Plofkraak aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Plofkraak aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Plofkraak aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht

Plofkraak aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
Er was in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak op een pinautomaat aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht. Door de ontploffing is de gevel beschadigd. De verdachten zijn nog voortvluchtig.

Er was in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak op een pinautomaat aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht. Door de ontploffing is de gevel beschadigd. De verdachten zijn nog voortvluchtig.

De plofkraak was rond 04.00 uur bij een pinautomaat van de ABN AMRO. Het gebied op de hoek van de Jan van Scorelstraat en de Adriaen van Ostadelaan is dinsdagochtend nog ruim afgezet.

Naast politie zijn meerdere medewerkers van Stedin aanwezig om de schade op te nemen. Afgelopen nacht heeft de brandweer ook enkele controles uitgevoerd naar de veiligheid van gevelconstructie.

9 Reacties

Reageren
 1. Gerben

  Waren vast Jan-Diederik van Floris-Jan van het corps. Altijd halen ze kattekwaad uit die twee..

 2. bawang putih

  aangezien het nog regelmatig gebeurt loont het blijkbaar nog steeds, die dingen zouden bijv. bij de minste druk verf moeten loslaten, zodat t zinloos wordt! net als een plofkoffer dus

 3. Marcel

  Te gek voor woorden dat dit nog kan. De banken kunnen makkelijk een pand nemen waar je alleen inkomt met je pas. Daarna door nog een deur met camera. Dan nog een alarm ergens als je door de 2de deur komt met gezichts herkenning dus zonder masker of doek. Simpel op te lossen met de hedendaagse techniek. Dus? Waarom gebeurd dit niet?

 4. Coenraad V

  @Witte Knoflook
  Goed idee, en met een beetje mazzel zitten de daders dan zelf ook onder de verf, en dus makkelijk op te sporen.

 5. Nlz

  @ Marcel
  Misschien omdat men dan gaat piepen dat de kosten om een rekening te openen of geld op te nemen bij zo’n ultra-safe automaat te hoog zijn?

 6. Yoshua

  @bawang putih,

  Bij een plofkraak wordt het geld besmeurt met inkt.
  Een groot deel van het geld kan je niet meer besteden in winkels.
  Maar vies besmeurd geld heeft ook waarde en kan je kwijt in het milieu.
  Een beetje drugsgroothandelaar stopt het geld er gewoon tussen (kilo coke = kilo euro biljetten) in het buitenland beland kan je vies geld gewoon inleveren voor schone euro’s.
  ING was eerst het haasje, nu pakken ze ABN met een kans van 1 op 10.
  Heb je prijs dan kan het zomaar rond de ton lopen bij heel erg veel mazzel.
  In Duitsland was de grootste jackpot met een plofkraak € 420.000.

 7. bawang putih

  @Yoshua
  ik denk als t bij elke plofkraak zou gebeuren de lol er gauw af is, want ik vermoed dat t meeste geld wel degelijk gewoon wordt besteed

 8. wollie

  banksy heeft de oplossing, meteen versnipperen

 9. Yoshua

  @bawang putih,
  Er ontploft inkt en het geld krijgt een DNA douche bij iedere plofkraak.
  De lol is er nog steeds niet af.
  https://www.ad.nl/alphen/om-eist-14-jaar-cel-tegen-leiders-plofkraakbende~aaf42202/
  Natuurlijk wordt al het geld besteed, ze stelen geen geld om te bewaren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).