Politie op zoek naar getuigen van mishandeling 17-jarige maaltijdbezorger in Utrecht Politie op zoek naar getuigen van mishandeling 17-jarige maaltijdbezorger in Utrecht

Politie op zoek naar getuigen van mishandeling 17-jarige maaltijdbezorger in Utrecht

Politie op zoek naar getuigen van mishandeling 17-jarige maaltijdbezorger in Utrecht
De politie zoekt naar mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling in de Utrechtse Koekoekstraat. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 oktober werd daar een 17-jarige maaltijdbezorger in elkaar geslagen. De daders zijn aangehouden en worden verdacht van poging tot doodslag.

De politie zoekt naar mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling in de Utrechtse Koekoekstraat. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 oktober werd daar een 17-jarige maaltijdbezorger in elkaar geslagen. De daders zijn aangehouden en worden verdacht van poging tot doodslag.

Volgens de politie kwamen de drie verdachten rond 1.30 uur een horecagelegenheid uit. Op straat kregen ze eerst aan de stook met een andere man, maar die zou zich al snel uit de voeten hebben gemaakt. Even later dwongen ze de maaltijdbezorger die net kwam aanfietsen te stoppen.

“Na een korte woordenwisseling wilde de maaltijdbezorger verder fietsen, maar werd vervolgens van zijn fiets werd getrapt en daarna door de mannen geslagen en geschopt”, schrijft de politie over het incident. De bezorger raakte door het geweld even bewusteloos. Een omstander die de maaltijdbezorger wilde helpen, kreeg ook een flinke mep.

Doodslag

De politie kon de verdachten even later aanhouden. “De mannen zijn 24, 26 en 27 jaar oud en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze worden verdacht van poging doodslag.” De maaltijdbezorger is die nacht naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Nu wil de politie weten welke rol iedere verdachte precies had in het incident. Daarvoor wordt er gezocht naar mensen die getuige waren van de mishandeling. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de recherche.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

11 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Ahaaaa maar nu hebben ze wel een vaste woon en verblijfplaats, of nee die staan natuurlijk over drie dagen buiten,met ooit eens voor de rechter.
  Nee dit land is kapot,net als het systeem,linkse en rechtse partijen hebben er een zooitje van gemaakt, en de gewone burger is de dupe.
  Ik hoop dat het slachtoffer er goed vanaf komt,ik wens hem veel sterkte toe.

 2. Rob

  Tegen beter weten in hoop ik dat @geenstijl ongelijk heeft maar mijn onderbuik weet wel beter. Deze gasten trappen over een week iemand in Enschede ongelukkig en over een maand doen ze hetzelfde in Rotterdam. Tof land hoor..

 3. Rietje

  Veel sterkte voor de slachtoffers van dit geweld.
  Echt afschuwelijk weer.

 4. Koel Hoofd

  Wat, hadden deze daders geen vaste woon en verblijfplaats?
  Met een poging tot doodslag hebben deze door God, Jaweh en Allah vergeten hufters nu wel een woon en verblijfplaats, eentje met tralies en heel veel hele dikke deuren. Nu maar hopen dat ze vaak bewakers met een slecht ochtendhumeurtje treffen…

  Sterkte aan het slachtoffer.

  Maarre, hoezo moet er om die tijd nog eten worden thuisbezorgd door minderjarigen? Steek daar eens een stokje voor feesstbeest gemeente, want de extreme elitaire luiheid in deze stad loopt werkelijk de spuitgaten uit en eist slachtoffers.

 5. Lombokker

  Hier komt alles samen. Wat een diep verdrietig bericht dit. Een jongen van 17 die in het holst van de nacht ergens een “slappe hap” aflevert. Dit alles onder de vlag: het is de vrije keuze van de jongeman om dit werk te doen.

  En dan vervolgens door drie “volwassen” lamstralen( die de maatschappij klauwen met geld kosten) in elkaar getimmerd worden.
  De straf kan me niet hoog genoeg zijn voor deze ramp-figuren.

  Ik ben echt stil van dit bericht. Ik wens de jongeman heel veel beterschap ❤️‍🩹.

 6. BdV

  Ik zie op Arboportaal dat:
  “Werken gedurende nacht wil zeggen dat er meer dan een uur werk wordt verricht tussen 00:00 en 06:00 uur. Nachtdientsen zijn verboden voor jongeren onder de 18 jaar.”

  Maar het volgen van de arboregels zou er mogelijk alleen voor hebben gezorgd dat iemand anders slachtoffer was geworden. Hopelijk volgt geen vrijspraak als gevolg van de onmogelijkheid om vast te kunnen stellen hoe groot elk aandeel van de drie daders was.

 7. Jos

  17 jarigen mogen niet ‘s nachts werken. Buiten dat het bijzonder triest en misdadig is dat dit gebeurd, had de jongen ook helemaal niet aan het werk mogen zijn. Weer een slavendrijver-werkgever die zijn verantwoordelijkheden niet kent en neemt en wel financieel binnenloopt op deze jonge jongens.

  En een 17 jarige is nog niet volwassen, dus mag deze beslissing ook niet zelf nemen.

  En aan de onderbuikreaguurders: poging tot doodslag levert je jaren cel op. De vraag is of de werkgever van de jongen ook nog een hele hoge forse boete gaat krijgen en of de jongen een schadevergoeding en traumabegeleiding, re-integratie aangeboden gaat krijgen

 8. Rob

  @Jos
  Helemaal eens dat (grote) bedrijven lak hebben aan regels, net zoals onze overheid overigens en dat deze knaap niet op dit moment werkzaam zou mogen zijn is waar. Maarrr… als u het artikel leest ziet u dat de daders eerder een ander op het oog hadden en iemand die het slachtoffer kwam helpen ook een dreun mocht incasseren. Met andere woorden, niet echt on topic om nu over de werkgever te beginnen (getuigd een beetje van een empathische tekortkoming). Iemand zou en moest slachtoffer worden van deze barbaren.

 9. Jos

  @ Rob

  Ik ben empathisch naar het slachtoffer, maar deze knul had op dat tijdstip nu eenmaal niet mogen werken en daar verdiend ook de werkgever een forse boete voor, net als dat de daders forse straffen verdienen.

 10. Realist

  @Rob. Nul empathie voor het slachtoffer inderdaad, waarschijnlijk om de aandacht van de daders af te leiden vanwege het ontbreken van een vaste woon- of verblijfplaats… met name dat punt is stukken interessanter dan het feit dat deze arme jongen nog geen 18 jaar is.

 11. Rob

  @Jos,
  Cognitieve empathie, altijd gevolgd door een ‘maar’ is geen echte empathie. Echt meevoelen met het slachtoffer behoeft geen maar. U kunt uw punt over werkgevers die overal lak aan hebben dan beter maken bij een topic wat hier over gaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).