Plofkraak bij Coolblue in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Plofkraak bij Coolblue in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Plofkraak bij Coolblue in Utrecht

Plofkraak bij Coolblue in Utrecht
Er is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op de winkel van Coolblue aan het Europaplein in Utrecht. Rond 02.00 uur schrokken omwonenden wakker van een harde knal. Twee verdachten op een scooter gingen na er de plofkraak vandoor.

Er is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op de winkel van Coolblue aan het Europaplein in Utrecht. Rond 02.00 uur schrokken omwonenden wakker van een harde knal. Twee verdachten op een scooter gingen na er de plofkraak vandoor.

De Coolblue in de plint van het City Campus Max-complex was al eerder doelwit van criminelen. In juli van dit jaar werd er een ramkraak gepleegd op de winkel.

De politie stelde vannacht meteen een onderzoek in. De verdachten gingen er op een scooter vandoor richting de wijk Lunetten. Ze hadden meerdere tassen bij zich. Het is niet bekend wat er buit is gemaakt.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Get a life!

 2. JdV

  Ik verwacht van de burgemeester dat deze winkel nu per direct voor enige weken zal worden gesloten aangezien het nu voor de tweede keer in korte tijd lijdend voorwerp van een plofkraak is geworden en als zodanig gevaar oplevert voor de omwonenden. Een kijken of onze burgervader net zo stoer is als bij de gemiddelde juwelier of viswinkel.

 3. sjaak

  @JdV loopt weer lekker te trollen. Hier is overduidelijk sprake van een poging inbraak. De handgranaten aan deuren van enkele winkeliers hadden overduidelijk een ander doel. Dat waren zeker geen gemiddelde juwelier of viswinkel zoals JdV ons wil doen geloven.

 4. Frits

  @JdV
  Dus je vindt een inbraak vergelijkbaar met het plaatsen van een handgranaat of een beschieting?

  Zorgelijk.

 5. Lombokker

  Hoe staat het eigenlijk met de gasten die zijn gepakt bij de vorige (ram)kraak? Die hadden toch de politie aangeklaagd omdat ze ‘te hard’ zouden zijn aangepakt bij de arrestatie op heterdaad.

  Het feit dat er nu enkele maanden later al weer een kraak wordt gepleegd, zegt mijns inziens voldoende over de veel te lage strafmaat. Want die lui van de vorige kraak lopen waarschijnlijk al lang weer over straat, stoere verhalen te vertellen tegen hun vriendjes.

 6. Katja

  Is niet cool.

 7. JdV

  ASjaak @Frits. Ik vergelijk dit zeker niet met elkaar. Bij de handgranaten is er geen enkele schade ontstaan en zijn de omwonenden niet in gevaar geweest. Het was een mogelijk gevaar maar uiteindelijk was er geen enkele schade en waren er geen slachtoffers. Bij deze plofkraak (geen inbraak maar een echte ontploffing met echte schade en dus echt gevaar voor de bewoners) was dit wel het geval. Ik zou willen stellen dat deze plofkraak veel meer gevaar heeft opgeleverd dan een niet-ontplofte handgranaat aan een deur en dus zelfs juist eerder zou moeten leiden tot het totaal sluiten van de winkel. Wat is nou gevaarlijker? Bijna een ongeluk krijgen maar uiteindelijk zonder gevolgen blijven of echt een ongeluk krijgen en in het ziekenhuis terecht komen.

 8. BW

  @JdV
  De handgranaat was niet gevaarlijk, want hij is niet ontploft. Hij zegt het écht 😉

 9. Kadoendra

  @JdV

  Bij tenten waar handgranaten aan de buitenkant worden bevestigd kan je natuurlijk weten dat deze tenten ook een schakel zijn in een crimineel netwerk, denk aan witwastenten.

  Dus denk jij werkelijk dat Coolblue een schakel kan zijn in een crimineel netwerk?!

 10. JdV

  @kadoendra: dus als jij een handgranaat aan je deur krijgt ben je direct schakel in een crimineel netwerk? Aanklager en rechter in 1 persoon begrijp ik? Een handgranaat aan de gevel van een willekeurige winkel veroordeelt ze direct tot onderdeel van de criminaliteit? Hij zegt het echt !

 11. Kadoendra

  @JdV

  Geen enkele tent krijgt zomaar een handgranaat aan de deur.
  Denk maar eens goed na waarom Albert Heijn, Jumbo, Coolblue en elke andere gewone winkel nooit een handgranaat aan de deur krijgen!

  Wake Up!
  Witwas tenten zijn overal, alleen moet je deze niet zoeken bij grote en gerenommeerd winkelketens!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).