Overvaller Blokker Amsterdamsestraatweg ook verdacht van overval op de Zeeman | De Utrechtse Internet Courant Overvaller Blokker Amsterdamsestraatweg ook verdacht van overval op de Zeeman | De Utrechtse Internet Courant

Overvaller Blokker Amsterdamsestraatweg ook verdacht van overval op de Zeeman

Overvaller Blokker Amsterdamsestraatweg ook verdacht van overval op de Zeeman
De man die verdacht wordt van het overvallen van een Blokker-filiaal aan de Amsterdamsestraatweg wordt ook verdacht van een overval van een nabijgelegen Zeeman. Dat bleek tijdens de rechtszitting afgelopen vrijdag.

De man die verdacht wordt van het overvallen van een Blokker-filiaal aan de Amsterdamsestraatweg wordt ook verdacht van een overval van een nabijgelegen Zeeman. Dat bleek tijdens de rechtszitting afgelopen vrijdag.

De 51-jarige man uit Nieuwegein werd dankzij getuigen op 13 juni 2014 kort na de overval opgepakt. Hij blijkt nu ook verdacht te worden van de overval op de Zeeman op 7 juni van dit jaar. De officier eiste een celstraf van zes jaar.

De overval op de Blokker vond plaats op een vrijdagmiddag vlak voor sluitingstijd. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de overvaller met een artikel naar de kassa ging, schijnbaar om te betalen. Bij de kassa haalde hij echter een mes tevoorschijn en onder bedreiging hiervan pakte hij twee afroomboxen en contant geld weg en wist te ontkomen. Dankzij getuigen kon de verdachte na een korte achtervolging worden aangehouden.

Na onderzoek van de politie kwam deze man ook in beeld voor een overval op de nabijgelegen vestiging van de Zeeman aan de Plantage te Utrecht. Ook in dit geval ging de overvaller naar de kassa om zogenaamd iets af te rekenen en trok toen een mes tevoorschijn. Op de zitting bekende de man de overval op de Blokker te hebben gepleegd maar ontkende de overval op de Zeemanvestiging. Op basis van overeenkomsten in het signalement, de camerabeelden en de werkwijze is de officier van justitie van mening dat het om dezelfde verdachte gaat.

Strafblad van 41 pagina’s

De officier van justitie rekende het de verdachte ten zeerste aan dat hij bij deze overvallen het personeel en klanten, waaronder een moeder met een kind van één jaar, de stuipen op het lijf heeft gejaagd. De man zou dit gedaan hebben om alcohol te kunnen kopen omdat er voetbal op televisie was.

De man heeft al een strafblad van 41 pagina’s, heeft nog een voorwaardelijke straf open staan en is aangemerkt als veelpleger. Van zijn 51 levensjaren heeft hij 33 jaar celstraf opgelegd gekregen. Hoewel er twijfel is over de mate van toerekeningsvatbaarheid, is die niet vastgesteld omdat de man weigert zich te laten onderzoeken hiervoor. De rechtbank doet uitspraak op 31 december.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).