Politie-inval in woning in Utrechtse wijk Ondiep na anonieme tip; zes aanhoudingen Politie-inval in woning in Utrechtse wijk Ondiep na anonieme tip; zes aanhoudingen

Politie-inval in woning in Utrechtse wijk Ondiep na anonieme tip; zes aanhoudingen

Politie-inval in woning in Utrechtse wijk Ondiep na anonieme tip; zes aanhoudingen
Foto: Politie
De politie is woensdag een woning in de wijk Ondiep in Utrecht binnengevallen na een anonieme tip van een alerte burger. Vijf mannen en een vrouw zijn aangehouden.

De politie is woensdag een woning in de wijk Ondiep in Utrecht binnengevallen na een anonieme tip van een alerte burger. Vijf mannen en een vrouw zijn aangehouden.

De politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem informatie binnen dat er in een woning in Ondiep gestolen goederen werden verhandeld in ruil voor softdrugs. De politie deed vervolgens onder meer onderzoek bij de woning.

Tijdens die actie zagen agenten dat de woning door verschillende personen werd bezocht. Zij gingen met volle tassen naar binnen en kwamen met lege tassen weer naar buiten. Drie mannen werden niet lang na die actie aangehouden en verhoord. De mannen van 46, 49 en 53 jaar oud uit Utrecht worden verdacht van winkeldiefstal. Zij zitten nog vast.

De politie heeft van de rechter-commissaris toestemming gekregen om woensdag een inval te doen in de woning. Het huis bleek volledig ingericht als een buurtsupermarkt en er werd ‘een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs’ en gestolen goederen ter waarde van tienduizenden euro’s aangetroffen. De goederen en drugs zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht. De politie heeft ook de bewoners van het huis aangehouden. Het gaat om een 67-jarige man, een 55-jarige vrouw en een 20-jarige man.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

8 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Was dit niet een voedselbank dan🙈🙈🙈🙈

 2. Kaat

  Goed werk! Blijkt maar weer dat je als burger ook een rol kan hebben bij het veilig maken van je eigen buurt / stad. Kijk niet weg.

 3. Claire Obscur

  Dit is wat ik bedoel. Als het geld op is gaan mensen hun spullen gewoon hálen.

 4. Harm

  Goed speurwerk!

 5. Pee

  @Harm

  Dit heeft niets met speurwerk te maken.
  Als er geen melding was gedaan waren ze nu nog winkeltje aan het spelen.

 6. Mary Mossel

  Hoezo goed speurwerk? Ze zijn verraden door een anonieme inwoner of concurrent.

 7. Wittejan

  Is meer een actie om de buurt veilig te houden. Zal wel een komen en gaan geweest zijn bij die voordeur met misschien soms lugubere types.

 8. Koel Hoofd

  @Wittejan
  Wat is een luguber type wat tegenwoordig nog als zodanig opvalt in een stad waar 193 nationaliteiten met en zonder mondkapje rondhuppelen?
  Wat de buurt wel opviel is dat mensen met volle tassen naar binnen gingen en met lege tassen weer naar buiten kwamen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).