Politie arresteert Utrechtse telecomondernemer die verdacht wordt van witwassen Politie arresteert Utrechtse telecomondernemer die verdacht wordt van witwassen

Politie arresteert Utrechtse telecomondernemer die verdacht wordt van witwassen

Politie arresteert Utrechtse telecomondernemer die verdacht wordt van witwassen
De telecomwinkel aan de Amsterdamsestraatweg. Bron: politie
Een 55-jarige ondernemer uit De Meern is dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte is eigenaar van een telecomwinkel aan de Amsterdamsestraatweg die al een tijd bij de politie in beeld was. Na de arrestatie zijn de winkel en een woning in De Meern doorzocht, waarbij 77.000 euro contant geld is gevonden.

Een 55-jarige ondernemer uit De Meern is dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte is eigenaar van een telecomwinkel aan de Amsterdamsestraatweg die al een tijd bij de politie in beeld was. Na de arrestatie zijn de winkel en een woning in De Meern doorzocht, waarbij 77.000 euro contant geld is gevonden.

De telecomwinkel was al een tijd bij de politie in beeld nadat uit onderzoek bleek dat er versleutelde telefoons verkocht werden. De versleuteling zorgt ervoor dat criminelen een lagere pakkans hebben bij het onderling versturen van berichten. Volgens de politie is door de verkoop een verweving tussen de boven- en onderwereld ontstaan, voor hun reden om samen met het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Witwassen

Uit het onderzoek kwam een verordening tot witwassen, waarop de politie de verdachte heeft aangehouden. De man is inmiddels in verzekering gesteld terwijl het onderzoek wordt voortgezet. Naast het geld dat bij de zoekingen werd gevonden, zijn ook meerdere gegevensdragers in beslag genomen.

De verstrengeling tussen de boven- en onderwereld bij witwassen is volgens de politie niet ongebruikelijk. Vaak worden bedrijven benaderd voor diensten als transport, opslag, financiën en het verstrekken van communicatiemiddelen. Burgers en ondernemers komen hierdoor steeds vaker in aanraking met criminaliteit en de risico’s die dat met zich meebrengt.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

7 Reacties

Reageren
 1. Aa

  Deze straat moet eens in de 5 jaar van boven tot beneden worden gecontroleerd door belastingdienst. Alle documenten op tafel.

 2. JdV

  Zucht. Versleutelde telefoons zijn zooooo 2015. Er zijn zoveel betere oplossingen 🙂

 3. Scherpschutter

  Ik vind dit echt verbijsterend! Wat doet dit in de media?! We hebben het hier potverdikkie over een ONSCHULDIGE. Een verdachte, die (nog) helemaal nergens voor veroordeeld is…Hallo? Onschuldig, tot schuldig bevonden?

  Wat nou als de man ook na rechtsgang onschuldig blijft bevonden? Heeft zijn zaak met naam en toenaam (een grote pontificale foto) in de media gestaan…Goed voor zaken. Not. Deze onschuldige wordt hier even zonder enige vorm van rechtsgang publiek veroordeeld. Schuldig door associatie…

  Om nog maar over de contraproductiviteit van dit soort maatregelen te zwijgen. Het is totaal niet verboden om versleutelde telefoons te verkopen! Iedereen in Utrecht die deze 100% legale telefoons verkoopt, denkt nu wel twee keer na over dit publiek in het zicht te doen…Als 100% legale dingen verkopen je al op een onderzoek door de Politie en het O.M. kan komen te staan…

  Wat is dit? Criminelen gebruiken ook graszaadjes. Kunnen Politie en OM nu ook klakkeloos onderzoeken starten naar graszaadverkopers? De verkoop van versleutelde telefoons zal dus nu volledig underground gaan en buiten ieder zicht van Politie en Justitie gaan gebeuren. Werkelijke boeven vangen wordt moeilijker en moeilijker.

  Het is allemaal zo bizar wat er plaatsvindt de laatste jaren in dit landje. Ongekend. De burgers is vogelvrij verklaard.

 4. Realist

  In feite is elke witwasser gewoon een ondernemer….

 5. Kaat

  En ik heb zo’n vermoeden dat het niet de enige winkel is aan de Amsterdamsestraatweg…

 6. Katja

  Het zal eens niet op de ASW zijn…nu ook al een illegale afhaalzaak in een zijstraat bij het viaduct. Dekmanteltje ?

 7. Harm Bellemy

  Iederre X jaar komt er weer een nieuw plan om de AWS bewoonbaarder en veiliger te maken, om het vervolgens weer aan haar lot over te laten. Een stadboulevard of tramproject is immers veel belangrijker dan leefbaarheid. Nu wordt er 1 belwinkel aangepakt, maar al 61 kapperszaken waarvan 95% er alleen staat om crimineel geld wit te wassen wordt al jaren ongemoeid gelaten. De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma maakt zich zorgen over ondermijnende criminaliteit zegt ze, maar er iets aan doen…. nee dan maken we liever excuses voor iets wat 300 jaar geleden is gebeurd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).