Politie verijdelt plofkraak op supermarkt Smaragdplein; Twee minderjarigen opgepakt | De Utrechtse Internet Courant Politie verijdelt plofkraak op supermarkt Smaragdplein; Twee minderjarigen opgepakt | De Utrechtse Internet Courant

Politie verijdelt plofkraak op supermarkt Smaragdplein; Twee minderjarigen opgepakt

Politie verijdelt plofkraak op supermarkt Smaragdplein; Twee minderjarigen opgepakt
Gereedschap achtergelaten door verdachten. Foto Robert Oosterbroek
De politie heeft dinsdagochtend op het Smaragdplein twee jongens van 16 en 17 jaar gearresteerd omdat ze vermoedelijk bezig waren met een plofkraak. De twee hadden ingebroken bij de PLUS-supermarkt en wilden waarschijnlijk de pinautomaat in de winkel kraken.

De politie heeft dinsdagochtend op het Smaragdplein twee jongens van 16 en 17 jaar gearresteerd omdat ze vermoedelijk bezig waren met een plofkraak. De twee hadden ingebroken bij de PLUS-supermarkt en wilden waarschijnlijk de pinautomaat in de winkel kraken.

Getuigen zagen hoe de twee verdachten de ruiten van de supermarkt vernielden. Er waren al meerdere ramen ingeslagen door de verdachten. De politie kon ze ter plekke aanhouden en trof in de supermarkt explosieve stoffen aan. Het bleken twee tieners te zijn van 16 en 17 jaar.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De pinautomaat in de Plus

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam naar het Smaragdplein om onderzoek te doen en de stoffen veilig weg te halen.

Het Smaragdplein is vanwege de veiligheid van omwonenden deels afgezet. Hulpdiensten zijn voor de zekerheid aanwezig. De markt op het naastgelegen plein kan met vertraging vandaag wel open.

11 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Knap werk van de betrokken politiemensen.

 2. Massegast

  Is dit nou een heterdaadje? Komt niet vaak voor bij een plofkraak. Het Smaragdplein is wel populair aan het worden bij de ‘heren’.

 3. RvD

  Gwoon als volwassenen berechten, if you can do the crime, you can do the time.

 4. woutvr

  2 kinderen nog… Wat moet dat worden toch

 5. Kadoendra

  @Woutvr

  Inderdaad het zijn nog kinderen, maar zij leven wel in een maatschappij waar alles draait om geld……

 6. Fred

  Wellicht worden door zo’n bende bewust minderjarigen ingezet om dit te doen, die krijgen toch nauwelijks straf.
  Overigens vind ik dat jongeren vanaf 15 jaar gewoon volwassenen-strafrecht zouden moeten ondergaan, daar zijn ze denk ik al volwassen genoeg voor, het zijn echt geen kinderen meer.
  Deze jongeren staan straks gewoon weer buiten om een nieuwe plofkraak te beramen.

 7. Koel Hoofd

  Minderjarigen met explosieven in de weer. Het moet niet gekker worden!
  Worden kinderen niet meer opgevoed tegenwoordig?

 8. LGT

  Als het om stemrecht gaat dan wil bijvoorbeeld D66 het stemrecht verlagen naar 16 jaar, want volgens D66 dan kunnen zij best beslissen over hoe en wat.
  Gaat het over behoorlijk zware misdaad, zoals een ramkraak met veel schade en overlast voor omwonenden dan praat men over kinderen van 16, 17 jaar.
  Zeker 17 jaar is in deze tijd helemaal geen “echt” kind meer maar weet heel goed wat hij doet, wat de schade kan zijn en welke consequenties er aan verbonden zijn.
  Het recht moet nu doorpakken en deze jonge criminelen goed straffen en zeker ALLE schade laten betalen en niet de gemeenschap daarvoor laten opdraaien.

 9. Hetty

  Straks kun je alleen nog maar pinnen in een kluis. Trouwens goed werk van de getuigen en de politie. Flink straffen, deze jochies.

 10. Ella

  Hoogste tijd dat de Gemeente en de eigenaren van de winkelpanden aan het Smaragdplein in actie komen!! Niet alleen de winkeliers maar ook de omwonenden zijn er namelijk helemaal klaar mee. De maat is vol!
  Het is inderdaad zeer vaak raak bij het Smaragdplein de afgelopen tijd. Dit is al de derde plofkraak in twee jaar tijd (dit keer gelukkig verijdeld door goed politiewerk) en daarnaast nog tal van andere voorvallen. Extra cameratoezicht en investeren in vernieuwing en verbetering van het winkelcentrum is nu echt noodzakelijk.

 11. Hans

  Hahahaha de jongens zijn met enkelband vrij gelaten en niks moeten hun betalen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).