Beelden van achtervolging die eindigt in Utrecht: politie moet gaspedaal intrappen tot 245 km/u om Audi bij te houden Beelden van achtervolging die eindigt in Utrecht: politie moet gaspedaal intrappen tot 245 km/u om Audi bij te houden

Beelden van achtervolging die eindigt in Utrecht: politie moet gaspedaal intrappen tot 245 km/u om Audi bij te houden

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht waren dinsdagavond beelden te zien van een achtervolging die in Utrecht eindigde. De drie inzittenden van de snelle Audi wilden vermoedelijk net over de grens in Duitsland een plofkraak plegen. Eén persoon kon direct worden aangehouden, maar twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht waren dinsdagavond beelden te zien van een achtervolging die in Utrecht eindigde. De drie inzittenden van de snelle Audi wilden vermoedelijk net over de grens in Duitsland een plofkraak plegen. Eén persoon kon direct worden aangehouden, maar twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

Op 2 april van dit jaar was de A27 bij Utrecht afgesloten vanwege een politieonderzoek. De zwarte Audi stond op de vluchtstrook geparkeerd en in het voertuig werden later ook explosieven gevonden. Destijds meldde de politie al dat één persoon was gearresteerd en dat de andere inzittenden wisten te ontkomen.

Nu is duidelijk dat de inzittenden van de Audi in de nacht van 1 op 2 april de deur van een bank net over de grens bij Kerkrade probeerden te forceren. “Waarschijnlijk met de bedoeling om de pinautomaat in het gebouw op te blazen”, zegt een verslaggever van Opsporing Verzocht. Zover komt het echter niet omdat een buurtbewoner de politie alarmeert en de verdachten er snel vandoor gaan.

Helikopter

De Audi met gestolen kentekenplaten wordt vervolgens een aantal keer geflitst. De piloot van een politiehelikopter kreeg rond 05.00 uur de opdracht om op zoek te gaan naar het voertuig. Op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam krijgt de politie de auto in het vizier vanwege de hoge snelheid.

Een aantal keer moeten de verdachten hun Audi aan de kant zetten om met een jerrycan bij te tanken. Op de A27 bij Utrecht blijkt de tank van het voertuig dan echt leeg te zijn en zetten de drie inzittenden het op een lopen. Een daarvan wordt gearresteerd en de andere weten te ontkomen. In het programma Opsporing Verzocht werd getuigen gevraagd om zich te melden.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. passalacqua

  wat sneu, ze waren er bijna, samen uit samen thuis in kanaleneiland

 2. Koel Hoofd

  Kunnen we hier de conclusie trekken dat de nieuwe lichting studenten van de Utrechte Khriminelen Universiteit een werkcollege had?

  Strakke actie van de politie weer want die RSsen kunnen echt hard.
  Die spillebeentjes van die foutekoorknaapjes in paniek rondjes rennen, hilarisch. Maar wat een stel debielen om zo hard te rijden en nog tegen het verkeer in ook! Is 60 jaar TBS nog steeds een optie?

 3. Realist

  Onze nieuwe identiteit. Geen molens en klompen meer maar drugs en plofkraken.

 4. Herman

  Wat een afgang van de politie. Ondanks heli, speciaal voor bestrijding van zware criminaliteit, krijgen ze die lui niet te pakken.

 5. Fred

  @herman: we hebben inmiddels dan ook een behoorlijk door de vvd uitgeklede peppie & kokkie-politie… dan krijg je dat idd

 6. LOESJE P.

  Er is er een gepakt.
  En die heeft geen enkel idee waar zijn ” kameraden” eventueel wonen of zich zouden kunnen ophouden?
  Vreemd…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).