Politie neemt meerdere automatische vuurwapens in beslag in onderzoek naar wapenhandel in Utrecht Politie neemt meerdere automatische vuurwapens in beslag in onderzoek naar wapenhandel in Utrecht

Politie neemt meerdere automatische vuurwapens in beslag in onderzoek naar wapenhandel in Utrecht

Politie neemt meerdere automatische vuurwapens in beslag in onderzoek naar wapenhandel in Utrecht
In een onderzoek naar wapenhandel heeft de politie op verschillende plekken in Utrecht meerdere automatische vuurwapens gevonden en in beslag genomen. Naar aanleiding van de vondsten zijn vier mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van wapenhandel. 

In een onderzoek naar wapenhandel heeft de politie op verschillende plekken in Utrecht meerdere automatische vuurwapens gevonden en in beslag genomen. Naar aanleiding van de vondsten zijn vier mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van wapenhandel. 

Het ondermijningsteam van de politie kwam de verdachten op het spoor met behulp van restinformatie uit een ander onderzoek. Na doorzoekingen zijn vervolgens op meerdere plekken in Utrecht automatische vuurwapens gevonden.

De politie heeft vier Utrechtse mannen opgepakt die in verband worden gebracht met de handel in deze vuurwapens. Twee verdachten werden in Utrecht gearresteerd. Het gaat om een 22-jarige en een 37-jarige man. De andere twee mannen, van 45 en 47 jaar oud, zijn op Schiphol opgepakt. Eén man is weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Woning

Op last van de burgemeester is een woning aan de Lange Hagelstraat in Lombok-Oost voor een langere periode gesloten, zo meldt de politie. Deze woning heeft vermoedelijk een rol gespeeld in de handel van de vuurwapens.

De politie heeft het onderzoek naar de vuurwapenhandel nog niet afgerond. Die is daarom terughoudend met het delen van verdere informatie.

6 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Mooie dekmantel, die Lange Hagelstraat, dan denk je, dat het om jachtgeweren gaat….blijken het automatische wapens te zijn….

 2. Koel Hoofd

  Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie, Joegoslavie, open EU grenzen, globalisering en internet, wordt het steeds makkelijker om aan dergelijke zware wapens te komen. Voor die tijd was er hooguit een verdwaald verroest pistool uit WW2 in het onderwereld circuit.
  Er gaan nu voor vele tientallen miljarden wapens naar de Oekraine.
  Die soldaten gebruiken daar geen proppenschietertjes maar automatische geweren, dat is duidelijk te zien op alle beelden.
  Ooit is die oorlog over en dan zijn die wapens daar overbodig en zullen als ontraceerbaar 2e handsje deze kant op komen….
  Meer geld naar politie en veiligheid is echt wel een dikke aanrader.

 3. Frank Heuvelman

  Laat het hier in godsnaam nooit zover komen dat burgers de vrijheid om vuurwapens te mogen dragen gaan eisen, zogenaamd om zichzelf en hun familie te beschermen. Dat zou het einde betekenen van onze identiteit, onze vrijheid, onze rijkdom en geluk als één vredelievend volk..
  We hebben zoveel voor elkaar gekregen na de Tweede Wereldoorlog.
  Laten we dat nu niet gaan opgeven door een paar gillende keukenmeiden die nu hel en verdoemenis voorspellen naar aanleiding van een op zich onbeduidend incident.
  Ik meen het.

 4. Realist

  @Frank. Ik denk dat er meer wapens in omloop zijn dan je denkt. Niet dat we allemaal wapens moeten gaan dragen maar iets meer realiteitszin zou toch verstandig zijn.

 5. JdV

  @frank heuvelman: ja want tenslotte zijn het de brave burgers met een legaal wapen die verantwoordelijk zijn voor de moorden in Nederland. Niet de drugscriminelen met illegale wapens, die houden zich keurig aan de wet. Proest. Vertrouw jij maar op de politie als je beschoten gaat worden. Slaap zacht.

 6. Frank Heuvelman

  @realist

  Er zijn altijd vuurwapens onder de bevolking geweest, vooral na de Tweede Wereldoorlog. Maar zolang ze verstopt zijn in een koffertje op zolder is er niets aan de hand.
  Er is geen reden voor ons om onze koffertjes van zolder te halen.
  We zijn tenslotte niet in oorlog.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).