Politie Utrecht rolt grote hennepbende op | De Utrechtse Internet Courant Politie Utrecht rolt grote hennepbende op | De Utrechtse Internet Courant

Politie Utrecht rolt grote hennepbende op

Politie Utrecht rolt grote hennepbende op

Met invallen op adressen in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein heeft de politie gisteren een grote hoeveelheid hennepplanten, contant geld en een vuurwapen in beslag genomen. Daarnaast werden vijf personen, die worden verdacht van witwassen en het bezit van en handelen in verdovende middelen, aangehouden.

In februari van dit jaar stelde de politie een onderzoek in naar de teelt van hennep. Door dat onderzoek kwam de politie de strafbare feiten op het spoor. Bij invallen op hetzelfde moment op vijf locaties werden de vijf personen, drie mannen en twee vrouwen, gearresteerd.

In een loods aan de Edisonweg in IJsselstein trof de politie meer dan duizend hennepplanten aan. Ook stond er een bestelbus vol zogenaamde toppen, het verhandelbare deel van hennepplanten. In een woonwagen aan het Johanitterpad in Leidsche Rijn werd eveneens een groot aantal toppen aangetroffen, plus bijna twee ton aan contant geld. Dit werd, net als een motor, een auto en een buitenkeuken, in beslag genomen.

Ook in een woning aan de Ananasstraat in Ondiep werd een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen en tevens een vuurwapen met patronen. Op een camping in Lexmond werd tenslotte een fonkelnieuwe caravan met voortent in beslag genomen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).