Politie vindt 286 kilo illegaal vuurwerk in huis in Ondiep; 20-jarige Utrechter aangehouden Politie vindt 286 kilo illegaal vuurwerk in huis in Ondiep; 20-jarige Utrechter aangehouden

Politie vindt 286 kilo illegaal vuurwerk in huis in Ondiep; 20-jarige Utrechter aangehouden

Politie vindt 286 kilo illegaal vuurwerk in huis in Ondiep; 20-jarige Utrechter aangehouden
De politie heeft zondag een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het in bezit hebben van 286 kilo illegaal vuurwerk. De man bewaarde het vuurwerk in een huis in Ondiep.

De politie heeft zondag een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het in bezit hebben van 286 kilo illegaal vuurwerk. De man bewaarde het vuurwerk in een huis in Ondiep.

De politie ging bij de woning in Ondiep langs na meerdere anonieme meldingen over mogelijke handel of verkoop van illegaal vuurwerk. Agenten vonden in het huis dertien dozen met in totaal 286 kilo vuurwerk. 

Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd, laat de politie weten. Waar het vuurwerk vandaan komt, wordt nog onderzocht. De 20-jarige verdachte zit nog vast.

23 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Dat wordt een pittig foei-gesprek. Arme jongen. Had ie maar een stageplaats gehad dan was dit uiteraard nooit gebeurd. D66/GL modus uit.

 2. Utregter

  netjes

 3. Speak Up

  Ik mag toch hopen op 5 tot 10 jaar cel. Iedereen Enschede alweer vergeten? Maar ja Ondiep, daar lopen ze liever te provoceren met Pieten bij de voedselbank.

 4. Rob H.

  Weer een goudeerlijke ondernemer, die baggervette winsten door de neus geboord wordt.

 5. Gerry Jöris

  Je zult er toch maar naast wonen als het mis gaat.

 6. UtrechtvoorUtrecht

  @Rob H. Inderdaad, moet de politie niet criminelen oppakken in plaats van ondernemers? En hoezo mag deze jongen niet zelf weten wat hij in huis haalt, het is toch zijn huurhuis? Zit de (s)linkse overheid nu ook achter de voordeur? En sowieso discriminatie dat ze deze jongen hebben opgepakt en niet zijn buurman die geen vuurwerk had. Wordt er toch weer onderscheid gemaakt! En waar was de gemeente? Zeker weer geen plantsoenen aan het aanharken?

  Wat fijn om dit soort reacties te kunnen typen, is een stuk makkelijker dan inhoudelijk te reageren. Dit smaakt naar meer!

 7. cas

  @ Speak Up, enig idee wat er in Enschede de lucht in is gegaan….. Met de hoeveelheid die is gevonden knalt het raam eruit, maar daar houdt het op…. schadelijke vergelijkingen.

 8. 19Bentje48

  Je moet eens beseffen hoeveel dat is bijna 300 kg vuurwerk! De dommigheid in NL ontwikkelt zich net zo snel als de Japanse Duizendknoop en is even onuitroeibaar, vrees ik.

 9. Speak Up

  @Gerry

  Dan ontploft de halve straat/buurt/ wijk of erger. Niet alleen het huis van de buren. Met vele mogelijke doden en zwaar gewonden tot gevolg. Het bewaren van dergelijke hoeveelheden zwaar illegaal vuurwerk (eigenlijk wapens), komt in de buurt van een poging tot doodslag.

 10. Moniek

  Wat heeft dit met D66/GL te maken?

 11. Lombokker

  286 kilo, je zal er maar naast wonen. Wat mij betreft mag die vent uit zijn huis worden gezet, al is het maar voor 3 maanden.

 12. Frank Heuvelman

  @UtrechtvoorUtrecht

  Waarom? Massaexplosie, zoek maar op.
  Wanneer een kwart ton aan explosieveen in een keer de lucht ingaat kun je je mooie huurwoninkje wel vergeten. En wat betreft de dader die een sjekkie rookte terwijl hij wat een vuurwerk bom maakte? Nou daar is hij, en daar is hij. En daar tegen de muur nog een stukje.
  Onze stoere jongen is gereduceerd tot een eindig aantal heel kleine stukjes waarvan je de meeste van de muur moet krabben met een plamuurmes..
  Een kwart ton aan explosieven, makker. Dat lost zelfs jouw eeuwige problemen met de buren definitief op.

  En wat links betreft, je hebt geen idee waarover je praat. Je hebt jouw uitkerinkje aan links te danken, tezamen met het dak boven je hoofd plus het feit dat als je een (vuurwerk ) ongeluk, je een ambulance kunt bellen om opgenomen te worden in een ziekenhuis in plaats van te moeten creperen op straat omdat je niet of te laag verzekerd bent en geen ziekenhuis je binnenlaat voordat je kunt bewijzen dat je de kosten van een opname kunt dragen.

  Verder heb je het ook aan links te danken dat je kunt ophouden met werken op je vijfenzestigste omdat je dan recht op AOW hebt waardoor je niet tot je dood aan toe hoeft door te werken.

  Hou dus gewoon effe lekker je kop over zaken waar je geen reet van af weet, oké meneertje anoniem?

  Dank je wel.

 13. Pee

  @cas
  Als het categorie f1 vuurwerk betreft heb je gelijk maar ik heb een flauw vermoeden dat het niet deze categorie bevalt.
  Vuurwerk word niet voor niets in bunkers opgeslagen.

 14. Pee

  @Moniek
  Door ervaringen met straffen die uitgedeeld worden.

 15. Scherpschutter

  De reacties in dit topic geven wel weer uitstekend aan in hoeverre rubberentegel-Nederland in een perpetuum staat van irrationele doodsangst verkeert. Bizar…

  Nou moeten we kennelijk weer heel erg bang worden van 1(!) persoon met een schamele 286 kilootjes vuurwerk in een huis, waar decennialang ongeveer 10 miljoen mensen ieder jaar 100 kilo vuurwerk in huis hebben…en er nooit iets mis ging. Vuurwerk ontbrandt namelijk niet spontaan.

  De gemiddelde Utrechtse angsthaas raakt anno 2021 al compleet van z’n theewater als iemand net iets te hard een windje laat. LOL

 16. Uuutje

  @ Cas
  we hebben het niet over 300 gram, maar over 300 kilo (!!!!). Klein verschil. Van de straat of buurt, of de mensen daarin, blijft er dan weinig over hoor.

  Een cobra staat trouwens gelijk aan een kleine handgranaat qua schade die zo’n ding kan opleveren. Gewoon een wapen dus. Dit zijn een paar honderd cobra’s bij elkaar.

 17. Utrechtvoorutrecht

  @Frank Ik ben het met je eens. Mijn reactie was een samenvatting van wat er hier doorgaans door sommige reageerders geroepen wordt.

 18. Binnenstadbewoner

  En dit is slechts een toevalstreffer. Gekregen via een anonieme melding. Anders had de politie niks geweten.

  In rustige woonwijkjes en sociale huurwoningen liggen ongetwijfeld nog tienduizenden kilo’s aan zwaar vuurwerk.

 19. Koel Hoofd

  @Frank Heuvelman
  Je eerste alinea is hilarisch!

  Over je tweede alinea: een linkse spraakverwarring?
  Die uitkering, sociale huurwoning, toegang tot zorg en pensioen, dat zijn allemaal PvdA/SP zaken, zeg maar ‘oud links’.
  ‘Nieuw links’ (GL/D66) doet juist haar uiterste best om dat sociale bestel allemaal weer af te breken vanwege de EU-ideologie en klimaatreligie.

 20. Frank Heuvelman

  @UtrechtVoorUtrecht

  Ja, sorry.
  Maar jouw naam in aanmerking nemend kwam de gedachte dat jouw woorden best wel eens sarcastisch bedoelt konden zijn domweg niet in me op.

  Ik kan hier alleen ter verdediging opwerpen dat mijn frustraties over de kunstmatig opgewekte domheid en xenofobie die vandaag de dag schering en inslag lijkt te zijn geworden mijn opmerkzaamheid zo zeer heeft verzwakt dat ik soms niet langer meer in staat ben om het kaf van het koren te scheiden.
  Misschien ben ik wel degene die moet leren zijn kop te houden…

  Groeten, Frank.

 21. Anne Marie ten Berge

  @Frank Heuvelman, laat ik nu van de politieke geschiedenis geleerd hebben dat Wim Kok I (PvdA) begonnen is met de afbraak van onze sociale voorzieningen. Het bedrijfsleven kreeg een lastenverlichting en de lonen van verplegers en onderwijzers werden bevroren.

 22. Ton

  Helemaal goed zo, Frank.
  Ik hoop meer van je te lezen.

 23. Frank Heuvelman

  @Koel Hoofd

  Links, werkelijk en oprecht links hield als politieke factor in Nederland op te bestaan toen er besloten werd om ‘de krachten te bundelen’ door alle linkse partijen op te laten gaan in een nieuw op te richten partij genaamd ‘Groen Links’. Ik voelde als PSP-er toen al op m’n sokken aan dat Groen Links uiteindelijk zou veranderen in een soort van Links Lullend Groen Rechts.

  Groen Links, dat ‘grote sterke linkse machtsblok’ dat ervoor zou zorgen dat de sociale rechtsstaat die onze ouders na de Tweede Wereldoorlog met veel tegenwerking hadden opgebouwd niet zou worden opgeslokt door het opkomende mondiale neoliberalisme.
  Groen Links, dat ‘machtige democratische werktuig’ dat zou garanderen dat racisme en fascisme nooit meer de kans zouden krijgen om z’n gore smakeloos geblondeerde rotkop boven het maaiveld uit te steken.

  Godverdomme, de schrijnende ironie van het al.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).