Politie arresteert vier verdachten na ernstige mishandeling op Stationsplein in Utrecht Politie arresteert vier verdachten na ernstige mishandeling op Stationsplein in Utrecht

Politie arresteert vier verdachten na ernstige mishandeling op Stationsplein in Utrecht

Politie arresteert vier verdachten na ernstige mishandeling op Stationsplein in Utrecht
Archiefbeeld Stationsplein. Foto: Robert Oosterbroek
De politie heeft zondagavond vier verdachten, onder wie het vermeende slachtoffer, aangehouden na een zware mishandeling op het Stationsplein in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk over het incident en de politie is op zoek naar getuigen.

De politie heeft zondagavond vier verdachten, onder wie het vermeende slachtoffer, aangehouden na een zware mishandeling op het Stationsplein in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk over het incident en de politie is op zoek naar getuigen.

Bij de politie kwam zondag rond 17.30 uur een melding binnen dat er een gevecht zou zijn uitgebroken op het Stationsplein in Utrecht. Meerdere personen waren betrokken bij de mishandeling van een man. De politie hield vier mensen aan, maar het is volgens de politie nog onduidelijk wie precies welke rol heeft gehad.

De politie tast dus nog enigszins in het duister over hoe het zondagavond gegaan is, maar er is wel wat informatie bekend. Het slachtoffer zou mogelijk bestolen zijn van zijn telefoon en wilde verhaal halen bij de groep die daar verantwoordelijk voor zou zijn. De man liep op de groep af en deelde een klap uit. Vervolgens ontstond de vechtpartij, waarbij de man zwaar mishandeld werd door een groep van drie mannen.

De verdachten die zijn aangehouden zijn een 35-jarige man uit Soest, een 20-jarige man uit Bunnik, een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 15-jarige jongen uit Woerden. Onder deze verdachten is ook het vermeende slachtoffer. Omdat dus nog veel onduidelijk is over wie welke rol had bij de mishandeling, zoekt de politie getuigen. De politie hoopt in contact te komen met mensen die rond 17.30 uur op het Stationsplein waren en informatie hebben.

20 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Een stationsplein. Lijkt me een goede plek voor wat cameratoezicht want druk en belangrijk punt. Helaas denkt de gemeente daar anders over, anders waren er haarscherpe beelden geweest.

 2. buurtbewoner

  wat een grimmige naargeestige plek is t geworden, dat stationsplein, en de directe omgeving idem dito, ik kom er gelukkig zeer zelden, reis liever met m’n auto!

 3. W

  Hoop onduidelijk voor de pliesies. Hangen er geen camera’s dan op het plein? Gezien alle ellende daar zou je het wel verwachten…
  Dat hele stationsplein is een vieze gore en ongure gribus.

 4. Mark

  tsja jezelf verdedigen tegen diefstal is natuurlijk niet de bedoeling in dit land. Gewoon braaf accepteren dat je beroofd wordt en hopen dat de politie misschien wat tijd voor je heeft en na een half jaar een paar pixelige plaatjes verspreid waar geen dader op wordt herkend.

 5. Frits

  @buurtbewoner
  Da’s een hele geruststelling.

  Veel plezier op parkeerplaatsen langs de snelweg, fantastische plekken om te vertoeven.

 6. bas

  Vorige week stond er zo’n lelijke gele ‘tekstkar’ je te waarschuwen voor zakkenrollers en ander ongemak. Met een politiewagen en naast, en verderop nog meer ‘permanente’ agenten.
  Best bizar dat ze in zo’n dorp als Utrecht al geen controle meer hebben over wat er op dit kleine pleintje gebeurt.

 7. Binnenstadbewoner

  Misschien eerst eens grondig de camerabeelden checken? De camera’s zien alles. Het is onmogelijk om ongezien over het stationsplein te lopen. In HC en station idem.

 8. Y

  Kan overal gebeuren zelfs voor je deur, dus voor de overdrijvers wees alert ook in je rustige straatje.

 9. Alfredo

  @ buurtbewoner, angst is geen goede raadgever. Meestal is het plein veilig, ook het Centraal Station zelf. Parkeer garages en plekken zijn ook niet per definitie veilig. De auto keuze uit angst lijkt me heel benauwd.

 10. W

  Er staan als het goed is twee camera’s op het stationsplein:
  https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/veiligheid/wat-doet-de-gemeente/cameratoezicht/

  Vraag me wel af of dat voldoende is om de bende die het daar is op het plein in de gaten te houden.

 11. Wies

  Overdrijven is ook een vak @buurtbewoner.
  Ja het plein is niet prachtig en ja het is er weleens rommelig, maar je bent je leven er wel zeker hoor.

 12. buurtbewoner

  @Alfredo
  ik kies de auto niet uit angst maar puur praktisch, het station en het OV is ronduit k*t, en in de spits een hel tussen al die egocentrische millenials en aso’s in, en ook nog voor de hoofdprijs, m’n auto brengt mij wanneer en waar ik dat wil!

 13. Utrechtsch

  Ik snap niet dat het cameratoezicht team van de politie dit niet onder controle kan krijgen. Lijkt me dat er beelden zijn van deze incidenten en het plein in het algemeen? Daar kun je toch op sturen? Pro-actief > reactief..

 14. W

  @Utrechtsch: als je handelt op basis van camerabeelden is dat toch per definitie reactief of begrijp ik je verkeerd?

 15. Koel Hoofd

  @buurtbewoner
  Ik ook

 16. Gezellig?

  @ Frits en buurtbewoner:

  En wat te denken van die ‘gezellige’ (onbemande) tankstations, ‘s avonds laat?

  Ik denk overigens dat het op de meeste pleinen in grote steden wat uitkijken/opletten is.

 17. buurtbewoner

  @gezellig?
  ik rijd elektrisch, en laad thuis op, tankstations ken ik alleen van het langsrijden

 18. w

  smerige plek dat stationsplein, hangplek voor dubieuze figuren, ranzige fastfood, de hele vloer glimt en glibbert van de uitgelopen mayo van manneke pis, het is eigenlijk een moderne versie van de oude frietstraat, en die was eigenlijk beter want geen tochtgat, lekker warm, en droog

 19. Daan

  Alsof je met camera’s alles op kunt lossen. In een mensenmenigte een telefoon uit iemands zak halen valt zelden op en kun je meestal ook niet op camerabeelden zien. Bovendien kan het ook nog een paar straten verderop gebeurd zijn. Of met een capuchon op, zie de dader dan nog maar eens te herkennen.

  Maar ja, het roept wel lekker makkelijk natuurlijk, dat cameratoezicht zou helpen.

 20. Utrechtsch

  @W als je in staat bent om een beginnend opstootje te detecteren kun je de-escaleren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).