Plofkraak Duitsland eindigt met crash en klopjacht in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Plofkraak Duitsland eindigt met crash en klopjacht in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Plofkraak Duitsland eindigt met crash en klopjacht in Utrecht

Plofkraak Duitsland eindigt met crash en klopjacht in Utrecht
Een plofkraak in Duitsland is vanochtend na een achtervolging geëindigd met een crash bij het Anne Frankplein in Utrecht. De verdachten werden achtervolgd door een politiehelikopter en tientallen politieauto’s.

Een plofkraak in Duitsland is vanochtend na een achtervolging geëindigd met een crash bij het Anne Frankplein in Utrecht. De verdachten werden achtervolgd door een politiehelikopter en tientallen politieauto’s.

De plofkraak was net over de grens in Duitsland ter hoogte van Nijmegen. Volgens de politie waren de verdachten gevlucht in een Audi en kwamen ze uiteindelijk tot stilstand op het Anne Frankplein in Transwijk. De politie was de auto kort daarvoor uit het oog verloren.

De verdachten zijn gevlucht en vooralsnog niet opgepakt. De crash zorgde voor een ravage op de weg en een korte afsluiting van de wijk, maar inmiddels is de weg weer vrij. Ook de Audi is geborgen.

Een groep van zo’n 250 personen in en rond Utrecht plegen structureel plofkraken over de grens in Duitsland en wordt de Audi-bende genoemd.

UPDATE 12.00 uur:

De verdachten zijn nog altijd niet gevonden en de zoekactie is inmiddels gestaakt. Een woordvoerder zegt de verdachten vanaf Duitsland al in de gaten te hebben gehad, maar om veiligheidsredenen wel met afstand te hebben gevolgd. Na de crash op de rotonde renden de verdachten weg en zijn ze niet meer gevonden. De politie zocht ook met honden naar de plofkrakers.

De kraak vond vannacht plaats in Weesel kort over de Duitse grens. Een expert van de politie heeft de auto nog onderzocht op gevaarlijke middelen, maar dat was niet te vinden. De auto is inmiddels op het bureau van de politie en wordt onderzocht op sporen.

28 Reacties

Reageren
 1. wer

  Tientallen politieauto’s, op de motor en een helikopter, en nog kunnen ze ontkomen??! zelfs lopend na een crash nog?

 2. Rare lui

  Raar dat deze lieden vrij rondlopen, aangezien de omgekomen jongen zijn identiteit bekend was. Ik hoorde familie van hem in de bus over het voorval praten en zij kennen een aantal betrokkenen. Dat moet politie toch ook weten. Dan is het slim om wat huiszoekingen te doen.?

 3. Robbeknol

  Was ‘t een blauwe Audi? Ik zag er een gisteravond rond twaalven zo één met hoge snelheid over de Marco Pololaan rijden richting Kanaleneiland Zuid. Heel Kanaleneiland was onrustig die avond, met veel bij elkaar horende auto’s, gelet op de nietsontziende rijstijl van die gasten. Als ouwe Utrechter voelt het, zeker op zulke momenten, alsof ons land bezet is door een slag volk, vergeleken waarbij de Duitsers van destijds verbleken tot aardige blonde jongens. Willem van Oranje’s laatste woorden hebben aan actualiteit gewonnen: Mon dieu mon dieu ayez pitié de moi et de ce pauvre peuple.

 4. trebor van es

  He beste Rara lui als je zoiets opvangt waarom stap je dan niet een uit de bus en bel direct 112..er komt wel weer wen nieuwe bus .maar dan had je eventueel mee kunnen helpen dit criminele tuig van de straat te krijgen..hier hebben we niets aan

 5. JdV

  Heerlijk om weer midden in de nacht gewekt te worden door een achteraf zonder enig resultaat ingezette helikopter.
  Proportionaliteit beste politie. Het gaat niet om een moord, verkrachting of terroristische aanslag. Maar een stel jochies die een geldautomaat in een ander land proberen op te blazen. Moet daar nu echt half Utrecht voor gewekt worden?
  Whats next? Arrestatieteam om een fietsendief op te pakken? De Bijzondere Bijstand Teams bij een winkeldief?

 6. wer

  Opmerkelijk:

  De politiehelikopter volgde de auto wel tot aan de crash. De inzittenden vluchtten vervolgens verschillende kanten op richting Kanaleneiland. Eén man werd nog korte tijd gevolgd door de heli, maar die was opeens van de radar verdwenen. De politie doorzocht nog enkele tuinen in de wijk Transwijk, maar de daders zijn niet gevonden.

 7. Hana

  De plofkrakers zijn uit de zelfde groep die al vast zitten ze krijgen veel te lagen straf Er zit er een in Duitsland Zo groten crimineel die bij mijn ook ingebroken heb
  Hij kom al weer bijna thuis zo laag was de straf?

 8. Utrechter

  @JdV: ik vind dat de politie juist kudo’s verdient voor de proportionaliteit! Eindelijk, maar dan ook eindelijk, wordt met man en macht gezocht naar de grootste criminele bende die Nederland op dit moment telt (afgezien van de bankiers op de Zuidas). Het is niet zomaar ‘een stel jochies’ maar om een grote groep hardnekkige criminelen. Hulde aan de inzet van onze hulpdiensten en ga vooral zo door: dit is ons land en ons recht zal zegevieren!

 9. Johan de wit

  Tjonge jonge, staat onze hermandad er weer goed op. En waarschijnlijk komt er wel weer een goedpraat verhaal dat het niet mocht en ze geen toestemming kregen oid. En die gasten ondertussen maar lachen in hun flats op de stanleylaan terwijl ze ook nog gedekt worden door hun omgeving.
  En de politiek maar wegkijken. Wanneer leert Nederland het nu eens?

 10. Rare lui

  @ beste Trevor van zes

  Het is gewoon familie van een overleden dader. De identiteit van deze dader staat al lang vast. Wie zijn familie is dus ook. De familie had, zo kon duidelijk uit het gesprek op gemaakt worden, zelf niks met de strafbare feiten te maken, maar weten uiteraard wel wat. Dat kan de politie zelf ook bedenken.

  Ik had wel de politie kunnen Belle , maar ik kon zelf geen enkele informatie delen, want die had ik dus niet. 112 is trouwens niet bedoeld om info met politie te delen. 112 is een alarmnummer voor spoedeisende zaken.

 11. Rob H.

  JdV 25/7/2017 – 11:23

  Totdat die jongens met 200 km/u! een familielid van u ondersteboven jagen. Dan moet de politie ineens rap gaan boeven vangen.

  Het is ook nooit goed of het deugt niet…

 12. Ben Bartels

  Ik zie in het artikel niets over een omgekomen dader, waar halen een aantal mensen die hier reageren die informatie vandaan? Met circa 250 van dit soort lieden die in (de omgeving) Utrecht verblijft zal dit soort criminaliteit nog wel een tijdje op deze site te lezen zijn. Dat krijg je ervan als je deze 250 jongens niet een stage geeft die ze zo graag lopen….

 13. JdV

  @Rob H. Goed gelukt dat boeven vangen. En ook goed voorkomen dat er 200 km/u gereden werd. Inderdaad Kudo’s voor de politie. Hebben ze goed opgelost. Er is 200 km/u gereden. Niemand is opgepakt. Heel veel geld uitgegeven. Half Utrecht wakker. Toppertjes zijn het ! Het is nooit goed of het deugt niet? Jawel hoor. Als je resultaat boekt is het goed. Maar de hiervoor beschreven resultaten geven in de echte wereld geen aanleiding tot het geven van kudo’s. Alleen in jouw wereld en de wereld waar Utrechter in leeft.

 14. Katja

  Vanuit Wezel de weg vinden naar Kanaleneiland. Zullen ook wel daar vandaan komen.

 15. Co Te Let

  Gewoon weer ouderwets grenspolitie instellen met spijkermatten, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Maar zolang de poitiek de ogen sluit en maar blijft volhouden dat er niets mis is met deze criminele mensen zal er weinig veranderen.

 16. Utrechter

  @JdV: ze proberen het tenminste, daarvoor de kudo’s. En resultaten komen er alleen als ze hiermee doorgaan en nóg verder escaleren. Want alleen dan laat je zien dat je als politie de baas bent in dit land en dat misdaad niet loont. En als je het écht wilt oplossen, zul je de helikopter moeten bewapenen, zodat die kan schieten op de auto, maar dat wil je niet vanwege ‘proportionaliteit’. Dus, JdV, hoe ga jij het wel oplossen dan?

 17. Sjoh

  @ ben bartels

  Enige tijd geleden is ieman uit deze bende, die al jarenlang actief is omgekomen. Wel het nieuws blijven volgen.?

 18. Frits

  Voor dit gajes mag van mij ècht wel de helikopter ingezet worden. Complimenten voor de inzet. Geeft mij het gevoel dat men in ieder geval hun best doet.
  Dat je dan niet lekker slaapt is vooral de schuld van die misdadigers.

 19. Hassan el jassan

  Wat een slappe reacties wéér …

 20. Paul

  Wat is de overeenkomst bij dit soort zaken. Audi’s, hardrijden, snelweg, Utrecht.
  Dus waarom met 10 tallen politieauto’s achter dader aan?
  Senario:
  Melding plofkraak komt binnen bij NL politie ( mag ik hopen).
  Neem aan dat camera’s boven snelweg hardrijdende Audi’s opmerken. Zo niet zet op viaducten waarnemers , die deze auto’s opmerken.
  Camera’s bij invalswegen Utrecht zijn er ook nog.
  Dan kan je toch fuiken opzetten bij invalswegen.
  Scheelt een hoop mankracht.
  Wel alertzijn op waarnemers die de fuiken weer in de gaten houden natuurlijk.

 21. trebor

  Hallo rare lui
  112 is dus gewoon voor een spoedeisende aktie zo niet dan beter 1 keer te veel dan niet gebeld misschien is er onder de lezers een agent die ons dat eens haarfijn kan uitleggen . Zo te zien is er jammerlijk veel onweten over het wel of niet bellen van het 112 nummer. Ik zou in ieder geval de politie op de hoogte hebben gebracht van het geen wat ik hoorde in de bus.. En ja! Dat moest dus snel vandaar 112

 22. Rocky

  Als je leest dat er een grote politiemacht met auto’s en een helikopter is ingezet, vreemd dat deze boys nog lopend zijn ontkomen.
  Dus deze jongens hebben een grote voorsprong op de politie gehad, anders waren ze niet weg gekomen.
  Voor zover ik weet is deze Audibende zo rond 99-2000 al actief.
  Toen hoorde je al op de scanner dat men deze Audi,s niet kon bijbenen met de toenmalige politie-Opels in Utrecht.
  Alleen toen in Lunetten is er een keer een Audi RS 4 gecrasht in een greppel, en ook hier ontkwam de dader lopend terwijl de hele regio Utrecht erachter zat met 20 politiewagens.
  Lijkt me nu wel dat je als RS4-RS6 rijder wederom weer niet vreemd op moet kijken als je continu gecontroleerd word in Utrecht door de politie.
  Je kan ook zeggen dat Audi meer werk van de beveiliging moet maken wat deze auto’s betreft.
  Maar goed, als ze je sleutel jatten ben je ook de pineut, hoewel ik begrijp dat men ze ook digitaal kan openen en jatten.

 23. Johan

  Ik ben ook geen fan van de politieheli maar in dit geval was het terecht. Ik vind het wel vreemd dat de criminelen zijn ontsnapt aan het oog van de politieheli welke is uitgerust met een warmtebeeldcamera. Schuilen in de bosjes of in een steeg gaat echt niet helpen.

  We hebben het hier over een bende met vele leden welke grote schade aanrichten en met idiote snelheden met een buit wegrijden. De rechtsstaat moet ook ten allen tijde de boodschap afgeven dat misdaad niet loont.
  Illegaal geld zal worden ingezet om een luxe leven te lijden waardoor er jaloezie bij de omgeving komt en anderen ook worden aangetrokken tot “makkelijk scoren”. Niemand is hier bij gebaat.
  Zeggen dat een ontplofte pinautomaat in Duitsland je niet boeit is impliciet diefstal en vandalisme goedkeuren.

 24. annoniem

  Kudos voor die gastjes!

  Alle plofkraken leiden naar Kanaleneiland of Taagdreef Overvecht en nog ontsnappen ze te voet.

  Hoe moeilijk is het om ze bij de uitritten van de snelweg op te wachten en klem te rijden…

  Talent hoef je niet te zoeken bij de Politie 😛

 25. Slim?

  Wat een blunders.
  Politieauto’s kunnen Audi niet bijbenen. Helikopter wel.
  Bende wordt voor 100% met Utrecht verbonden.
  Dus dan regel je niks in Utrecht?
  Op zijn minst aktie bij Europalaan en Martin Luther Kinglaan. Maar zo slim is de politie niet.

 26. Reactionaire rechtse zak

  Dat zo’n verzameling gajes in tien jaar tijd kan uitgroeien tot een zwaar criminele, vuurgevaarlijke bende van driehonderd man toont wat mij betreft wel genoegzaam aan dat het politie-apparaat – net als het leger, onderwijs en de zorg – tot op het bot is kapot bezuinigd. Aan de wouten, Jan soldaat of de nachtzuster ligt het niet, die popelen om hun roeping naar eer en geweten te vervullen.
  Veiligheid, leefbaarheid en volksgezondheid is voor ‘Den Haag’ een sluitpost.

 27. wer

  Bij de volgende plofkraak in Duitsland niet 130 km er achteraan rijden en vliegen maar gewoon opwachten in Kanaleneiland, wordt ook tijd dat de politie weer de Porsche van stal haalt, net als in de jaren 70.

 28. Gerrit

  Het zal toch niet aan de politie liggen, die zijn mans genoeg. Van hoger hand zullen er instructies zijn, anders zitten de gevangenissen in no time weer vol. Het is een politiek beleid van pappen en nat houden. Die groep uit Kanaleneiland en ook Overvecht is groot, ze kennen elkaar allemaal en hebben contacten over heel NL. Als er een klus is komen ze uit alle hoeken van het land om deel te nemen. Iedereen kent ze, ze leven als vorsten en als de poen opraakt gaan ze weer richting Duitsland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).