Plofkraak bij geldautomaat winkelcentrum Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Plofkraak bij geldautomaat winkelcentrum Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Plofkraak bij geldautomaat winkelcentrum Overvecht

Plofkraak bij geldautomaat winkelcentrum Overvecht
Bij een geldautomaat van de Rabobank aan de Seinedreef in Overvecht is vrijdagochtend een plofkraak gepleegd. De politie zegt dat er één persoon is aangehouden.

Bij een geldautomaat van de Rabobank aan de Seinedreef in Overvecht is vrijdagochtend een plofkraak gepleegd. De politie zegt dat er één persoon is aangehouden.

Het incident gebeurde rond 06.00 uur in het winkelcentrum van Overvecht. Op sociale media wordt gesproken over een enorme ravage. Anderen zeggen wakker geschrokken te zijn door een enorme knal die werd opgevolgd door sirenes en een politiehelikopter.

De omgeving van de geldautomaat is op dit moment afgezet. De politie doet onderzoek in het gebied. Of er buit is gemaakt bij de plofkraak is niet bekend.

Update: Agenten zagen vlak na de plofkraak twee scooters rijden in de omgeving die ervandoor gingen toen ze de politie zagen. Op de Lipsosdreef wist de politie één scooter tot stoppen te dwingen. De bijrijder werd aangehouden, maar de bestuurder wist te ontkomen.

De tweede scooter werd later ergens anders in de wijk aangetroffen. Op het kruispunt van de Dommeringdreef met de Brandenburchdreef en in het park heeft de politie daarom gezocht naar verdachten en sporen. Bij de zoektocht werd ook een speurhond ingezet.

Inmiddels is de recherche begonnen met het bekijken van camerabeelden om een volledig beeld te krijgen van wat zich vrijdagmorgen bij de geldautomaat heeft afgespeeld.

5 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Knettergek dit.
  Sterkte voor de betrokkenen.

 2. Lombokker

  Muren en daken ontzet, dat gaat zeker een paar ton kosten om de boel te herstellen. Kunnen de verzekeringspremies volgend jaar weer verder omhoog.
  Gelukkig is er een dader aangehouden. Die krijgt vast een flinke taakstraf, dát zal hem leren.

 3. Walter

  Dit land is al zo ver gezakt,kan nog ver onder zee niveau,diepen kunnen we niet meer zakken in de klei.

 4. Ton

  Walter, dit soort boeven waren er al in de Middeleeuwen. We noemden ze toen struikrovers. En ze waren zeker niet minder geweldadig. Ze werden veroordeeld tot verbanning. Hielp ook niet altijd. Maar de Nederlandse bodem (Nederland bestond nog niet, maar vooruit ) was op de meeste plaatsen inderdaad net wat hoger ; verzakking door ontwatering.

 5. Koel Hoofd

  Vind het niet zo gek met onze decennia lange bezuinigingen op politie vanwege de politieke drogredenatie dat alle mensen lief zijn, slechts enkelen zijn ontspoort….
  Ongeveer 30% van de mensheid is ontspoort, en een X percentage daarvan gaat daadwerkelijk over tot zulke achterlijke daden, gewoon omdat ze er mee wegkomen. Dat ze deze hebben gepakt, is puur toeval!
  Hulde aan de politie die met belachelijk weinig middelen (immers, milieu, klimaat en diversiteit heeft meer prioriteit) soms toch nog topprestaties kan leveren!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).