Politie na een jaar nog altijd op zoek naar man die in Utrecht pinde met bankpas van 88-jarige vrouw Politie na een jaar nog altijd op zoek naar man die in Utrecht pinde met bankpas van 88-jarige vrouw

Politie na een jaar nog altijd op zoek naar man die in Utrecht pinde met bankpas van 88-jarige vrouw

Politie na een jaar nog altijd op zoek naar man die in Utrecht pinde met bankpas van 88-jarige vrouw
De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht gevraagd voor een man die in Utrecht pinde met de gestolen bankpas van een 88-jarige vrouw uit Deventer.

De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht gevraagd voor een man die in Utrecht pinde met de gestolen bankpas van een 88-jarige vrouw uit Deventer.

De 88-jarige vrouw werd op 2 maart 2021 gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een bank. Het verhaal van de ‘bankmedewerker’ was voor de vrouw zo overtuigend dat ze haar bankpas doorknipte en in een envelop stopte.

De bankpas werd vervolgens opgehaald door iemand die vermoedelijk een jas van DHL aan had. Nog diezelfde dag werd in Utrecht voor duizenden euro’s gepind met de bankpas. De politie hoopt er nu, ruim een jaar later, alsnog achter te komen wie de man is die in Utrecht pinde met de gestolen pas. Hij is bij de pinautomaat op beeld vastgelegd en die beelden zijn door de politie verspreid.


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

5 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht 🤮🤮🤮🤮

  Dit zijn van die laffe drollen,die makkelijk geld willen maken over de rug van ouderen,in en in triest als je zo’n zielig figuur bent,en te lui bent om te werken voor je geld.

 2. Scherpschutter

  @Geenstijl@Utrecht

  Eens. En zolang de risk-reward ratio zo gunstig blijft voor het tuig, blijven ze hier mee doorgaan uiteraard. Een gemiddeld maandloon in een Oostblok land is tussen de 250 en 400 Euro. Als je dan in Nederland op zo’n eenvoudige wijze aan -pakweg- 2000 Euro kunt komen, dan zijn dat 5 tot 8 maandsalarissen in een klap. En wat gebeurt je nu eigenlijk nu helemaal als je gepakt wordt in Nederland he? Zo goed als consequentieloos.

  Vijf tot acht maandsalarissen pakken met als risico een weekje schoffelen in het park, is in ieder geval geen balans die heel erg veel tuig zal afschrikken.

 3. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Criminelen maken altijd gebruik van de gaten in het systeem.
  In dit geval: bankkantoren sluiten maakt deze vorm van bejaarden oplichten wel heel erg eenvoudig.

 4. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  “Criminelen maken altijd gebruik van de gaten in het systeem.”

  Correct. En soms zijn de criminelen het systeem… Bejaarden begrijpen prima dat je geen goud of zilver (echt geld) moet meegeven aan iemand die aanbelt. Dat ze geen doorgeknipt digitaal pasje met RFID chip moeten meegeven dat toegang tot virtuele credits van valsemunters geeft, is voor bejaarden onnavolgbaar. De meesten kunnen geen e-mail sturen.

  “In dit geval: bankkantoren sluiten maakt deze vorm van bejaarden oplichten wel heel erg eenvoudig.”

  Indeed, good sir. Het is inderdaad vrijgevig van de zwendelartiesten van de banken dat ze ook een beetje vlees aan het kaalgeplukte ouderenkarkasje overlaten voor de minder bedeelde mede-criminelen. Sociaal zelfs, zou de zwartgallige cynicus wellicht zeggen.

 5. Babbeltruc

  @SS
  “Vijf tot acht maandsalarissen pakken met als risico een weekje schoffelen in het park, is in ieder geval geen balans die heel erg veel tuig zal afschrikken.”

  U verkoopt weer eens onzin. Eén keer googlen op ‘babbeltruc strafmaat’ levert allemaal recente zaken met maanden- tot jarenlange celstraffen op.

  En waaruit maakt u op dat dit iemand uit een voormalig Oostblokland is? Ik vind dat niet terug in artikel of video hierboven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).