, eens het land uit worden gezet. Ongelooflijk hoe wij in Nederland maar toestaan dat ze letterlijk het stationsgebied terroriseren terwijl ze hier überhaupt niet mogen zijn. En onze politie en handhaving heeft het er maar druk mee…

 4. BW

  Op maandagavond om 21:00, toe maar. Misschien moet Supermarkt Boon nóg een uur eerder dicht, dan houdt dit vast wel op.

 5. Realist

  Dealen, geweldsincidenten, asociaal rijgedrag en naar vrouwen sissen.. ja, die studenten zorgen echt voor veel overlast.

 6. Fred

  @utrechter: welke politie? Die is compleet kapot bezuinigd door de vvd… nog wel eens een agent gezien de laatste tijd? I rest my case.

 7. Balthasar

  sluit tunneltje af n uur voor zonsondergang; realiseer n vaste trap naar de kade en of installeer verlichting van 10.000 lmn.

 8. Uuu

  @ Utrechter

  Knap dat jij zonder (politie-)onderzoek weet dat:

  1) het hier om migranten gaat

  2) je al weet dat deze migranten hier illegaal verblijven

  3) dat het om veiligelanders gaat

  Extra:
  Veilige anders melden zich wel bij het COA aan, maar zijn kansloos en komen niet in de asielprocedure terecht. Dat blijkt al bij de intakegesprekken. Juridisch gezien zijn het geen asielzoekers. Helaas kun je niet helemaal voorkomen dat mensen vanuit Marrokko of Algerije een vliegticket naar Amsterdam kopen (enkeltje of retourtje) en vervolgens niet terug gaan. Je kunt mensen niet op voorhand verdenken van het ontduiken van visumplicht, voordat ze de overtreding begaan hebben. Jij mag namelijk ook een ticket naar Marrokko kopen en kan daar, zonder je te melden bij een instantie, achter blijven. Mensen moeten eerst een overtreding begaan, wil je ze betrappen op een overtreding.

  Vervolgens moet de minister van buitenlandse zaken natuurlijk hardere afspraken maken met aan de EU grenzende veilige, voormalige 2e wereld landen, over het terugsturen van illegaal in Nederland verblijvende mensen zonder werk, die geen toerist zijn en zich aan de visumplicht ontrekken.

 9. Feed

  @uuu: deze info is re vinden op andere media
  Deze gasten krijgen geen asiel en kunnen ook niet worden uitgezet.

 10. Koel Hoofd

  Gaat goed met Utrecht pretpark vol vermaak van beleving.
  Maar onze burgemeester komt met proactief plan van aanpak, laat die maar schuiven.

 11. BW

  @Koel Hoofd
  Geinig. In het vorige artikel over de Ganzenmarkt (over die 419 incidenten, artikel gepubliceerd op 19-9) heb je een “relativerende” reactie geschreven (dat waren je eigen woorden) met als strekking dat de overlast in het gebied rond het stadhuis van alle tijden is en dat 419 incidenten volgens jou “volstrekt normaal” en “niets bijzonders” is (wederom: je eigen woorden). Bij het eerstvolgende incident, letterlijk één dag later, deel je ineens een cynische sneer uit over het Utrechtse pretpark vol vermaak en beleving en dat je de burgemeester wel kan laten schuiven.

  Nergens staat geschreven dat je altijd consequent moet zijn, maar dit is wel een hele abrupte draai.

 12. Koel Hoofd

  @BW
  Ik wist toen niet dat twee pubers (NB!) zomaar iemand het ziekenhuis in hebben geslagen. Dat is wel graadje heftiger dan wat er normaal gebeurd…toch?

 13. Peet

  Ganzenmarkt is no go area geworden
  24/7 horecakermis
  Enorme horecaoverlast
  Enorme drugs drank geweld overlast
  Reden? Gemeente geeft wel horecavergunningen af
  Maar handhaaft niet
  Je zal er maar wonen

 14. BW

  @Koel Hoofd
  Nou ja, dan nog maar een letterlijk citaat uit jouw reactie bij het vorige artikel: “vechten, diefstal, ruzie, heroine junkies, dronken kotsende jongetjes en meisjes etc.”. Dit incident (namelijk: een vechtpartij) past naadloos in dat rijtje en daarvan heb je zelf gezegd dat het “volstrekt normaal” en “niets bijzonders” is. Een dag later schrijf je dat het een “graadje heftiger is dan wat normaal gebeurt”

  Eehm, I’m lost…

  Trouwens dan nog: wat dacht jij gisteren dan? Dat die 419 incidenten allemaal hooguit kwajongens zijn die een appel hebben gestolen bij Boon of zo? Keep it real, hè.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).