Politie Utrecht arresteert vijftien drugsdealers in onder meer Hoograven en Kanaleneiland Politie Utrecht arresteert vijftien drugsdealers in onder meer Hoograven en Kanaleneiland

Politie Utrecht arresteert vijftien drugsdealers in onder meer Hoograven en Kanaleneiland

Politie Utrecht arresteert vijftien drugsdealers in onder meer Hoograven en Kanaleneiland
Foto: Politie
De politie heeft tijdens een aantal actiedagen eind oktober en begin november vijftien drugsdealers aangehouden in Hoograven, Kanaleneiland en Bilthoven. De vijftien worden verdacht van verschillende drugsgerelateerde delicten.

De politie heeft tijdens een aantal actiedagen eind oktober en begin november vijftien drugsdealers aangehouden in Hoograven, Kanaleneiland en Bilthoven. De vijftien worden verdacht van verschillende drugsgerelateerde delicten.

De vijftien verdachten zijn allen op heterdaad aangehouden. Ze hadden op dat moment verschillende soorten harddrugs, geld, telefoons en dealerbenodigheden bij zich die in beslag zijn genomen. De politie heeft ook auto’s en scooters die bij het dealen werden gebruikt in beslag genomen.

Een eerste groep verdachten, in de leeftijd van 19 tot 28 jaar, is inmiddels op een snelrechtzitting veroordeeld tot gevangenisstraffen van tussen de twee en tien maanden. Hun voorarrest werd verlengd, waardoor de verdachten vast blijven zitten tot ze hun straf hebben uitgezeten. Op 18 november is een tweede snelrechtzitting.

De aanhoudingen kwamen voort uit maandenlang onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in de Utrechtse wijken Hoograven en Kanaleneiland. De onderzoeken maken deel uit van de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit, waarvoor de politie, het OM en de gemeente Utrecht samenwerken.

‘Snel en kundig optreden’

“Dankzij het snelle en kundige optreden van de politie konden deze verdachten worden opgepakt. Samen met de politie, het OM en partners pakken we drugscriminaliteit aan om onze jeugd en onze stad te beschermen”, zegt burgemeester Sharon Dijksma.

“We zien namelijk een toename en een verharding van de drugscriminaliteit in Utrecht. We stellen grenzen, via bijvoorbeeld deze aanhoudingen. Maar minstens zo belangrijk is dat we mensen perspectief bieden op een mooi leven zonder criminaliteit. Bijvoorbeeld via lessen op school, job coaching, oudertrainingen en persoonlijke begeleiding van jongeren die al met één been in de drugscriminaliteit staan.”

12 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Mooi zo, blijf het de boefjes maar zo moeilijk mogelijk maken. Nu ook nog de dure kleding en dat soort spullen in beslag nemen, dan wordt deze handel een stuk minder aantrekkelijk voor die gasten.

 2. Bromsnor

  Bromsnor bromt bravo burgemeester!

 3. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ze staan over drie dagen weer lekker buiten,laat je niks wijs maken,ze lachen justitie gewoon uit.

 4. Berend

  Super! En pluk ze, zodat het niet loont.

 5. Koel Hoofd

  Blij met onze burgemeester!

 6. joop

  Tussen 2 en 10 maanden ? Dat schiet lekker op zo. Waarom geen 10 jaar ? Dat lijkt me beter. Na die paar maanden gaan ze gewoon weer verder waar ze mee bezig waren, daar lachen ze om. Onwaarschijnlijk lage flutstraf.

 7. lezer

  Prima actie, maar zonder gebruikers zouden er geen dealers zijn.
  Tegen dat gebruik wordt heel weinig gedaan.

 8. RABE

  Zuinig zijn op zo’n burgemeester. Bravo

 9. Jeroen

  Nee, dit zullen de king pins zijn waardoor de Utrechtse drugswereld ineenstort. Een handjevol simpele straatdealertjes oppakken (vandaar de lage straffen) en Sharon Dijksma kan weer goede sier maken en net doen alsof er iets veranderd is.

 10. Lombokker

  @Jeroen

  Het zijn inderdaad niet de grote jongens die zijn opgepakt, maar al deze straatdealers en hun klanten veroorzaken wel degelijk een hoop overlast. Ik ben er dan ook erg blij met dit soort acties.

 11. Paul Sip

  De War On Drugs is allang verloren. Zie wat er in Rotterdam af en toe in containers wordt gevonden en wat dus niet. Drugs is van alle tijden, al duizenden jaren lang. Legaliseren is de enige oplossing. Lees eens een boek van Michael Pollan of kijk op YouTube naar:
  Changing Consciousness with Psychoactive Plants – with Michael Pollan and Jules Evans
  https://www.youtube.com/watch?v=FfxnS1PuJxM&list=PLbnrZHfNEDZz256ho3Q4gt7YrF2xApo5g

 12. Kipzonderkop

  Dit is gewoon een politie actie,waar onze zgn burgemeester absoluut geen invloed op heeft gelukkig, anders zou er teveel thee worden gedronken.
  De politie en openbaar ministerie zijn goed bezig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).