Politie houdt opnieuw mogelijke drugsdealer aan in Utrechtse wijk Lombok Politie houdt opnieuw mogelijke drugsdealer aan in Utrechtse wijk Lombok

Politie houdt opnieuw mogelijke drugsdealer aan in Utrechtse wijk Lombok

Politie houdt opnieuw mogelijke drugsdealer aan in Utrechtse wijk Lombok
Bron: Instagramaccount Wijkagenten Lombok/Nw Engeland
Een agent heeft woensdag in de buurt van het Haroekoeplein in Lombok opnieuw een mogelijke drugsdealer aangehouden. De verdachte werd gesnapt toen hij voor de neus van de agent zou hebben gedeald.

Een agent heeft woensdag in de buurt van het Haroekoeplein in Lombok opnieuw een mogelijke drugsdealer aangehouden. De verdachte werd gesnapt toen hij voor de neus van de agent zou hebben gedeald.

Bij de persoon vond de agent een ‘grote hoeveelheid verdovende middelen en geld’. Op de foto is te zien dat hij verschillende bolletjes bij zich had met vermoedelijk verdovende middelen. Ook had hij veel briefgeld op zak.

De verdachte was volgens de politie een ‘oude bekende’ die een half jaar geleden ook al was aangehouden voor handel in harddrugs.

Er zijn dit jaar in Lombok al meerdere verdachten aangehouden voor het verkopen van drugs. Toen publiceerde de politie nog een video van zo’n aanhouding in de wijk.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. buurtbewoner

  mogelijk? oh wacht, hij had een jas van een vriend geleend waar dit allemaal in zat

 2. Len

  Een rasondernemer laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Het beetje vertier wat de doorsnee afnemer momenteel nog heeft in het leven, wordt hiermee ook nog eens hardhandig de kop ingedrukt.

 3. Realist

  Fijn dat er de laatste tijd wat meer gehandhaafd wordt maar we hebben hebben gewoon een te slap links beleid om criminaliteit en overlast effectief te bestrijden. Zolang er te veel begrip is voor daders zal er weinig veranderen in het straatbeeld.

 4. Aimée

  De behoefte is gewoon te groot. Drugsdealers komen naar hun klanten toe he. Geen behoefte = geen drugsoverlast. Zolang mensen coke in hun neus blijven douwen, gaat dit ook door.

 5. JdV

  Die was dus in ieder geval niet onder de indruk van de verschrikkelijke straf van 4 maanden cel die recent is opgelegd aan een aantal andere dealers 🙂

 6. RABE

  Wat doet een bekende “junk of dealer” van de politie gewoon in vrijheid. Zet maar in een container bij zijn vriendjes, dan heft de politie weer wat handen vrij. Door corona hebben ze het al druk genoeg met toezicht en handhaven. Zet de junks vast en laat ze maar even zweten.

 7. Pol

  Mooie actie van de politie: top!

 8. Lombokker

  Ik ben blij met deze actie van de politie, aan hen zal het niet liggen.

 9. Kadoendra

  @Realist

  “we hebben gewoon een te slap links beleid om criminaliteit en overlast te bestrijden”.

  Zo’n straatzakenman gaat aan zijn klantenkring echt niet vragen of ze links of rechts zijn.

  Of denkt u werkelijk dat alle drugsgebruikers links zijn ?!

 10. erwin

  @Realist: te slap links beleid?
  Graag wijs ik je erop dat het de VVD (thans CDA) is die de afgelopen kabinetten de minister van Justitie en Veiligheid heeft geleverd en dat het een VVD-minister is geweest die de politie verder heeft uitgehold (Opstelten – u wellicht bekend).
  Wat je precies links vindt aan de VVD is mij onduidelijk.
  Een veelgemaakte fout is de veronderstelling dat we nog steeds een gemeentepolitie zouden hebben, die lokaal aangestuurd wordt. Dat is helaas sinds de nationalisatie van de politie niet meer aan de orde. Deze nationalisatie dankt u overigens ook aan Opstelten.
  Overigens is niet alleen de politie maar zijn ook het OM en de rechterlijke macht de afgelopen jaren behoorlijk getroffen door bezuinigingen door de crime fighters van de VVD.

 11. Pee

  “De verdachte was volgens de politie een ‘oude bekende’ die een half jaar geleden ook al was aangehouden voor handel in harddrugs. ”
  Dat komt door de ” zware straffen ” die er opgelegd worden die zijn zo afschrikwekkend dat ze gewoon weer verder gaan waar ze gebleven waren.

 12. Scherpschutter

  @Pee

  De overheid zal drugsdealers nooit zwaar bestraffen.

  De staat heeft in beginsel natuurlijk al geen belang bij haar onderdanen in de bajes gooien. Dat kost geld. De staat heeft belang bij onderdanen die werken en inkomsten genereren zodat de staatsschulden kunnen worden voldaan. Drugsdealers zijn bijzondere gouden onderdanen.

  De staat vordert legaal al hun bezit in bij wetsovertreding (huizen, auto’s, cash, horloges etc etc, snelle vette buit) en als kers op de overheidstaart zorgen drugsdealers ook voor veel overlast onder de onderdanen, waarvoor de staat zich weer als oplossing kan presenteren (meer overheid).

  Wel het laatste dat een overheid wil is drugsdealers lang achter de tralies hebben. Hoe korter hoe beter.

 13. Koel Hoofd

  Tegen draaideur drugscriminelen is werkelijk geen kruid gewassen…
  Was 40 jaar geleden al een probleem, is nu nog steeds een probleem.

 14. HBaergroy

  Het is onze eigen schuld. Onze linkerhand weet niet wat de rechter doet. Vraag een gemiddelde rechtgesnaarde burger of politicus naar zijn/haar favoriete muziek en men noemt vooral druggebruikers. U wordt de hele dag door ze toegezongen via de media. De dancecultuur waar dit land niet weinig trots op is zou helemaal niet bestaan hebben zonder pilletjes. David Bowie zei ooit, “Cocaine heeft me van mijn verlegenheid genezen.” Na zijn dood werd een opera aan hem gewijd. Intussen zit het land vol illegaal geld en wapens door de War on Drugs, en houden duizenden zich bezig met de kansloze bestrijding, in plaats van les te geven op scholen of te werken in de zorg. Legalisering is de enige uitweg uit deze klucht.

 15. Hadjememaar

  @Realist, volgens mij doet de huidige burgemeester (PvdA) meer aan criminaliteitsbestrijding dan de vorige (VVD). Dus hoezo te slap links beleid.

 16. JdV

  @koelhoofd: best wel. 3 strikes, youre out. 3 x opgepakt voor middel-zwaar of zware vergrijpen? Minimaal 30 jaar cel.

 17. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Dit hebben we zeker niet te danken aan onze burgemeester, maar aan landelijk beleid tegen ondermijning en drugshandel waardoor de politie nu zicht heeft op straat dealers.
  Laten we voorop stellen dat dit goed politiewerk is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).