Politie arresteert met getrokken vuurwapens valse 112-beller - De Utrechtse Internet Courant Politie arresteert met getrokken vuurwapens valse 112-beller - De Utrechtse Internet Courant

Politie arresteert met getrokken vuurwapens valse 112-beller

Politie arresteert met getrokken vuurwapens valse 112-beller
De politie heeft zondag, met getrokken vuurwapens, een 22-jarige Utrechter gearresteerd nadat hij onder invloed van lachgas een valse 112-melding had gedaan. Het incident gebeurde op de Australiëlaan in Kanaleneiland.

De politie heeft zondag, met getrokken vuurwapens, een 22-jarige Utrechter gearresteerd nadat hij onder invloed van lachgas een valse 112-melding had gedaan. Het incident gebeurde op de Australiëlaan in Kanaleneiland.

De 22-jarige man deed een valse melding bij de politie, hij zei dat er schoten waren gelost op de Australiëlaan. Agenten gingen meteen naar de locatie en zagen daar twee mannen in een auto zitten. De politie besloot deze verdachte figuren te arresteren en de agenten trokken daarbij hun vuurwapens.

Zowel de bestuurder als de bijrijder stapten uit. Hierbij leek de bijrijder volgens de politie niet door te hebben wat de ernst van de situatie was, waarna de bestuurder riep niet bewegen, omdat er vuurwapens op hem waren gericht. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Later bleek volgens de politie dat de bijrijder, die tevens de melder was, onder invloed was van lachgas en meerdere malen naar het noodnummer 112 had gebeld om valse meldingen te doen. De bestuurder had hier niets mee te maken en is al snel vrijgelaten.

6 Reacties

Reageren
 1. Dakhaes

  De bestuurder had er niks mee te maken. Tuurlijk wel, hij zit er naast, dus hij hoort toch wat er gebeurt? Kan daar dus toch iets over zeggen of tegenhouden.

 2. Rottebert Peermans

  Ik zeg twee tjappen lachgas klappen, oh het was geweldig.
  Het waren helden dat ze belden en 112 onzin meldden.
  Hi hi hi, ha ha ha ik inhaleerde en keek er naar!!

 3. [email protected]

  Dit waren natúúrlijk hardwerkende kansenparels die gewoon lol wilden trappen.
  Maar laten we vooral wég kijken en het doodzwijgen.

 4. sjaak

  @ GeenStijl

  Er kijkt dus niemand weg. De persoon in kwestie is met getrokken pistool (met kans op neerschieten) gearresteerd en gaat een redelijk zware straf krijgen voor dit vergrijp, dat weet ik nu al bijvoorbeeld, gelet op hoe rechters oordelen over dit soort voorbeelden.

  Maar goed, dat wil er bij u en uw medereaguurders maar niet in.

 5. Hetty

  Mooie tekst, Rottebert, het melodietje eronder en naar een producer stappen. Mooie tekst, Dakhaes en Geen Stijl, en nog waar ook.

 6. bee

  @sjaak

  laten we de straf even afwachten .
  aan de hand daarvan zal je zien dat er wel word weggekeken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).