Politie: ‘Utrecht Noord wordt al dagenlang geteisterd door koplampdieven’ Politie: ‘Utrecht Noord wordt al dagenlang geteisterd door koplampdieven’

Politie: ‘Utrecht Noord wordt al dagenlang geteisterd door koplampdieven’

Politie: ‘Utrecht Noord wordt al dagenlang geteisterd door koplampdieven’
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Koplampen van Volvo’s en Volkswagens zijn momenteel niet veilig in Utrecht Noord. De politie meldt dat er al dagenlang dieven actief zijn die het op deze onderdelen gemunt hebben.

Koplampen van Volvo’s en Volkswagens zijn momenteel niet veilig in Utrecht Noord. De politie meldt dat er al dagenlang dieven actief zijn die het op deze onderdelen gemunt hebben.

Het gaat om de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep, Geuzenwijk en Pijlsweerd. De politie adviseert mensen die in het bezit zijn van een Volvo of Volkswagen met een ‘duurder type’ koplamp om het voertuig zoveel mogelijk binnen te zetten, in het zicht of in het zicht van camera’s.

Zie je een verdachte situatie? Bel 112, noteer kentekens, signalementen en film als dit mogelijk is”, aldus de politie

7 Reacties

Reageren
 1. Harm

  Genoeg werk in de bouw toch? Waarom?

 2. Hetty

  Nu auto s blijkbaar zo beveiligd zijn, dat ze niet meer makkelijk te stelen zijn, gaan de dieven dan maar over op het stelen van auto-onderdelen. Ik zou zeggen, er moet een alarm komen met een hels kabaal, dat al afgaat, als je als niet autobezitter aan de auto gerommeld word. Zodat de hele straat wakker word, als een dief een auto-onderdeel probeert te stelen.

 3. Lombokker

  @Harm
  Waarom?

  Te lui om te werken, spannend, stoer, levert op uurbasis meer op dan een gewone baan. En als je gepakt wordt sta je een paar uur later weer op straat, en een half jaar krijg je van de rechter een taakstraf van 40 – 120 uur (afhankelijk van hoe goed je zielig kan doen).
  Let op: alleen áls je gepakt wordt, maar de kans dat dat gebeurd is erg klein.

 4. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Er is kennelijk een markt voor omdat er mensen zijn die wel duur willen rijden maar niet de dure schade willen betalen?

  @Hetty
  Dat dure onderdelen stelen is al heel erg lang aan de gang.
  Heb medio jaren zeventig ooit op klaar lichte dag midden in parijs gezien hoe 4 jongens binnen hooguit 2 minuten een auto op een paar bakstenen zette, de banden erafschroefden en weg waren. De eigenaar van die auto kwam naar buiten, startte de motor, gaf een dot gas, en de auto bleef onbeweeglijk op die bakstenen staan….dus nog meer gas, je kent het wel…
  Moraal verhaal, als het tegen zit zijn zelfs de banden niet veilig.

 5. Bromsnor

  Bromsnor’s koplampen zijn ook gejat, 3,500 schade. Die jatters (U-Noordoost) zijn overigens wél gepakt.

 6. Eppo

  Hebben ze al op Marktplaats gekeken zag de laatste tijd zoveel koplampen ineens in de aanbieding.

 7. barend

  @Hetty
  Moderne auto’s hebben vast wel een auto-alarm, dat is niet echt een nieuw idee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).