Politie vindt 54 kilo illegaal vuurwerk in berging in Utrecht Politie vindt 54 kilo illegaal vuurwerk in berging in Utrecht

Politie vindt 54 kilo illegaal vuurwerk in berging in Utrecht

Politie vindt 54 kilo illegaal vuurwerk in berging in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Noord
De politie heeft dinsdagavond in een berging in de Utrechtse wijk Ondiep 54 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Er is één verdachte gearresteerd.

De politie heeft dinsdagavond in een berging in de Utrechtse wijk Ondiep 54 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Er is één verdachte gearresteerd.

Agenten waren gisteravond bezig met een gerichte actie op vuurwerkoverlast. Daarbij zijn ze ook een woning in Ondiep binnengevallen. In de berging van de woning is volgens de politie 54 kilo zwaar en illegaal vuurwerk aangetroffen.

Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Ook is er een verdachte gearresteerd. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Vorige week werd tijdens een gerichte actie in dezelfde omgeving ook al vuurwerk in een woning gevonden. Het ging toen om 360 nitraten en 6 cobra’s, die ook in beslag werden genomen. Mensen kunnen overlast van vuurwerk melden via de Slim melden-app van de gemeente Utrecht.

6 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Wat bezielt die mensen? Behalve dan korte termijn denken, overmoed en winstbejag?

  De vuurwerkramp van Enschede was 20 jaar geleden, is dat na één generatie al uit het collectieve geheugen gewist?
  Okay, toegegeven, dat ging om heel veel meer kilo’s. Maar dan nog maakte die ramp wel duidelijk dat het woordt ‘vuurwerk’ letterlijk genomen moet worden als het om grote hoeveelheden gaat.

 2. [email protected]

  54 kilo zwaar explosief materiaal valt toch echt onder de explosieven noemer met alle gevolgen van dien bij een mogelijke explosie.
  Woning zal waarschijnlijk de huur van worden beëindigd lijkt mij.

 3. Kadoendra

  @[email protected]

  “Woning zal waarschijnlijk de huur van worden beëindigd lijkt mij”

  Het probleem met illegaal vuurwerk is niet slechts een Utrechts probleem, maar een landelijk probleem, daarom hoop ik dat de overheid het probleem gaat beantwoorden met zeer krachtige handhaaf vuurwerk.

 4. cas

  @ Geenstijl, met al die nitraten bijna niks… Cobra’s zullen de ramen eruit hebben geblazen, maar de flat was gewoon zonder schrammetje blijven staan.
  Waren er maar 6 nitraten en de rest cobra’s, dan waren de gevels eruit geknald.

 5. Pee

  @cas
  En dat durven ze zonder te lachen vuurwerk te noemen.
  Defensie zal er jaloers om zijn.

 6. Cas

  Ik snap wel dat het illegaal is, een cobra in je hand laten afgaan is een enkeltje naar petrus…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).