Politie in Utrecht arresteert veroordeelde plofkraker na lange zoektocht Politie in Utrecht arresteert veroordeelde plofkraker na lange zoektocht

Politie in Utrecht arresteert veroordeelde plofkraker na lange zoektocht

Politie in Utrecht arresteert veroordeelde plofkraker na lange zoektocht
Een 34-jarige inwoner uit Utrecht zit voorlopig achter slot en grendel. Na een lange zoektocht konden agenten de man, die nog een openstaande gevangenisstraf van bijna twee jaar had, aanhouden.

Een 34-jarige inwoner uit Utrecht zit voorlopig achter slot en grendel. Na een lange zoektocht konden agenten de man, die nog een openstaande gevangenisstraf van bijna twee jaar had, aanhouden.

De man was eerder in Duitsland veroordeeld  tot een celstraf van 672 dagen, wegens een plofkraak op een geldautomaat. De 34-jarige Utrechter was echter eerder vrijgelaten en toen hij veroordeeld was meldde hij zich niet. De Duitse autoriteiten vroegen aan de Nederlandse politie om hem op te sporen.

Uit een digitaal onderzoek kon worden vastgesteld dat de man zich hoofdzakelijk in de regio Utrecht ophield, maar er formeel niet woonachtig was. Agenten die nader onderzoek instelden, kregen na het uitlopen van talloze informatie, zicht op de veroordeelde.

Een eerdere poging om de veroordeelde aan te houden mislukte omdat hij onraad rook en – ondanks de aanwezigheid van de politie – wist te ontkomen.

Afgelopen weekend kon de zoektocht succesvol worden afgerond. Postende agenten wisten de man te lokaliseren. Toen hij nietsvermoedend in een auto stapte, kon de man worden aangehouden.

6 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Allahmamachies dat is goed speurwerk van deze agenten,hij zal deze dagen natuurlijk in Duitsland uit moeten zitten.

 2. Realist

  Hij was dan ook duidelijk herkenbaar vanwege zijn summiere signalement.

 3. Bill

  @Realist: Ja de politieke correctheid om “niemand” voor de schenen te schoppen is goed doorgevoerd. Dat komt de opsporing echter totaal niet ten goede, signalement is verworden tot iets voor de bühne.

  Verder een mooie actie van de politie, ga zo door!

 4. Kaat

  Mooi succes voor de politie!

 5. Massegast

  Als de Duitse justitie hem niet vrijgelaten had, dan had het de politie een hoop werk gescheeld. Waarom wordt zo’n persoon eerder vrijgelaten? De straffen zijn al niet bijzonder hoog, en dan ook nog een prettige korting. De maatschappij is dergelijke lieden niets verschuldigd. Iedere dag dat zulke figuren uit de roulatie zijn is meegenoemen en daar is de maatschappij bij gebaat. Rechters mogen dit laatste punt wel eens zwaarder laten wegen.

 6. Geenstijl@Utrecht

  Hij was lid van de ploflim brigade,met als moto,veel geld en weinig werken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).