Overvaller schiet op medewerker van snackbar aan Oude Pijlsweerdstraat in Utrecht; mogelijk dezelfde daders als in maart Overvaller schiet op medewerker van snackbar aan Oude Pijlsweerdstraat in Utrecht; mogelijk dezelfde daders als in maart

Overvaller schiet op medewerker van snackbar aan Oude Pijlsweerdstraat in Utrecht; mogelijk dezelfde daders als in maart

Overvaller schiet op medewerker van snackbar aan Oude Pijlsweerdstraat in Utrecht; mogelijk dezelfde daders als in maart
Bij de overval op een snackbar aan de Oude Pijlsweerdstraat in Utrecht is zondag een van de medewerkers beschoten, meldt de politie maandag. Twee daders zijn gevlucht op een scooter. De politie denkt dat het gaat om dezelfde daders als op 4 maart, toen de snackbar ook werd overvallen.

Bij de overval op een snackbar aan de Oude Pijlsweerdstraat in Utrecht is zondag een van de medewerkers beschoten, meldt de politie maandag. Twee daders zijn gevlucht op een scooter. De politie denkt dat het gaat om dezelfde daders als op 4 maart, toen de snackbar ook werd overvallen.

In het cafetaria zat zondagavond een gezin te eten toen twee jongens van hun scooter afstapten en naar binnen kwamen. Ze riepen om geld, waarbij een van de overvallers met een vuurwapen op de toonbank sloeg. Daarna richtte hij het wapen op een medewerker.

Een andere medewerker was ondertussen het vuilnis aan het buitenzetten. Toen hij in de gaten kreeg dat zijn collega’s binnen werden overvallen, besloot hij de deur van het cafetaria dicht te houden, zodat de daders niet konden ontsnappen.

Tekst loopt door onder de foto

Beschoten

Een van de overvallers kreeg dat in de gaten en begon met een hamer op de ruit te rammen. De medewerker besloot toen weg te gaan bij de deur, waarna de overvallers er vandoor gingen in de richting van de Nieuwe Pijlsweerdstraat. Een van hen vluchtte rennend, de ander op de scooter. Een medewerker heeft de scooter nog geraakt met een stoel. Een andere medewerker, die erachteraan rende, werd beschoten. Hij bleef ongedeerd.

Dezelfde daders

De cafetaria werd op 4 maart ook overvallen en de politie denkt dat het gaat om dezelfde daders. In maart wisten de twee daders een onbekende hoeveelheid geld en een aantal pakjes sigaretten buit te maken. De politie is op zoek naar getuigen die bijvoorbeeld een beschadigde scooter hebben gezien of mogelijk weten wie verantwoordelijk zijn voor de overvallen. Op de website van de politie staat een signalement van de daders.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Dit zijn echt zorgelijke ontwikkelingen in de stad Utrecht, dit los je niet op met handhavers van de gemeente, meer geld naar de politie en meer blauw op straat, om dit tuig te pakken en te straffen voor hun criminele daden.
  De inwoners en ondernemers van Utrecht hebben recht op een veilige stad Utrecht.

 2. Rietje

  Vreselijk dit.
  Heel veel sterkte voor de lieve mensen van Chao.

 3. Wil

  @geenstijl: helaas gaat de gemeente niet over de politie, nationale politie, weet je nog? Stokpaardje van law and order-partij VVD. Deze partij heeft de politie vakkundig om zeep geholpen de afgelopen 15 jaar.

 4. Utrechtse ondernemer

  Schaamteloos deze vertoning van geweld tegen medewerkers van een snackbar.
  Hoe veilig ben je nog als ondernemer in de stad Utrecht.

 5. rmn

  Tsja.. Het is de paradox van tolerantie. De stad is grimmiger aan het worden- en het gaat snel ook. Het neoliberalisme heeft ons in de kist gelegd en het modern-linkse gedachtengoed slaat de nagels aan. Je ziet het gebeuren, maar je mag er niets van zeggen.

  We zijn een samenleving in verval.

 6. Uuu

  @

  rnm

  Er is geen links gedachtengoed dat aan de touwtjes trekt. Dat is neoliberaal rechts gedachtengoed. Plukjes hiervan vind je zelf terug bij elitepartij Groen Links die het kapitalisme niet meer afzweren, zoals vroeger (maar er zelf garen bij spinnen).

 7. Pragmatist

  Ik vind de doorgeslagen tolerantie in Nederland zeer naiëf. Jullie mogen wat vaker de zijden handschoen afdoen en een harde vuist geven. Zo niet, dan komen de scheurtjes in de handschoen vanzelf.

  @rmn Ik deel jouw mening sterk.

 8. Sanne

  @rmn: hoezo mag je er niks van zeggen? Van wie niet? En je zegt er toch iets van. Kom uit je slachtofferrol!

 9. Koel Hoofd

  @rmn
  Mooi verwoord.
  We staan er bij, kijken er naar, en zijn machteloos om het tij te keren.

 10. Pee

  @rmn
  Zo is het ,maar er zitten er nog een paar in de ontkenningsfase blijkbaar.

 11. Klaasjan

  Er wordt toch weinig meer in cash betaald? Welke verwachtingen zouden de daders hebben gehad van de buit?

 12. Berk

  Trok links maar wat meer aan de touwtjes zou ik zeggen, dan was er de afgelopen 30 jaar niet zo bezuinigd op zaken die van publiek belang zijn: onderwijs, zorg, politie, huisvesting. Alles geven we weg aan het grootkapitaal en het wordt alleen maar slechter

 13. wollie

  @Klaasjan ze hoopten elk twee kipcorns en een shakie banaan te nakken

 14. thuisblijver

  Veel politie en vaker oppakken, maar dan? Dan krijgen ze van een D66 rechter een flauwekul strafje.
  @ Klaasjan, kom uit je bubbel, er wordt nog steeds veel met cash betaald hoor, niet iedereen heeft een iPhone met Apple-pay en die pinpassen zijn ook niet veilig voor boeventuig.
  Wat ik wel goed vind: de medewerkers gingen zelf in de aanval. Dit zorgt er hopelijk voor dat de daders het de volgende keer wel laten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).