Politie Utrecht: ‘Eindelijk aanhouding autobrand’ | De Utrechtse Internet Courant Politie Utrecht: ‘Eindelijk aanhouding autobrand’ | De Utrechtse Internet Courant

Politie Utrecht: ‘Eindelijk aanhouding autobrand’

Politie Utrecht: ‘Eindelijk aanhouding autobrand’
De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen aangehouden voor brandstichting. ‘Eindelijk’ schrijft de politie in een persbericht.

De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen aangehouden voor brandstichting. ‘Eindelijk’ schrijft de politie in een persbericht.

Rond 21.30 uur belde een getuige via 112 door dat er een auto in brand was gestoken op de Peltlaan in Utrecht. De getuige gaf direct een duidelijk signalement door van de kleding van de jongen, de kleurstelling van de scooter en de rijrichting. Meerdere agenten konden daardoor gericht op zoek gaan naar deze verdachte. Zij zagen hem kort daarna over de Van Heuven Goedhartlaan rijden en hielden hem aan op de Trumanlaan.

Scooter en signalement kwam overeen met de getuigenverklaring en met de beelden die cameratoezicht inmiddels had van de verdachte, kort na de brandstichting. De 17-jarige jongen uit Utrecht is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Aan de kleding en scooter wordt sporenonderzoek verricht. Ook de uitgebrande auto wordt onderzocht op sporen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Alle kosten verhalen op het ventje + ouders. En dan nog een fikse taakstraf erbij. Misschien in het brandwondencentrum?

 2. G. de Vries

  Het wordt tijd dat politie in burger flink gaat surveilleren op K’eiland. Er gebeurt zo veel- dealen, bedreigingen, schiet- en steekpartijen, brandstichting- dat de sfeer in de wijk beangstigend wordt. En dat laatste met name ‘s avonds..Veel ouderen en het maakt niet uit waar hun roots liggen gaan ‘ s avonds de deur niet meer uit.

 3. cas

  Kunne wij die niet gewoon een paar jaar opsluiten? Elke brand die hij dan niet kan plegen scheelt een persoon weer leed….

 4. Bill

  Keihard aanpakken, anders gaan de burgers misschien wel het heft in eigen hand nemen. Wenselijk?

 5. trebor

  het zijn er waarschijnlijk meer maar deze knaap KIJHARD aanpakken en de kosten verhalen op de ouders gefeliciteerd !!goed werk en bedankt voor de oplettende burger

 6. Wim Vreeswijk

  De aangehoudene was 17 jaar, valt onder het jeugdrecht, dus die loopt morgen weer vrij met een doos lucifers en een blik benzine rond.

 7. isabelle

  Bedankt burger! En fijn dat de politie hem opgepakt heeft. Jammer dat het zo lang geduurd heeft. Hoop dat de politie er nu niet meteen weer mee ophoudt. Effe doorpakken hè!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).