Politie pakt twee verdachten op uit top van Utrechtse drugshandel Politie pakt twee verdachten op uit top van Utrechtse drugshandel

Politie pakt twee verdachten op uit top van Utrechtse drugshandel

Politie pakt twee verdachten op uit top van Utrechtse drugshandel
De politie heeft woensdag vier verdachten aangehouden voor drugsgerelateerde delicten. Twee van de verdachten zouden volgens de politie tot de top van de Utrechtse drugshandel behoren.

De politie heeft woensdag vier verdachten aangehouden voor drugsgerelateerde delicten. Twee van de verdachten zouden volgens de politie tot de top van de Utrechtse drugshandel behoren.

De aangehouden verdachten zijn vier Utrechtse mannen van 23, 23, 26 en 28 jaar oud. De twee hoofdverdachten worden verdacht van grootschalige handel in cocaïne en heroïne in Utrecht en transport van de drugs naar het buitenland. De twee anderen zouden een beperktere rol hebben gehad.

De politie deed op vier locaties huiszoekingen: in Utrecht-Noord, Utrecht-Zuid, Nieuwegein en Soesterberg. Daarbij werden kilo’s harddrugs met een straatwaarde van meer dan 150.000 euro, een grote hoeveelheid contant geld en een vuurwerpen in beslag genomen.

Eind vorig jaar werden in Utrecht zestien straatdealers opgepakt die na politieonderzoek naar voren waren gekomen. In de tussentijd liep ook het onderzoek waarin nu dus vier verdachten zijn aangehouden.

‘Jouw uitweg’

Burgemeester Dijksma is blij met de aanhoudingen. “Samen met politie en Openbaar Ministerie treden we op tegen drugshandel. Veel daarvan gebeurt op de achtergrond. De acties van deze week zijn een zichtbaar resultaat van die inspanningen. We werken hiermee aan terugdringen van de ontwrichtende effecten van drugs onder veelal jonge Utrechters. Zij verdienen een mooie toekomst in een stad waar iedereen zich thuis en veilig voelt.”

De politie, het OM en de gemeente proberen onder meer met het programma ‘Jouw uitweg’ jongeren te helpen die betrokken zijn geraakt bij drugscriminaliteit, maar ermee willen stoppen. Jongeren die in deze situatie zitten kunnen via Whatsapp of telefonisch contact opnemen met het telefoonnummer 0627924328 en zo advies en passende hulp krijgen.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Als deze jongens een bijstandsuitkering hadden gehad waren ze volgens de gemeente lui en dom, maar nu ze heel hard werken is het ook weer niet goed.

 2. [email protected] 🥳

  Het begin is er,maar voorlopig is dit dweilen met de kraan open, om het maar even zo te schrijven.
  Er zijn nog genoeg jongeren die denken dat ze Tony Montana zijn,en ook zo rijk gaan worden.
  Maar toch is dit een succes,en dus doorgaan op deze weg.

 3. Lomboque

  Waar komen al deze extra agenten en capaciteit toch vandaan? Een jaar geleden werden al mijn aangiftes nog weggewuifd onder het mom ‘capaciteitsgebrek’. Met alle gevolgen van dien.

  Momenteel zie je ze elke dag in het nieuws en staat men 4 kruispunten op rij met 8 agenten rood-fietsers te bekeuren. Toch bijzonder dat als de burger een beroep doet op deze (door de burger betaalde) service tot bescherming en handhaving dat de politie nul op request geeft?

 4. Bromsnorretje

  Ik geloof niet dat deze mensen zijn betrapt op door rood rijden, Lomboque. Ik geloof ook niet dat het dezelfde agenten zijn die verkeerscontroles doen en invallen bij criminelen.

  Om misverstanden te voorkomen: gingen jouw aangiftes nou over door rood rijden of over drugscriminaliteit?

 5. Lomboque

  @Bromsnor: over meerdere vormen van overlast. Drugsoverlast zat er zeker een keer bij maar het bevreemd mij dat er dus over- en onder capaciteit is binnen dezelfde tijdsperiode , binnen dezelfde politie.

  Het komt op mij over als volgt; de politie is niet verplicht te vervolgen en doet dat dus schijnbaar alleen als er geld te winnen is voor zichzelf.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).