Politie en gemeente inspecteren achttien zaken Lombok en Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Politie en gemeente inspecteren achttien zaken Lombok en Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Politie en gemeente inspecteren achttien zaken Lombok en Amsterdamsestraatweg

Politie en gemeente inspecteren achttien zaken Lombok en Amsterdamsestraatweg
Amsterdamsestraatweg. Foto: DUIC / Bas van Setten
De gemeente Utrecht heeft in samenwerking met de politie en andere instanties achttien bedrijven aan de Amsterdamsestraatweg en in Lombok geïnspecteerd. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld.

De gemeente Utrecht heeft in samenwerking met de politie en andere instanties achttien bedrijven aan de Amsterdamsestraatweg en in Lombok geïnspecteerd. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld.

Er zijn geen grote overtredingen geconstateerd. Wel zijn er waarschuwingen en boetes uitgedeeld. Het ging vooral om overtredingen op het gebied van onder meer hygiëne, het ontbreken van leidinggevenden in de zaak en personen met een uitkering die aan het werk zijn. Ook wordt er nader onderzoek gedaan naar onder meer de illegale reclame voor tabak, bewoning boven een restaurant en elektriciteits- en gasmeters die slecht bereikbaar zijn.

De betrokken instanties zoals Inspectie SWZ, Stedin, UWV en NVWA hebben bij de actie gecontroleerd of de bezochte bedrijven en de gebruikers zich houden aan de wet- en regelgeving. Met deze zogeheten gezamenlijke acties wil de gemeente de leefbaarheid en veiligheid in deze twee gebieden verbeteren.

7 Reacties

Reageren
  1. Katja

    Daar liggen ze echt niet wakker van, sluiten die tenten, het zijn keer op keer dezelfde zaken…en dan hoeft er niet steeds wéér gecontroleerd te worden. Kunnen de controleurs elders worden ingezet.

  2. Berend

    Waarschuwingkje hier, boete daar. Doorpakken en alle malafide zaakjes sluiten! Zo komt er ruimte voor serieuze ondernemers, die echt wat van hun zaak willen maken.

  3. Bond

    De slapheid straalt ervan af,,,pampercontroles,,,,ze lachen ze uit zodra ze vertrokken zijn

  4. Toine Goossens

    ´Er zijn geen grote overtredingen geconstateerd.´

    De drie voorgaande reageerders zullen wel voor klassenjustitie zijn. Dat is in strijd met de grondwet.

  5. Reaguurder/Utrecht

    Wat een zure reacties voor linkse mensen zeg, het is ook nooit goed hé ……….
    Ik begrijp alleen niet wat STEDIN bij dit gebeuren moet, het is geen overheids orgaan dus wat is de reden om mee te lopen, of is het een verkapte opsporingsorgaan, nu begrijp ik dat men aan het werk gaat zonder vergunning in de gemeente Utrecht.

  6. Katja

    Een overtreding is een overtreding. Ik woon daar al 22 jaar, dus weet waarover ik praat.

  7. cico

    Stedin beheert het complete electriciteitsnetwerk. Eigenlijk dus gewoon een NUTS bedrijf met een zeer belangrijke taak, maar dan met de wensgedachte van ‘marktwerking’ terwijl er geen concurrent is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).