Politie in Utrecht waarschuwt voor nep-aanrijdingen; zo kan het gebeuren Politie in Utrecht waarschuwt voor nep-aanrijdingen; zo kan het gebeuren

Politie in Utrecht waarschuwt voor nep-aanrijdingen; zo kan het gebeuren

Politie in Utrecht waarschuwt voor nep-aanrijdingen; zo kan het gebeuren
De politie in Utrecht waarschuwt voor zogenoemde nep-aanrijdingen. De afgelopen tijd is dit twee keer voorgekomen maar de politie vermoedt dat het vaker is gebeurd. Nep-aanrijdingen zijn een vorm van oplichting waarbij iemand bewust een ongeval veroorzaakt of deze in scene zetten.

De politie in Utrecht waarschuwt voor zogenoemde nep-aanrijdingen. De afgelopen tijd is dit twee keer voorgekomen maar de politie vermoedt dat het vaker is gebeurd. Nep-aanrijdingen zijn een vorm van oplichting waarbij iemand bewust een ongeval veroorzaakt of deze in scene zetten.

De nep-aanrijdingen hebben afgelopen weken in Utrecht Noord plaatsgevonden. De politie vertelt hoe zo iets kan gaan: “Je rijdt op een parkeerplaats achteruit. Plotseling begint iemand te toeteren of schreeuwen en zegt dat jij hem/haar hebt aangereden. De dader eist geld, in cash. Het gaat vaak om bedragen van honderden euro’s, terwijl de schade relatief meevalt of helemaal niet vers is. En dit moet per se buiten de verzekering om. De dader probeert snel veel verwarring te zaaien door je te overladen met informatie en argumenten. Je wordt onder druk gezet om snel te handelen.”

Schaamte

De politie denkt dat deze incidenten vaker hebben plaatsgevonden, maar dat daar nog geen melding van is gemaakt. “Die meldingen hebben we echter wel hard nodig om onze bewijslast te verbeteren en actie te kunnen ondernemen tegen de verdachten van dit soort praktijken.” De politie wil graag in contact komen met mensen die dit hebben meegemaakt of waarbij dit geprobeerd is.

De politie vertelt verder: “Redenen waarom mensen geen melding doen kunnen zijn schaamte (nergens voor nodig, daders gaan gewiekst te werk, zetten je onder druk en zorgen snel voor veel verwarring door je te overladen met argumenten en info) of dat mensen geen risico willen lopen met hun schadevrije jaren.”

Verder wordt benadrukt om dit soort incidenten nooit met contant geld af te handelen: “en vul áltijd verzekeringspapieren in. Weigert de wederpartij dat? Schakel de politie in.”

24 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Aaaa de familie Steelmefiets methode,erg doorzichtig.

 2. Appel

  Vroeger stonden ze dit vooral bij het zandpad te doen ivm de schaamte voor de vrouw des huizes, moest het wel effekes contant want meneer had toch net gepind

 3. Mlo

  Mooie slotzin. Echter, de NL politie komt door alle bezuinigingen al vele jaren niet meer opdraven voor een simpele aanrijding.

 4. Yolanda

  Dit is toch wel het toppunt van brutaliteit. Ik hoop dat deze waarschuwing heel snel viraal gaat. Diegene moeten maar gaan werken voor hun geld.Een gewaarschuwd mens telt voor twee !!

 5. Margo

  Is mij jaren geleden ook eens overkomen in Woerden. Uiteindelijk wel schade formulier ingevuld en niets cash betaald . Krijgt die mafketel van de verzekering zijn geld terwijl duidelijk op mee geleverde foto’s te zien is dat de schade niet door mijn voertuig gemaakt kan zijn ( de hoogte van de krassen passen niet en een ander kleur lak). Maar ik ben wel een stuk no claim kwijt.

 6. De Groot-Zeidler

  Dat is mij ook en 20jaargeleden ovekomen maar ik heb mijn verzekerings matschapij ingeschakelt
  Omdat er 2dagen te laay werd gebeld en toen was het glad buiten hij wad tegen de gevelaangebotst tussentijd rechtsbijstand ingeschakeld en mijn verzekering heeft nieys belaald omdat alles gelogen was. Lekker pech gehad die oplichter

 7. Jan de Man

  In Ondiep en omgeving rijdt ook zo’n ouwe goochemerd rond op een brommerd die dan een nepaanrijding simuleert door zijn voorwiel tegen een wiel van je auto aan te parkeren waarbij ie op het laatst heel kunstig vol in de remmen gaat.
  Dat gebeurd op het moment dat jij net stilstaat bij een T splitsing om naar rechts of links af te slaan en je net de andere kant uitkijkt. Het is me al 2 keer overkomen bij deze zelfde gast in de afgelopen 5 jaar.
  Hij doet het dus vaker! De man begint direct alla Martin van Waardenberg te tieren in de trant van: “GVD wat doe je nou man?? Wat ben jij nou GVD aan het doen. Moet je zien ik heb schade aan mun brommer. Ik heb de knaap in beide gevallen gefilmd en gezegd dat ie op moet tiefen. In het begin wil ie nog geld hebben maar als jum blijft filmen begint ie heel zielig te doen en zegt dat ie geen politie wil en probeert ie achteruit weg te komen zonder dat je zijn kenteken kan filmen.
  Als je vraagt waar ie vandaan komt zegt ie trots:” IK kom hier uit de wijk” Met andere woorden wat moet jij hier??
  Hetzelfde probleem ontstaat met mensen in buurtjes in Utereg die niet willen dat je je auto voor hun deur parkeert en die dan boos naar buiten komen en je bedreigen met de mededeling dat je auto daar niet veilig staat en dat er geheid een kras op zit of een spiegel afgebroken of er een ruit kapot is als je terugkomt.
  Das gezellig he in ons eigenste stadsie met van die teringlijers die denken dat de hele stad van huilie is en de straot al helemaal🤐

 8. Hetty

  Bij winkelcentrum IBB de auto geparkeerd, kom ik terug van boodschappen, komt er een man naar me toe en wijst op een wit plekje op zijn zwarte auto, die rechts van mijn auto stond. Dat zou ik hebben veroorzaakt. Ik bleef rustig, en deed het rechter portier open. het kwam niet eens in de buurt van dat witte plekje. De man zag het ook en liep weer weg. Ook dit kan dus gebeuren !

 9. Mevr .van.Rijnsoever

  Het is mij ook overkomen.zij straat van de Amsterdamse straat weg.reed iets achter uit en er ein eens reed er een scooter tegen me aan.hij wou met mij naar een fietsen brommer zaak.ik ben mee gelopen.dr verkoper zei dat is € 800 schade voor de scooter.wij naar buiten en ik zei geef het op aan de verzekering dat wou hij niet hij zei dan betaal je me 300 en praten we nergens meer over .ik zei die heb ik niet.toen zei die dan € 100.heb ik ook niet .toen droop due langzaam af.maar ik hen wel een kras op me auto.dacht al dit klopt niet

 10. Albert Smilde

  Oja joh en daar trapt u in whahahaha lol 🤣

 11. Bianca

  Dit gebeurde mij zondag 6 aug in Hilversum op het station.. die mafkees ging tekeer maar kreeg het niet voorelkaar! Stumpers

 12. Eddy50utrecht

  Zo gebeurde het dat ik werdt aangereden op de fiets door een bezorgscooter ik werdt daarna onderdruk gezet voor zijn krassen op de scooter
  Terwijl hij op het fietspad rijd waar een bromscooter niet hoort te rijden
  Die gozer wou dat ik zijn schade gelijk ging betalen
  Ik was gewoon overrompeld en kwaad heb achteraf dat bedrijf gebeld waar scooter voor werkte en kreeg gelukkig te horen dat dat niet de juiste werkwijze was vanuit hun bedrijf.

 13. DvB

  De “Overvechters” hebben weer wat nieuws bedacht

 14. Mauzz

  Zou zeggen probeer het eens uit, 4 camera’s in de auto dus geef je weinig kans op succes.
  Waar ik overigens dan weer wel succes mee heb is met het vastleggen van hun misselijk makende kop en kentekens.

 15. Willem

  Nederland een land met hoogopgeleide mensen. Helaas aan veel van de reacties te zien heb ik mijn twijfels. Ga weer naar school en leer fatsoenlijk Nederlands.

 16. SevdaSen

  Het zijn gewoon zielige criminelen die keihard gepakt en gestraft moeten worden! Punt!

 17. Erik

  @Willem Dan ben u zeker zo’n “hoogopgeleide” die hier is blijven hangen na zijn studie en die nu de stad ff naar zijn hand wil zette.

 18. Jostie

  Hoezo bezuinigingen? Volgens mij wordt er nodeloos een hoop extra geld gepompt in nieuwe
  ” systemen ” die achteraf niet het beoogde effect hebben, niet met elkaar communiceren , of nog veel duurder uitvallen om de criminaliteit aan te pakken. Niets van dit alles. Ouderwets meer blauw ( lees geel ) op straat.

 19. Leonard

  Helaas ook meegemaakt. Rijd rustig richting T-splitsing, komt een gebutste koeriersbus heel gard van rechts aanrijden, remt niet en schampt nog net mijn linkervoorkant. Stapt uit, doet woedend, wijst een grote deuk aan en wil dat ik 750 betaal. Ik was op weg naar zieke vader in zkh. En geef aan dat we het nog uitzoeken. Als we volgende dag bellen wil hij niet dat ik verzekering inschakel en vraagt wat ik wel wil betalen. Oplichters!

 20. Aynil

  Wat ik wellis had gehoord, dat bekende van elkaar , die gene waar zijn auto niet veel waard meer was en botsen aan tegenpartij van 2 jaar oud auto botsen voor verzekering en werdt voor totolost verklaard pfffff. Dit zijn toch ziekelijke onbeschofte figuren.Daar moet toch de verzekeringmaatschapij erniet in trappen. Die voor nep-aanrijdingen moeten door de verzekeringen is goed na gecheckt worden voordat ze forse bedrag gaan uitbetalen aan die gene .Autoschade bedrijven eindelijk worden ze wakker 🤟😉

 21. Marcel

  Gewoon waar hij bijstaat zeggen dat je 112 belt en naar de politie vraagt. Tevens foto maken. Dan ook echt je telefoon pakken en bellen. Heb het meegemaakt en hij was gelijk weg.

 22. Gina

  Is mij idd driekwart jaar geleden overkomen,
  In de drukke spits afrit Lunetten. We moesten ritsen, dame in bruine dure auto liet mij bijna niet voorgaan. Ze haalde mij luid toeterend via de busbaan rechts in, stopte vlak voor mij en stapte uit. Ze zei dat ik haar geraakt had en haar moest volgen en dat ik een schadeformulier moest invullen. ‘k Heb dit uiteraard niet gedaan, werd later door politie gebeld dat ik doorgereden was na aanrijding. ‘k Heb lang op bureau gezeten, maar mijn auto bleek onbeschadigd. Er waren geen getuigen. Mevrouw (met hoofddoekje) trok haar aanklacht in, ‘het was volgens haar een principe kwestie’.

 23. Jeroen

  @ Willem:
  Bijzonder hoor, kritiek hebben op anderen en hoe zij volgens u de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn en dan vervolgens een comment plaatsen die grammaticaal op een aantal punten onjuist is. Heel bijzonder, maar ik wens u toch een liefdevolle dag toe en dat u nog maar een hoop mag leren ❤️

 24. AP

  Let op. Vandaag dit meegemaakt. Iemand belt aan met een verhaal over een schade.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).