Politie doet inval in woning in Utrechtse wijk Overvecht en vindt drugs en geld Politie doet inval in woning in Utrechtse wijk Overvecht en vindt drugs en geld

Politie doet inval in woning in Utrechtse wijk Overvecht en vindt drugs en geld

Politie doet inval in woning in Utrechtse wijk Overvecht en vindt drugs en geld
De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Peetersdreef in de Utrechtse wijk Overvecht drugs en geld gevonden. Zwaarbewapende agenten werden ingevlogen om het pand te bewaken.

De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Peetersdreef in de Utrechtse wijk Overvecht drugs en geld gevonden. Zwaarbewapende agenten werden ingevlogen om het pand te bewaken.

Het huis kwam in een onderzoek naar drugshandel naar voren als opslagplaats voor harddrugs. Naast verdovende middelen en geld zijn er ook spullen gevonden die wijzen op mogelijke drugshandel.

Hoeveel er precies is gevonden, is nog niet bekend. Er wordt volgens de politie nog geteld, getest en gewogen. Bij de actie werd een 40-jarige Utrechter aangehouden.

Tekst loopt door onder afbeelding

Probleem

De politie zegt verder dat drugs en met name cocaïne een probleem zijn in de stad. “De cocaïnehandel brengt allerlei ondermijnende criminaliteit in de wijken met zich mee. Dit uit zich onder andere in bedreigingen, witwassen en geweld tot en met liquidaties.”

Waar de politie zich naar eigen zeggen het meest zorgen om maakt is de aanwas van jongeren in de cocaïnehandel. Het probleem van de drugscriminaliteit in de stad is ook al meerdere keren aangekaart door burgemeester Sharon Dijksma.

April

In april van dit jaar werd in een woning in Overvecht een grote hoeveelheid drugs en contant geld gevonden. De 34-jarige Utrechter die in de woning aanwezig was, werd toen aangehouden.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Alle ontkenningen ten spijt is die wijk enórm achteruit gegaan de afgelopen 20 jaar. Niemand zag dit aankomen natuurlijk.

 2. Thomas

  Overvecht zal snel moeten gentrificeren en die kansen zijn er. De hoeveelheid sociale huurwoningen is te groot. Hierdoor zijn er teveel sociale problemen. Er zal gesloopt en nieuw gebouwd moeten worden en ja dat betekent dat niet iedereen die er nu woont er kan blijven wonen.
  De wijk moet diverser worden en daarmee bedoel ik niet alleen wat flats opknappen, maar andere (duurdere) woningen bouwen en afschalen van de sociale woningvoorraad.
  De vraag waar (een deel van) de huidige bewoners dan moeten wonen is niet eenvoudig. In ieder geval niet in Overvecht en waarschijnlijk ook niet in Utrecht. Helaas het is niet anders.

 3. Bernhard

  Er is momenteel een grote renovatieronde bezig voor al die lelijke DDR-flats, terwijl die plaats hadden moeten maken voor koopwoningen of een mengvorm. Hele buurten met uitsluitend schrale sociale huur worden zo in stand gehouden, met alle gevolgen van dien. De gemeente en Portaal/Mitros houden Overvecht zo op achterstand.

 4. Hns

  #Thomas; typisch gedachtegoed van een “sociaal” figuur. De schuld bij de mensen leggen en de overlast verminderen door de woningen in de buurt onbetaalbaar te maken voor jan met de pet. De overlastgevers dump je dan maar in de omringende plaatsen. Gebeurd nu trouwens al.

 5. Erwin

  @thomas: wellicht dat je de relatie tussen drugshandel en sociale woningbouw nog wat verder kan toelichten?

 6. [email protected] 🤫

  @Thomas,

  Het heeft niets met sociale huurwoningen te maken,maar met de mensen die ze bewonen,die zijn het probleem.
  Wijken zijn opgezadeld met kansarme mensen die niet verder willen komen dan snel en makkelijk geld verdienen.

 7. Pee

  Ze blijven maar geld pompen in die wijk en de boel opknappen .
  Daar verander je niets mee het is het volk wat drastisch moet veranderen,en dat gaat niet gebeuren.

 8. Y

  @[email protected]

  U noemt ze kansarm maar zegt tegelijk dat ze niks anders willen dan snel en makkelijk geld.. beetje dubbelzijdig vind u niet?

 9. BW

  @Thomas
  De vraag waar de huidige bewoners moeten wonen is inderdaad niet eenvoudig, maar je stapt er nu wel erg makkelijk overheen. Het is in ieder geval geen reële optie om die mensen uit huis te zetten en hen een fijne voortzetting van hun leven buiten Utrecht te wensen. Zo werkt het (uiteraard) niet.

 10. Scherpschutter

  Legaliseer drugs dan ook gewoon! Alle regels zo de shredder in. 100% legale cocaine, vrij te koop op iedere straathoek. Werkelijk alle problemen zijn een voortvloeisel uit het verbod en uiteraard de totaal falende handhaving op dit verbod.

  Waarom zouden bendeleden immers nog elkaar overhoop knallen, als cocaine net zo vrij verkrijgbaar zou zijn als spaghetti…en door concurrentie ook net zo goedkoop als spaghetti zou zijn, waarbij marktpartijen concurreren op kwaliteit.

  De overheid is het probleem. Als de handel in spaghetti (en het eten van spaghetti) morgen verboden zou worden krijg je in die markt exact dezelfde problemen die je nu in cocaine ziet. Alles dat een overheid aanraakt begint te rotten…

 11. Thomas

  De wijk is te groot met een te groot aandeel sociale huurwoningen. En ja dat leidt tot een grote sociale onderklasse met meer dan gemiddelde problemen. Daar is Overvecht niet uniek in. Wie dat niet wil zien is blind.
  Een transformatie van de wijk is noodzakelijk. Dat lukt niet met de bestaande woningen. Ook niet door het een beetje op te knappen.

 12. Yoshua

  @Scherpschutter,

  Scherp plan van scherpschutter om criminaliteit te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  Wapenhandel bloed dood, er is niemand meer om te liquideren, plofkraken stoppen, er is geen geld nodig om te investeren in illegale goederen.
  Wanneer drugs legaal zijn dan zullen criminelen geen andere manieren zoeken om illegaal heel veel vermogen te vergaren in zeer korte tijd.
  Scherpschutter je bent geniaal.

 13. BW

  @Thomas (15:17)
  Dat ziet echt (vrijwel) iedereen wel. Punt is alleen dat je demense niet zomaar buiten Utrecht kan bonjouren, hoe graag je dat ook zou willen. Zoals je zelf al zei: het is een complex probleem (en ik heb de oplossing ook niet direct voorhanden).

 14. Lezer

  Veel groen, veel speelplaatsen, veel ruimte, veel wandelpaden, dat is óók Overvecht. Er wonen véél mensen en dus ook betrekkelijk veel mensen die niét deugen, helaas. De buurt ging inderdaad achteruit, maar er is al op veel plaatsen verbetering en meer diversiteit bijv. de nieuwe flats aan de Brailledreef, de bouw van het Antoniuskwartier, de schildering op de flat aan de Arabelladreef, de plannen met de Watertoren.
  Maar in de Duic stond onlangs dat het plan van “een nieuw Zandpad” aan de Einsteindreef voortgang vinden. En dat is heel erg contraproductief van de gemeente als het erom gaat de leefbaarheid in de buurten Overvecht, Ondiep en Zuilen te behouden en te verbeteren.

 15. Kadoendra

  @Thomas 15/6/2021 – 10:57

  “De wijk moet diverser worden en daarmee bedoel ik niet alleen wat flats opknappen, maar andere (duurdere) woningen bouwen en afschalen van de sociale woningvoorraad.”

  Wat betreft diversiteit zal dit Overvecht goed doen want in het algemeen vind witteboordencriminaliteit meer plaats in de betere wijken.

 16. Scherpschutter

  @Yoshua

  “Wanneer drugs legaal zijn dan zullen criminelen geen andere manieren zoeken om illegaal heel veel vermogen te vergaren in zeer korte tijd.”

  Uitstekend. Dan halen we nog veel meer wetten door de shredder. Wetten scheppen criminelen. Vaak geheel ten onrechte, omdat de wetten niet deugen.

  Je hebt in een land echt letterlijk maar 1(!) wet nodig om alleen echte criminelen aan te pakken. Het Non Agressie Principe:

  “Geen mens of groep mensen heeft ooit het recht om het lijf of goed van een ander mens of andere groep mensen te schenden.”

  Alle andere wetten zijn volstrekt verbodige troep. Een wapenhandelaar of drugshandelaar is geen crimineel. Het is simpelweg een mens dat product a of b verkoopt aan een vrijwillig betalende klant. Onder geen beding kan een handeling met wederzijdse instemming natuurlijk een criminele handeling zijn…binnen een werkelijke rechtsorde.

  De werkelijke crimineel is diegene die (met een wapen) in handen deze vrijwillige transactie verbiedt.

  Uw probleem is dat u nooit heeft nagedacht over rechtsgronden. U heeft zichzelf nooit de vraag gesteld: wat maakt een wet nu werkelijk moreel of legitiem?

 17. Be like Thomas

  Thomas zit lekker op z’n bank, bekleed met papiergeld van zijn overwaarde, te reaguurderen dat die armelui het probleem zijn en maar het beste de stad uitgeknikkerd kunnen worden. Goed voor z’n overwaarde. En dat recht heeft ie natuurlijk ook!

 18. BW

  @Scherpschutter
  Ja, die ene wet, daar zal iedereen zich dan wel aan houden. Waarom heeft niemand daar ooit eerder aan gedacht?

 19. Esrin W.

  Mooi schoolvoorbeeld van het gezegde dat wat je zaait je ook een keer moet oogsten. Decennia lang zaaien in deze wijk werpt nu al een tijdje de vruchten af. Niét klagen en deal with it. Pomp er maar geld in zoveel je wilt, als je de oorzaken niet wegneemt blijft het dweilen met de kraan open. Maar in Nederland doen we dit graag.

 20. Scherpschutter

  @BW

  Diegenen die zich niet aan de enige noodzakelijke wet houden pak je aan, BW. Net als nu. Doodsimpel! En handhaving is nog veel simpeler.

  De reden waarom slechts weinigen ooit over onze wetten, regels en directieven nadenken, is omdat velen nu eenmaal over heel weinig nadenken. Ook dat is niet heel ingewikkeld. Meer dan 90% van deze samenleving leeft onder het adagium “wat in de wet staat is goed”, zonder ook maar ooit een wet in twijfel te trekken of te toetsen aan een moreel deugend rechtskader.

  De waarheid is dat 99% van alle wetten volstrekt overbodig en zelfs ronduit immoreel zijn. Wetten zijn er voor de overheid. Niet voor burgers.

 21. Kadoendra

  @Scherpschutter 15/6/2021 – 21:29

  Het legaliseren van drugs is niet zo’n goed idee want dan laten die drugscriminelen zich omscholen tot witteboordencrimineel en daar witteboordencriminaliteit meestal niet plaats vind in achterstandswijken en dit ook een soort van criminaliteit is wat voor de gemiddelde @ Esrin W. niet zichtbaar is hebben zulke gasten ook niets meer om hun gal te spuwen.

 22. BW

  @Scherpschutter
  Kerel, wat is dit voor infantiel, off-topic epistel? Ik pleit niet per se voor een tsunami van wetgeving, maar met een anarchie-light voorstel om alle wetgeving terug te brengen tot één grondregel gaan we de oorlog echt niet winnen. Ook niet in Overvecht, juist niet in Overvecht. Zomaar een voorbeeld: in (o.a.) Overvecht is toenemende overlast van racende auto’s tegen wheelyende motoren. Hoe past dat precies in “geen mens of groep mensen heeft ooit het recht om het lijf of goed van een ander mens of andere groep mensen te schenden.”?

  Ook een reminder dat dit artikel gaat over drugscriminaliteit. Zelfs als je drugshandel legaliseert (ik ben daar niet voor), dan is de overlast uiteraard niet verdwenen (waarschijnlijk is het tegendeel waar), maar belangrijker nog: daarmee is de criminaliteit niet verdwenen uit Overvecht (of uit Utrecht, of uit de wereld).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).