Op heterdaad betrapt: duo aan de haal met 14 gestolen elektrische fietsen in Utrecht Terwijde Op heterdaad betrapt: duo aan de haal met 14 gestolen elektrische fietsen in Utrecht Terwijde

Op heterdaad betrapt: duo aan de haal met 14 gestolen elektrische fietsen in Utrecht Terwijde

Op heterdaad betrapt: duo aan de haal met 14 gestolen elektrische fietsen in Utrecht Terwijde
Foto: Instagram Politie Leidsche Rijn
Utrechtse politieagenten hebben zondag twee personen betrapt op het inladen van maar liefst 14 gestolen elektrische fietsen. Na een melding van een oplettende getuige kon de politie het duo aanhouden.

Utrechtse politieagenten hebben zondag twee personen betrapt op het inladen van maar liefst 14 gestolen elektrische fietsen. Na een melding van een oplettende getuige kon de politie het duo aanhouden.

Eerder dit jaar werd al bekend dat nergens anders in Nederland het aantal gestolen elektrische fietsen zo hard toeneemt als in Utrecht. In 2021 werden er in de stad 846 elektrische fietsen gestolen, maar liefst 66 procent meer dan het jaar daarvoor.

Dat bleek uit onderzoek van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal. De stichting merkte daarbij op dat het overgrote deel van de gestolen fietsen buiten op straat stond geparkeerd. Maar zo’n 10 procent van de elektrische fietsen werd uit een garage of schuur gestolen.

Aangifte

De politie herinnert Utrechtse fietseigenaren eraan altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Wanneer het framenummer van de fiets bij de politie bekend is, kan die de rechtmatige eigenaar in veel gevallen weer terugvinden.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

15 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Goede actie van district West.

 2. Aniwe

  Compliment!

 3. Hetty

  Uitstekend werk van oplettende voorbijganger en politie. Ik hoop, dat deze fietsendieven jaren moeten gaan brommen !

 4. isabelle

  “De politie herinnert Utrechtse fietseigenaren eraan altijd aangifte te doen van een gestolen fiets”.

  Deze fietseigenaar herinnert de Utrechtse politie eraan, dat aangiftes van een gestolen fiets altijd linea reacta verdwijnen in jullie grote ronde archief.

 5. Kelsey rommers

  Mijn goude stella fiets is ook gestolen 2 maanden geleden in kanaleneiland een goude stella fiets dus erg opvallend

 6. Bernhard

  Goed werk van de politie. Vrees echter dat deze heren vandaag of morgen het ‘werk’ weer kunnen oppakken.

 7. Kadoendra

  @Kelsey rommers

  Ik heb het sterke vermoeden dat jouw gouden Stella fiets op dit ogenblik erg opvalt in een oostblokland!

 8. W.

  @isabelle: Deze fietseigenaar heeft anders mooi binnen enkele maanden na diefstal zijn fiets teruggekregen, nadat deze bij een controle als zijnde mijn gestolen fiets kon worden geïdentificeerd.

  Voel je vrij om lekker recalcitrant geen aangifte te doen van je gestolen fiets, maar zoveel moeite is het ook weer niet. Het kan gewoon online en niet geschoten is altijd mis.

 9. RABE

  Goed bezig, maar er wordt steeds gewaarschuwd dat je de fiets ergens aan vast moet zetten. Doe je dat niet, dan wordt je fiets in een busje geladen.

 10. snorretje

  # Duic hou ons op de hoogte van de straf die deze kanspareltjes krijgen voor deze diefstallen .

 11. Oetski

  @isabelle Ik kreeg een paar jaar terug ineens een bericht van de politie dat mijn gestolen fiets was teruggevonden bij een heler. Die fiets was jaren daarvoor gejat. Niet te cynisch worden dus, het kan wel.

 12. Realist

  @Snorretje. Laat maar want dat is elke keer weer teleurstellend.

 13. Gregor

  Extra surveillance bij station Terweide kan al helemaal geen kwaad. Daar is het scheer en inslag met fietsendiefstal.

 14. Lombokker

  @Hetty
  “jaren moeten gaan brommen!”

  U bent duidelijk een optimist, geen realist.
  Heeft u wel eens van het verschijnsel “taakstraf” gehoord?

 15. Cor Nelis

  @Hetty, dat wordt een “foei en nooit meer doen”-gesprekje en in het gunstigste geval een dagje schoffelen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).