Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Utrechters - De Utrechtse Internet Courant Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Utrechters - De Utrechtse Internet Courant

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Utrechters

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Utrechters
Een agent loste afgelopen nacht een waarschuwingsschot om twee Utrechters aan te kunnen houden die aan het werk waren bij een hennepkwekerij in Hilversum.

Een agent loste afgelopen nacht een waarschuwingsschot om twee Utrechters aan te kunnen houden die aan het werk waren bij een hennepkwekerij in Hilversum.

Getuigen zagen afgelopen nacht op de Javalaan in Hilversum drie mannen goederen in een busje laden. Ze vertrouwden de situatie niet en belden de politie. Een surveillerende agent ging op de melding af.

Toen de agent ter plaatse kwam vluchtte direct een van de verdachten weg. De agent sommeerde daarop de twee andere verdachten om te gaan liggen. Een tweede verdachte maakte aanstalten om er vandoor te gaan. Daarop loste de agent een waarschuwingsschot, waarna beide verdachten gehoorzaamden.

In de woning was ook nog een vrouw aanwezig. Bovendien bleek in de woning een hennepkwekerij aanwezig. Daarop werd deze bewoonster ook aangehouden en samen met de twee mannen, 26 en 28 jaar en allebei afkomstig uit Utrecht, meegenomen naar het bureau voor onderzoek en verhoor.

4 Reacties

Reageren
 1. Niek

  Die agent houdt in zijn eentje 3 verdachten aan? Hulde! Ook hulde voor de omstanders die de verdachte situatie meldden.

 2. Tinke D

  Wat is gevaarlijker, een plantje dat al eeuwenlang zonder problemen wordt gerookt, of de zware straffen die erop staan met alle uitwassen van dien?
  Gekkigheid van de wetgever.

 3. Ted Danson

  Tinke, een plantage van die plantjes met afgetapte stroom en geen brandveiligheid in een woonwijk lijkt me anders tamelijk gevaarlijk. Daarnaast is de illegale handel in deze plantjes ook niet vrij van gevaar voor handelaars en omgeving, naar ‘t schijnt.

  Dat het roken vervolgens zonder problemen plaatsvindt lijkt me geen geweldig argument. Al zouden mijn buren lelietjes van dalen kweken met enorme lichtinstallaties, afzuiging, doeken en zeilen om de warmte binnen te houden en afgetapte stroom om alles aan de gang te houden bel ik ook de popo.

 4. Tinke D

  Ted Danson, de kweek is niet illegaal omdat het gevaarlijk is, het is gevaarlijk omdat wiet illegaal gemaakt is, de onderwereld inspringt op de vraag en onnodig mensen in gevaar brengt met gevaarlijke en milieuvervuilende productielijnen. Met dank aan justitie.
  Wietgebruik is betrekkelijk onschuldig, zeker in vergelijking met alcohol en dat maakt het verbod onlogisch, of zeg maar hypocriet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).