Overval op boekwinkel Savannah Bay in binnenstad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Overval op boekwinkel Savannah Bay in binnenstad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Overval op boekwinkel Savannah Bay in binnenstad Utrecht

Overval op boekwinkel Savannah Bay in binnenstad Utrecht
Er heeft vrijdagavond een gewapende overval plaatsgevonden op boekwinkel Savannah Bay aan de Telingstraat 13. De politie laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen.

Er heeft vrijdagavond een gewapende overval plaatsgevonden op boekwinkel Savannah Bay aan de Telingstraat 13. De politie laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen.

De dader is nog voortvluchtig. De eigenaresse, Marischka Verbeek, laat aan DUIC weten: “We zijn erg geschrokken maar hebben ook geluk gehad. De overvaller is er wel met de inhoud van de kassa vandoor, maar ons heeft hij heel gelaten. En de politie heeft ons goed opgevangen.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Erik van Doorn

  Sterkte, team van Savannah Bay en Marischka ! Wat een nare ervaring. Ik heb het één keer meegemaakt, en dan nog ongewapend, maar vergeten doe je het niet gemakkelijk. Blij dat het met een relatieve sisser is afgelopen, kennelijk.

 2. Marischka Verbeek (eigenaar Savannah Bay)

  Dankjewel Erik. We zijn erg geschrokken maar hebben ook geluk gehad. De overvaller is er wel met de inhoud van de kassa vandoor, maar ons heeft hij heel gelaten. En de politie heeft ons goed opgevangen.

 3. Nikki

  Wat ontzettend naar! Zijn jullie wel verzekerd voor de schade, of moet DUIC in ditzelfde bericht nog een oproep plaatsen om even boeken te gaan kopen?

 4. K.

  Heel veel sterkte wens ik jullie! Goddank heeft ie jullie niets gedaan, hoop dat die gedachte de overhand gaat krijgen!
  K.

 5. Tim timmerman

  Zo lang justitie ” mild” straft blijft het vechten tegen de bierkaai .

 6. Reinder Wristers

  Beste Mariska. Heel veel sterkt. Reinder Wristers

 7. Hiske Alting

  Tjonge, heftig voor jullie. Het belangrijkste is dat jullie er heel uit gekomen zijn en dat hij/zij al die prachtige boeken heeft laten liggen. Sterkte.

 8. Lauk Woltring

  Wat een rotbericht! Ook van mijn kant alle steun. Fijn dat de politie tenminste goed reageerde. Jullie alle sterkte en ga verder met jullie prachtige boekhandel!

 9. Jan

  @Tim Timmerman, welke bierkaai precies?

 10. Angela

  Veel sterkte voor jullie! Gelukkig ongedeerd gebleven, maar de schrik zal er behoorlijk in zitten.

 11. R

  @Jan
  ‘Dat is als vechten tegen de bierkaai’ -> In Amsterdam werkten op de bierkade – daar waar met grote fusten gesleept werd – de allergrootste kerels rond. In de kroegen wilden mannen nog wel eens, na teveel drank, hun mannelijkheid bewijzen door het expres tegen de mannen van de bierkaai op te nemen. Maar die laatsten wonnen altijd. Het was meer vechten om het dapper zijn dat je dat aandurfde, maar je wist vooraf al dat het geen zin had: die voorvaders van de huidige vierkante portiers wonnen tóch wel.

 12. R

  Ontopic: bizar dat men nu ook al boekwinkels gaat overvallen. Had die vent een vak geleerd, dan had hij zich nu niet zo hoeven verlagen. Misschien kan die overvaller de volgende keer vragen of hij een cursusboek mag hebben, ipv de kassalade, daar kan hij uiteindelijk veel meer geld uit halen.

 13. Breibat

  Men moet een luik maken van 1,50m bij 1,50m of 2,00 bij 2,00m en die bij een overval weglopen direct dat luik openen waarbij hij gelijk er in valt. Als dat mogelijk is wel te verstaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).