Overval met mogelijk steekwapen bij restaurant in stationshal Utrecht Centraal Overval met mogelijk steekwapen bij restaurant in stationshal Utrecht Centraal

Overval met mogelijk steekwapen bij restaurant in stationshal Utrecht Centraal

Overval met mogelijk steekwapen bij restaurant in stationshal Utrecht Centraal
Foto: Regio Nieuws Utrecht
Een restaurant in de stationshal van Utrecht Centraal is op woensdagavond overvallen. Dat laat de politie via Twitter weten.

Een restaurant in de stationshal van Utrecht Centraal is op woensdagavond overvallen. Dat laat de politie via Twitter weten.

Twee personen kwamen op woensdagavond rond 19.45 uur het bedrijfspand in Utrecht Centraal binnenvallen. Daar zouden ze medewerkers met een mogelijk steekwapen bedreigd hebben.

Volgens de politie gingen de overvallers ervandoor met een geldbedrag. De politie doet verder onderzoek naar de overval en hoopt dat getuigen zich melden.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

6 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Fijn dat de sfeer van het oude Hoog Catherijne steeds meer terug komt. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de waardering van Utrecht Centraal daalt in de ranglijstjes. Aan schoonmaak doet men al steeds minder. Boa’s en politieagenten zie je er niet of veel te weinig. Er zijn veel te veel onveilige hoekjes, overaanbod van fastfood (en hanggroepvolk) en de sfeer is killer dan kil.

  Het is ook niet zo dat er tijdens ontwerp, planvorming en bouw niet gewezen is op (de rol) van sociale onveiligheid in het project stationsgebied. Het trekt in ieder geval dubieuze figuren uit Utrecht en heel europa aan. Het is dan ook een internationale transporthub en ook buitenlandse mensen met kwade bedoelingen (en bendes) verplaatsen zich razendsnel met de trein. Luik-Maastricht-Utrecht> je bent er zo. Datzelfde geldt voor het Ruhrgebied-Utrecht.

 2. Lombokker

  Het is kennelijk weer hoog tijd om daar een ‘veegactie’ te houden om rondhangend gespuis te verwijderen. En dan maar hopen dat de rechtbank ze niet meteen weer laat lopen.

 3. Aa

  @joris: eens, er loopt veel tuig rond. Hoodie over het koppie, trainingsbroekie aan en lekker met ziektes schelden.

 4. Esrin W.

  Als de oorzaak steeds maar niet wordt weggenomen blijft het lekker zo. Zorg nou eens een keer dat al dat vuilnis wat daar niks te zoeken heeft ook niet rondloopt en rondhangt. Als je geen werk hebt hoef je ook niet te reizen en op het station te zijn.

 5. Koel Hoofd

  Het is alweer bijna net als vroeger…

 6. Pee

  Goed signalement ook weer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).