Politie houdt verdachte aan voor schietincident op Daltonlaan in Utrecht; tweede wordt nog gezocht Politie houdt verdachte aan voor schietincident op Daltonlaan in Utrecht; tweede wordt nog gezocht

Politie houdt verdachte aan voor schietincident op Daltonlaan in Utrecht; tweede wordt nog gezocht

Politie houdt verdachte aan voor schietincident op Daltonlaan in Utrecht; tweede wordt nog gezocht
Beeld: Politie Midden-Nederland
De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met het schietincident op de Daltonlaan in Utrecht. Op 20 maart werd daar een groepje jongens beroofd, waarbij ook werd geschoten.

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met het schietincident op de Daltonlaan in Utrecht. Op 20 maart werd daar een groepje jongens beroofd, waarbij ook werd geschoten.

Drie jongens (17, 17 en 18 jaar) liepen die dag rond 13.45 uur over de Daltonlaan, toen een zwarte scooter met twee jongens erop naast ze ging rijden. De verdachten op de scooter vielen een van de jongens aan. De anderen probeerden hem te helpen, waarna een gevecht ontstond tussen de verdachten en de slachtoffers.

Een van de jongens op de scooter had een wapen bij zich, dat hij ook op de slachtoffers richtte. Later werden ook schoten gehoord en hulzen gevonden. De drie slachtoffers werden beroofd van persoonlijke spullen. Twee jongens raakten gewond, al was dat niet door schoten.

Bijrijder aangehouden

De politie was sinds het incident op zoek naar twee verdachten, die vluchtten via de Archimedeslaan, de Pythagoraslaan en de Berekuil. De politie verspreidde signalementen, foto’s en bewegende beelden van de verdachten.

Inmiddels is de bijrijder dus aangehouden. De politie zoekt nog wel naar de bestuurder van de scooter. Mensen die weten wie dit is, kunnen contact opnemen met de politie.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. waltet

  Goed speurwerk!

 2. Geenstijl@Utrecht.

  Inderdaad goed werk,nu maar hopen op bewijs om tot een veroordeling te komen.

 3. W

  Huh die is vorige week toch al aangehouden?!?!

 4. Joes

  “Mensen die weten wie de bestuurder is, kunnen contact opnemen met de politie”

  De bijrijder die je gearresteerd hebt weet toch wie de bestuurder en verdachte is?

  Hoe wordt er tegenwoordig verhoord bij de politie?

  In dit opzicht deugt ons wetssysteem niet helemaal. Het is al duidelijk dat de bijrijder verdachte EN schuldig is. Dat staat immers op beeld. Het is ook duidelijk dat de bestuurder van de scooter schuldig is. Niet meewerken aan een politieonderzoek als verdachte en bewezen dader zou je dus eigenlijk strafverzwaring moeten opleveren. Maar wij hebben het rare principe dat je niet mee hoeft te werken in een politieonderzoek als dader.

  Er is een verschil tussen verdachte zijn (dan kan je immers ook onschuldig zijn) en zo goed als 100% zeker de dader zijn. Daar zou ook in het wetboek verschil in moeten worden aangebracht.

 5. S

  Maar goed dat @joes niet meeschrijft aan het nieuwe wetboek van strafvordering…

 6. Johnny

  S vindt het oke als nederland meer van dit soort problemen krijgt, want de justitiesysteem deugt voor hem blijkbaar.
  Waar kan ik een handpistool halen? Zal men (S) niet strafbaar vinden als ik dat op iemand gebruik.

 7. Klarina

  @ S

  Jammer dat Joes niet mag meeschrijven.

  Een wetssysteem dat criminelen goed uitkomt is geen goed werkend wetssysteem.

  Criminelen lachen om de rechtspraak in Nederland.

 8. S

  Tuurlijk @sjonnie en @klarina, de rechtsstaat is jullie al rechtse rakkers geen cent waard maar gelukkig de meerderheid van de NL bevolking wel. Met alle voor- en nadelen. Maar altijd nog beter dan de willekeur die jullie voorstaan en die 80 jaar geleden niet heel goed bevallen is.

 9. Joes

  @ S

  En jij vind het helpen van een voortvluchtige verdachte van een zwaar misdrijf ok?

  Dat is wat de bijrijder namelijk doet door zijn lippen op elkaar te houden. Mag ik je er even aan helpen herrinneren dat de daad en de schuldigheid al vast staat?

  Dit heeft niets met rechts te maken. Ik zie mijzelf als links namelijk.

  Het is compleet krom principe dat medeverdachten, iemand waarvan vast staat dat zij de daad hebben gepleegd, en weten waar diegene is en waar zij zelfs contact mee hebben, uit de bak kunnen houden.

  Dit principe is een heel ander principe dan wanneer je slechts verdacht bent. Uiteraard hoef je dan niet mee te werken aan een onderzoek, maar hier staat de daad al vast.

  Strafverzwaring bij medeplichtigheid en je lippen op elkaar houden is helemaal geen slecht uitgangspunt. Andersom kennen we namelijk ook strafvermindering wanneer een verdachte wel praat. Waarom is dat dan wel ok? Leg mij dat eens even uit.

 10. Joes

  @S

  https://nos.nl/artikel/2518456-ook-mensen-met-een-paar-jaar-cel-niet-in-gevangenis-door-personeelstekort

  Dus je bent rechts als je hier tegen bent? Die personeelstekorten en criminelen die vrij rondlopen zijn juist een gevolg van jaren en jaren aan rechts economisch beleid (lees: grijpen wat je grijpen kan voor de ultrarijken, want voor hen werd het beleid gemaakt).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).