Politie vindt 200.000 euro in auto van nerveuze verdachte in Vleuten Politie vindt 200.000 euro in auto van nerveuze verdachte in Vleuten

Politie vindt 200.000 euro in auto van nerveuze verdachte in Vleuten

Politie vindt 200.000 euro in auto van nerveuze verdachte in Vleuten
Beeld: Pixabay
De politie heeft vorige week tijdens een verkeerscontrole in Vleuten 200.000 euro aan contant geld gevonden in een auto. Het geld zat verborgen in een ruimte in het middenconsole.

De politie heeft vorige week tijdens een verkeerscontrole in Vleuten 200.000 euro aan contant geld gevonden in een auto. Het geld zat verborgen in een ruimte in het middenconsole.

De verdachte, een 31-jarige Amsterdammer, werd op woensdag 26 januari staande gehouden omdat hij 103 kilometer per uur reed waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan. Bij de staandehouding bespeurde de agenten een hennepgeur, en dus moest de man meewerken aan een speekseltest. Hieruit bleek dat de man onder invloed was van drugs, aanleiding voor de agenten om de auto verder te onderzoeken.

Een volle auto

Tijdens het doorzoeken van de auto troffen de agenten al snel zakjes met verdovende middelen aan. Ook werden andere verdachte voorwerpen, zoals GPS-Trackers, een simkaart en een lopersleutel aangetroffen. Het viel de agenten daarna ook op dat de verdachte zenuwachtiger werd naarmate hun zoektocht in de buurt van het middenconsole kwam. Dat bleek een reden te hebben: in een verborgen ruimte troffen de dienders een grote hoeveelheid briefgeld aan.

Hierop is de Amsterdammer direct aangehouden, waarbij ook nog eens bleek dat de man in het bezit was van meerdere telefoons. De auto is hierna nader onderzocht door specialisten. In het middenconsole, dat mechanisch geopend kon worden, vonden zij in totaal 200.000 euro aan contant geld. Een dag later is naar aanleiding van de vondst een woning in Vleuten doorzocht. Hier werd een Rolex in beslag genomen, met een waarde van 17.000 euro.

De verdachte zit momenteel in hechtenis op verdenking van witwassen. Hij wordt op 2 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

3 Reacties

Reageren
  1. Alex

    Mag je niet meer pinnen tegenwoordig?

  2. Nono

    De coke prijzen zullen zeker ook wel stijgen bij het distributie bedrijf van de heer Taghi…

  3. Savrion

    Ook zwart geld is tegenwoordig digitaal, dus ik begrijp niet waarom die beste man nog met cash geld over straat loopt, dan ben je niet slim en dat blijkt ook wel, anders zouden wij dit niet lezen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).