Politie achterhaalt dankzij tips na Opsporing Verzocht identiteit van verdachte mishandeling buschauffeur in Utrecht Politie achterhaalt dankzij tips na Opsporing Verzocht identiteit van verdachte mishandeling buschauffeur in Utrecht

Politie achterhaalt dankzij tips na Opsporing Verzocht identiteit van verdachte mishandeling buschauffeur in Utrecht

Politie achterhaalt dankzij tips na Opsporing Verzocht identiteit van verdachte mishandeling buschauffeur in Utrecht
De politie heeft de identiteit achterhaald van een man die op nieuwjaarsdag in Utrecht een buschauffeur zou hebben mishandeld. De identiteit van de 20-jarige Utrechter kwam aan het licht dankzij tips na een uitzending van Opsporing Verzocht.

De politie heeft de identiteit achterhaald van een man die op nieuwjaarsdag in Utrecht een buschauffeur zou hebben mishandeld. De identiteit van de 20-jarige Utrechter kwam aan het licht dankzij tips na een uitzending van Opsporing Verzocht.

Een 57-jarige buschauffeur stopte op nieuwjaarsdag rond 11.20 uur bij de halte Diakonessenhuis-Noord, aan de Adriaan van Ostadelaan in Utrecht. De verdachte stapte in en liet zien dat de batterij van zijn telefoon leeg was, waardoor hij niet kon inchecken. De chauffeur vertelde hem dat hij een kaartje moest kopen, maar de verdachte negeerde die boodschap en liep de bus in. Toen de chauffeur de man vertelde dat hij de bus uit moest als hij geen kaartje wilde kopen, werd hij bespuugd en ontstond er een gevecht.

De passagier sloeg meerdere malen tegen het hoofd van de buschauffeur, waardoor het slachtoffer een bloedneus kreeg. De chauffeur bukte en kreeg toen nog meer klappen op zijn gezicht en op andere delen van het hoofd. Uiteindelijk lukte het de chauffeur met behulp van een andere passagier om de verdachte de bus uit te werken.

De politie was een tijd op zoek naar de verdachte en verspreidde beelden van hem. Tips die de politie kreeg naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht hebben er nu toe geleid dat de politie weet wie de verdachte is. Het gaat om een 20-jarige man uit Utrecht. Hij moet zich binnenkort verantwoorden op het politiebureau, laat de politie weten.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht.

  Vroeger zouden dit soort idioten opgesloten worden tot dat ze hun straf uit hebben gezeten, maar tegenwoordig met de VVD waait er een andere wind.
  Ik hoop dat de chauffeur het goed maakt.

 2. WJM

  Is het niet staatssecretaris Weerwind van D66, die gedetineerden gewoon maar naar huis stuurt in plaats van ze een straf laat uitzitten?
  En vervolgens de Kamer hierover niet!(waarschijnlijk niet) goed ingelicht heeft?

 3. Lisa

  Zijn maat wilde niet zeggen wie het was? Wat een zwakke broeders zeg.

  Rechts beleid maakt dit land kapot. Zoals WJM al zegt, VVD rechts (Wilders is eigenlijk een VVD’er in hart en nieren) stuur gevangen tot straffen van 4 jaar (dus ook voor zware misdrijven) gewoon de straat op, terwijl men vast hoort te zitten. Rarara, waarom?

 4. S

  @wjm: en was het niet mark rutte die 12 jaar diverse regeringen heeft geleid die niet veel meer hebben gedaan dan bezuinigen, bijv op politie, justitie en het gevangeniswezen..?

 5. Straf

  Nu nog een gepaste straf! Een paar dagen bussen wassen/schoonmaken, lijkt mij heel toepasselijk.

 6. WJM

  Lisa en S.
  Ik heb het over minister Weerwind van D66 die slappe besluiten neemt c.q. genomen heeft! En niet de VVD!

 7. Ferenc Pinter

  Geweld tegen wie dan ook is een no-go. Er lopen veel te veel idioten vrij rond. Het enige wat zou helpen is straffen waar je die sukkels mee kan raken: geld boetes. Wat zijn we toch een rampzalig land geworden. Met dank aan de vele lakse politici. Polderen is het toverwoord. Grrrrrrrrr

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).