Ouder echtpaar in Utrechtse Rivierenwijk voor de derde keer thuis overvallen Ouder echtpaar in Utrechtse Rivierenwijk voor de derde keer thuis overvallen

Ouder echtpaar in Utrechtse Rivierenwijk voor de derde keer thuis overvallen

Ouder echtpaar in Utrechtse Rivierenwijk voor de derde keer thuis overvallen
Een ouder echtpaar uit de Utrechtse Rivierenwijk is vorige week vrijdag voor de derde keer slachtoffer geworden van een woningoverval. Voor geen van de overvallen is tot nu toe een verdachte aangehouden.

Een ouder echtpaar uit de Utrechtse Rivierenwijk is vorige week vrijdag voor de derde keer slachtoffer geworden van een woningoverval. Voor geen van de overvallen is tot nu toe een verdachte aangehouden.

Het echtpaar werd in september vorig jaar al twee keer in één week overvallen en werd nu dus opnieuw slachtoffer. Bij de woning van het echtpaar aan de Gouwestraat werd vrijdag rond 16.45 uur aangebeld.

Toen de bewoners de deur niet opendeden, drong de overvaller het huis binnen. Hij duwde de mannelijke bewoner omver, pakte spullen van het slachtoffer en vluchtte de woning weer uit.

De politie werd gebeld en heeft een onderzoek ingesteld. Er is forensisch onderzoek gedaan naar mogelijke sporen van de dader en agenten zijn bezig geweest met een buurtonderzoek.

Dezelfde dader

Omdat voor geen van de drie overvallen tot nu toe verdachten zijn aangehouden, onderzoekt de politie of ze mogelijk gepleegd zijn door dezelfde dader.

De politie vraagt getuigen en mensen die meer weten over de overval om telefonisch contact op te nemen of informatie te delen met de wijkagent.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Verschrikkelijk

 2. Pee

  Valt er zo veel te halen bij die mensen of zo?

 3. isabelle

  Afschuwelijk voor deze mensen!

  Nu voor de derde keer, hopelijk kan de politie of een andere instantie hen heel praktisch helpen om hen beter te beschermen? Inbraakbestendige deuren en ramen, wellicht kan daarnaast een camera helpen?

  Bah, heel naar dat dit echtpaar driemaal dit trauma moet oplopen!

 4. Johannes

  volgens mij is er voor de eerste twee overvallen wel een verdachte aangehouden https://www.ad.nl/utrecht/beruchte-gespierde-overvaller-die-bejaard-echtpaar-duizenden-euros-afhandig-maakte-blijkt-om-de-hoek-te-wonen~a0b0484e/

 5. RABE

  Er staat “toen de bewoners de deur NIET opendeden” drongen de boeven het huis binnen.
  Hoe dan. Is er zwakke plek om binnen te komen???
  Triest voor de mensen.
  Misschien tijd voor een alarm of camera.

 6. Wim Vreeswijk

  In hoeverre is het mogelijk een camera boven de voordeur te installeren die rechtstreeks in verbinding staat met het politiebureau in Rivierenwijk ?

 7. Kees

  Verschrikkelijk dat het zover is gekomen dat bejaarden niet meer veilig zijn in onze maatschappij. Wat we nu zien is dat we ons kennelijk aan moeten passen aan kerels zonder normen en waarden die denken dat ze alles kunnen maken in onze maatschappij. Camera’s, beveiliging, maatregelen… We moeten ons specifiek richten op diegene of de groepen waar dit vandaan komt. Man en paard noemen en ook eens behoorlijk straffen.

 8. erwin

  @vreeswijk: het politiebureau in rivierenwijk…? u bedoelt het bureau van de veldwachter in de rijnlaan dat sinds 1947 al gesloten is?

 9. RABE

  Wim dat kan wel maar daar zit dan een abonnement aan vast. Dus maandelijkse lasten.

  Maar misschien zijn deze mensen niet meer in staat om zelfstandig te wonen en hebben ze bescherming nodig.

 10. Massegast

  Criminelen gaan hier een nieuwe grens over. De doorsnee burger in een doorsnee Utrechtse buurt wordt thuis op klaarlichte dag overvallen. Als de Nederlandse staat nog enig zelfrespect heeft, dan wordt dit extra extra bestraft. En een advocaat die in dit geval met verzachtende omstandigheden (moeilijke jeugd) gaat schermen, maakt misbruik van zijn of haar rol.

 11. Bernhard

  Wat is het signalement van de dader? Zou de opsporing ten goede kunnen komen.

 12. [email protected] 🤫

  Zolang wij blijven wegkijken en excuses zoeken voor dit soort tuig,zal er niets veranderen in Utrecht of Nederland.

 13. Zonnewende

  Vreselijk!

  Ik zou als tip geven: leg een alarmapparaatje naast de deur. En pak die vast zodra er iemand voor de deur staat.

  Mijn vader heeft zoiets. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar het staat in verbinding met een goede buur. Als hij erop drukt, krijgt die buur direct een alarm te horen. Dan kan de buur een kijkje nemen.
  Als er dan ook nog een alarm in huis afgaat, schrikt de inbreker misschien en rent hij sowieso al weg.

  Hoe dan ook, lager kun je nier zakken als mens: misbruik maken van de ouderen onder ons.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).