Opvallend jonge groep zorgt voor veel overlast in De Meern | De Utrechtse Internet Courant Opvallend jonge groep zorgt voor veel overlast in De Meern | De Utrechtse Internet Courant

Opvallend jonge groep zorgt voor veel overlast in De Meern

Opvallend jonge groep zorgt voor veel overlast in De Meern
Er is een groep jonge minderjarigen die al maanden overlast veroorzaakt in De Meern. De groep bestaat uit zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar oud.

Er is een groep jonge minderjarigen die al maanden overlast veroorzaakt in De Meern. De groep bestaat uit zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar oud.

De politie noemt de overlastgevende groep opvallend jong. De groep kwam in het najaar 2018 in beeld en bleek betrokken bij verschillende vormen van overlast vooral in en rond winkelcentra. Zo is winkelend publiek uitgescholden en geïntimideerd, waren de kinderen baldadig en hinderlijk aanwezig in de winkels.

De politie heeft contact gezocht met deze kinderen en hun ouders en ook de hulp ingeroepen van onder meer gemeente, jongerenwerk en het buurtteam. Samen met HALT hebben agenten bij een deel van de groep ook nog preventieve huisbezoeken afgelegd.

Strafbare feiten

Begin dit jaar werd bovendien ook duidelijk dat er meerdere winkeldiefstallen werden gepleegd door de kinderen in de groep. Daarnaast was sprake van onderling geweld. In februari zag de politie beeldmateriaal waarop was te zien dat één van de jongeren uit de groep van andere jongeren klappen en trappen kreeg.

In totaal heeft de politie nu 12 jongeren uit de groep verhoord over betrokkenheid bij één of meer strafbare feiten. De politie heeft ook intensief contact gehad met ouders van de betrokken kinderen. Gezien de jonge leeftijd van de verdachten heeft het Openbaar Ministerie besloten dat het hulpverleningstraject van een aantal van de kinderen geïntensiveerd zal worden.

Daarnaast krijgt een aantal van de verdachten een dagvaarding voor een taakstrafzitting voor minderjarigen of voor een zitting bij de kinderrechter.

6 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  “De groep bestaat uit zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar oud.”

  Is ook bekend wat de achtergrond is van deze groep, of is dat politiek incorrect om te vermelden?

  Goed om te lezen dat het hulpverleningstraject geïntensiveerd gaat worden…

 2. Berend

  Pepperspray en geen koekjes meer van mamma

 3. Els Nuchelmans

  Beter om ook de ouders een taakstraf op te leggen!!??

 4. Justin

  @MJPD: Het zijn Nederlanders.

 5. Theo

  Als er preventief huisbezoeken zijn afgelegd dan zou het toch afgelopen moeten zijn?

  En @Justin: het mag van mij wel wat specifieker.

 6. MJPD

  @Justin
  Helaas wel, ja. Misschien moeten we dat in dit soort gevallen dat Nederlanderschap maar eens ter discussie stellen en intrekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).