Politie rolt hennepplantage aan de Van Eysingalaan op | De Utrechtse Internet Courant Politie rolt hennepplantage aan de Van Eysingalaan op | De Utrechtse Internet Courant

Politie rolt hennepplantage aan de Van Eysingalaan op

Politie rolt hennepplantage aan de Van Eysingalaan op
De politie heeft dankzij een anonieme tip een hennepplantage opgerold aan de Van Eysingalaan in Transwijk in Utrecht. Er zijn vier grote planten in beslag genomen en een droogtent waarin een eerdere oogst hing te drogen.

De politie heeft dankzij een anonieme tip een hennepplantage opgerold aan de Van Eysingalaan in Transwijk in Utrecht. Er zijn vier grote planten in beslag genomen en een droogtent waarin een eerdere oogst hing te drogen.

De politie kwam de plantage op het spoor dankzij een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek van de politie bleek al snel dat er meer aanwijzingen waren voor de aanwezigheid van een plantage in het appartement. Vanwege mogelijk brandgevaar werd besloten snel in te grijpen.

Over het binnentreden van de woning is door de politie ook een podcast gemaakt.

12 Reacties

Reageren
 1. Henk

  “Er zijn vier grote planten in beslag genomen”….volgens mij is dat een legaal aantal.

 2. cas

  @ Henk, moet je nagaan hoe burgerlijk en bekrompen onze overheid is. En altijd fijn zo’n verklikker in je buurt voor een enkel plantje.
  En het ergste is nog de titel die DUIC hier geeft… “Hennepplantage” Laat me niet lachen.
  Een paar wietplantjes die worden is echt geen noemenswaardig nieuws…

 3. Bernhard

  Eens met Cas. Treurig ook dat men iemand verlinkt die een paar plantjes heeft staan voor eigen gebruik.

 4. Peet

  Onze samenleving kan nog wel wat meer ‘verklikkers’ gebruiken. Ik zie hen liever als alerte mensen die verantwoordelijkheid nemen voor het leefklimaat en de veiligheid in hun buurt: hulde.
  Sterker nog: de maatschappij wordt alleen maar verrotter door families en culturen die elkaar de hand boven het hoofd houden en de familie-eer belangrijker vinden dan een prettige maatschappij.

 5. MJPD

  Wel het hele artikel lezen, heren (wiettelers?): “en een droogtent waarin een eerdere oogst hing te drogen.” Het is nog steeds je burgerplicht om dit soort misstanden te melden. Als dit in mijn buurt gebeurde, gaat er geheid een telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem.

 6. w

  4 planten? stonden zeker gewoon op de vensterbank?

 7. Utrechter

  En ondertussen rijdt half plofkrakend Nederland gewoon ongestoord rondjes over de Kanaalstraat en Amsterdamsestraatweg, terwijl ze lachgaspatronen en lege blikjes energiedrank naar buiten smijten…

 8. Johan

  Legalize it!

 9. cas

  @ MJPD, heb je ooit een droogtent gezien in je leven? dat is een mini tentje die zo groot is als je koelkast, niet heel bijzonder verder.

 10. Reguurder

  De overheid laat graag geloven dat hennep teelt brandgevaarlijk is om mensen aan te moedigen elkaar te veraden.
  Terwijl een deugdelijke assimilatie lamp net zo veilig kan zijn als een hologeenlamp.
  De overheid zou zich meer om echte criminele activiteiten moeten druk maken, straatroof, inbraak, dealers,oplichters, enzvoort.
  Somige reacties laten inderdaad het gehalte van het kortzichtige denkvermogen zien.

 11. Robert

  Wat de Utrechter zegt. Pak (georganiseerde) criminaliteit keihard aan maar dit soort kleine ‘kwekerijen’.. Zonde van de moeite.

 12. bee

  even voor de duidelijkheid over de 5 plantenregel .
  1 plant word ook niet toegestaan als ze je pakken ,je bent dan verplicht deze plant te vernietigen zodra je ontdekt bent .
  er volgt dan geen straf .
  hier betrof het 4 planten waar je echt geen miljonair van word .
  eerder krijg ik het idee dat het voor eigen gebruik is .
  @MJPD
  iemand verraden is geen burgerplicht .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).