Politie doet oproep voor tips over man die vrouw mishandelt op Utrecht Centraal Politie doet oproep voor tips over man die vrouw mishandelt op Utrecht Centraal

Politie doet oproep voor tips over man die vrouw mishandelt op Utrecht Centraal

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft aandacht besteed aan een mishandeling op station Utrecht Centraal. Op vrijdag 17 november werd een vrouw in het gezicht geslagen toen zij iemand aansprak die voordrong. Tot op heden is de dader nog niet gevonden.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft aandacht besteed aan een mishandeling op station Utrecht Centraal. Op vrijdag 17 november werd een vrouw in het gezicht geslagen toen zij iemand aansprak die voordrong. Tot op heden is de dader nog niet gevonden.

Aan het eind  van de middag wilde het slachtoffer, een 44-jarige vrouw, de trein instappen op Utrecht Centraal. Het was druk en toen de trein stopte en de deuren openden, drongen drie jongens voor. De vrouw zag dat de drie jongens haar passeerden, en besloot daar wat van te zeggen: “Ik zie iets van: ‘Goh, zouden jullie misschien ook even willen wachten?’”

Een van de jongens reageerde op haar. “Hij draait zich om, grijpt mij bij de keel en stompt mij in mijn gezicht.” De vrouw deinsde achteruit en de jongen zwaaide nog heen en weer met zijn armen in de richting van het slachtoffer. Ooggetuigen bekommerden zich om de vrouw terwijl de dader de trein instapte. De vrouw en omstanders konden op dat moment nog even niet bevatten wat er was gebeurd. w.

Ooggetuigen van de mishandeling appten het noodnummer van de NS en die alarmeerden op hun beurt weer de politie. Bij Amsterdam Bijlmer ArenA -de eerstvolgende stop- doorzochten agenten de trein, maar de verdachte werd niet gevonden. Daarom wordt nu via Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan het incident. Bekijk op de website van het televisieprogramma meer informatie over de zaak.

6 Reacties

Reageren
 1. Kaat

  Wat een bizar bericht weer. Het imago van bepaalde jongeren wordt er zo ook niet beter op. Natuurlijk mag je niet iedereen over een kam scheren, maar het zijn mi toch echt geen incidenten meer.

 2. mees kees

  Niet ongebruikelijk patroon: uitlokken van reactie en er direct op rammen als er gereageerd wordt. Waarschijnlijk hebben deze ‘verstandelijk beperkten’ bij de volgende deuren/balkon het treinstel alweer verlaten en hadden pech dat daar niemand wat zei toen ze tegen de stroom in de trein verlieten.

 3. Ton

  Gelukkig hangen daar wel camera’s met een redelijke resolutie.

 4. Blaag

  Wel raar dat de verdachte bij de volgende stop niet “gevonden werd”.

  Wat mij het bericht ver het zogenaamde adequate handelen van de politie ernstig in twijfels doet trekken.

  Doen zich normaal gesproken dit soort zware incidenten voor (mishandeling) dan kan men op het volgende station namelijk gewoon alle deuren gesloten houden. Agenten lopen dan door alle wagons om een check te doen. Deuren worden 1 voor 1 geopend om uitstappers te controleren. Dit alles is dus gewoonweg niet gebeurd. Om welke reden dan ook.

  Mijn eravringen met Service en Veiligheid (app nummer) van NS en politie bij treinincidenten zijn erg slecht. Tijdens corona en in de naweëen van corona, toen NS personeel in geen velden of wegen (de achterste cabine met deur op slot) te vinden was heb ik een stuk of 13 zware incidenten (psychotische mensen), mishandelingen en dergelijke meegemaakt en gezien als ooggetuige. Slechts in 4 gevallen reageerde NS en Politie adeauaat. In de overige 9 gevallen reageerde men of handelde men NIET.

 5. Hugo

  In dit geval heeft de politie dus *wel* gereageerd en er zeker werk van gemaakt (en terecht). Dat deze gast niet gevonden is verteld mij dat het waarschijnlijk iemand is die vaker met het bijltje gehakt heeft en truukjes ontwikkeld.

 6. Mohit

  This is a serious crime and not a roadside banter. Such young age and so much rage, that too in a public spot, totally makes you worry about your safety. He must be arrested and given the correction. My sympathies to the lady, I hope she still believes that there are better people too.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).