Opnieuw draaideur bij Hoog Catharijne in Utrecht vernield, verdachte opgepakt na korte achtervolging Opnieuw draaideur bij Hoog Catharijne in Utrecht vernield, verdachte opgepakt na korte achtervolging

Opnieuw draaideur bij Hoog Catharijne in Utrecht vernield, verdachte opgepakt na korte achtervolging

Opnieuw draaideur bij Hoog Catharijne in Utrecht vernield, verdachte opgepakt na korte achtervolging
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
Een man heeft in de vroege uren van de maandagochtend een van de draaideuren van het winkelcentrum Hoog Catharijne vernield. De politie kon hem na een kleine achtervolging oppakken.

Een man heeft in de vroege uren van de maandagochtend een van de draaideuren van het winkelcentrum Hoog Catharijne vernield. De politie kon hem na een kleine achtervolging oppakken.

Op camerabeelden van de beveiliging van het pand was te zien dat de verdachte op maandagochtend vroeg tegen de glazen draaideur van Hoog Catharijne trapte. Door die actie werden de deuren vernield.

De beveiligers kwamen op het incident af, waarop de verdachte zich snel uit de voeten maakte. De politie werd ingeschakeld. Die kon met de aanwijzingen van de beveiligers de man aanhouden in de Potterstraat, na een korte achtervolging.

De verdachte moet vanwege dit incident voor de rechter komen. Volgens berichtgeving van de politie kost het herstellen van de glazen draaideur ruim 8.000 euro.

Eind 2022 was het ook al raak en werd een van de glazen draaideuren van Hoog Catharijne op eenzelfde manier vernield. Het is niet duidelijk of het gaat om dezelfde ‘draaideurcrimineel’.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. w

  gaat ie t ooit daadwerkelijk betalen? of begint dan het draagkracht zielig doen verhaal?

 2. Katja

  Een echte draaideurcrimineel…oh wat flauw…

 3. Amoroso

  best risicovol, een flinke bloeding is zo gebeurd met schoppen tegen glas, en dan zeker huilie huilie terwijl de ambulance onderweg is?

 4. sneuschutter

  Dat krijg je van links beleid, dit was niet gebeurd als je de markt z’n werk laat doen en draaideuren privatiseert!

 5. zielig zeehondje

  ah de bontkragenbrigade is weer bezig

 6. Ridele

  Vreemd dat b.v. bij Instagram vermeld wordt 698 personen vinden dit leuk.
  Is er geen andere term te bedenken?
  Ze maken mij niet wijs dat die 698 personen het allemaal zo leuk vonden dat er wederom ‘n glazen draaideur ingetrapt werd.

 7. G.H.

  @Katja
  Inderdaad, maar hij moet even wel gemaakt worden natuurlijk 😁

 8. Peter van Zoest

  Ok, DUIC, daar gaan we weer: WAAR in Hoog Catharijne was dat?

 9. Kurdy

  @Katja te leuk om ‘m niet te gebruiken.

 10. Nina

  @ Katje
  😂

 11. Pee

  hoe kom je op het idee om dit te doen?
  dat vraag ik me ook bij andere vernielingen af .

 12. Thomasje

  Het zijn ook irritante draaideuren. Als je iets te dicht bij het glas komt stopt de deur met draaien tot je een stap achteruit doet. Ik heb ook wel eens de neiging om er een trap tegen te geven

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).