Politie vraagt hulp getuigen in onderzoek zeer kwetsende afbeelding burgemeester Sharon Dijksma Politie vraagt hulp getuigen in onderzoek zeer kwetsende afbeelding burgemeester Sharon Dijksma

Politie vraagt hulp getuigen in onderzoek zeer kwetsende afbeelding burgemeester Sharon Dijksma

Politie vraagt hulp getuigen in onderzoek zeer kwetsende afbeelding burgemeester Sharon Dijksma
De politie roept getuigen die meer weten over de mensen die met graffiti een zeer kwetsende afbeelding maakten van burgemeester Dijksma in de Leidseveertunnel op zich te melden. De burgemeester deed al aangifte. De politie onderzoekt wie er achter de doodsbedreiging zitten.

De politie roept getuigen die meer weten over de mensen die met graffiti een zeer kwetsende afbeelding maakten van burgemeester Dijksma in de Leidseveertunnel op zich te melden. De burgemeester deed al aangifte. De politie onderzoekt wie er achter de doodsbedreiging zitten.

Afgelopen woensdag werd er op een muur in de Leidseveertunnel een afbeelding gemaakt met graffiti aangetroffen. De politie spreekt van “extreme uitingen”.

De afbeelding lijkt een galg te tonen waar een persoon aanhangt met een burgemeestersketen, ook zijn de letters DIJK..A geschreven. Volgens burgemeester Sharon Dijksma is hiermee een duidelijke grens overschreden.

De Utrechtse burgemeester Dijksma liet eerder weten: “Van deze en andere bedreigingen doe ik aangifte. Dit raakt mij, mijn gezin en de mensen waarvan ik hou. Er is een grens.” De burgemeester deelde de foto van de afbeelding zelf via haar Instagram-account.

Tekst loopt door onder afbeelding

Burgemeester Dijksma deed aangifte van de bedreiging.

Ongestoord 

“Wanneer iemand bedreigd wordt met de dood, is dit strafbaar”, meldt de politie. “Er wordt dan door de politie serieus onderzoek gedaan naar de daders en hun beweegredenen. Dit is zeker ook het geval wanneer politici slachtoffer worden van bedreiging. Zij moeten ongestoord hun werk kunnen doen.”

De politie zoekt mensen die iets hebben gezien in de omgeving van de Leidseveer- of Daalsetunnel. Of die meer kunnen vertellen over het tijdstip waarop de daders bezig waren.

Mensen die iets hebben gehoord over de bedreigingen of daders kunnen zich ook melden. Getuigen kunnen ook anoniem een melding doen.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. [email protected] 🤔

  O dus deze aangifte komt niet op de stapel te liggen🤔 ….. heel erg bijzonder.

 2. pol

  @[email protected] doet haar naam eer aan: die reactie getuigt van geen stijl.
  We leven in een tijd, dat grenzen van betamelijkheid steeds vaker overschreden worden. Het getuigt van angst of lafheid om je daar niet tegen teweer te stellen.
  Met een toenemende vrijheid van meningsuiting vergeten we dat daar ook verantwoordelijkheid bij hoort of willen daarvoor weglopen op het moment dat je daar op aangesproken wordt.
  Freeriders-principe, tot het moment dat we grenzen zo ver opgeschoven hebben, dat ze verloren lijken te zijn gegaan en we in een dicutabele vrijheid lijken te zijn aangekomen.
  Goede actie van de burgemeester.

 3. Hans

  Binnen de kringen van de graffiti-jongens en meisjes moet toch wel bekend zijn wie deze smakeloze cartoon heeft gemaakt. De maker is, hoe akelig en verwerpelijk het tekeningetje ook is, niet helemaal gespeend van enig talent. Dus ze kennen hem/haar wel. In een paar lijnen overbrengen wat je bedoelt is nog niet zo makkelijk…

 4. Alain

  Talent? Een paar lijnen duidelijk maken?

  De naam moest er nota bene bij om duidelijk te maken wie er bedoeld wordt! Zonder naam en galg zou ik denken dat er een nieuwe superheld “B-man” was.

  Het is gekriebel waar op de basisschool men nauwelijks genoeg mee zou nemen!

  De inhoud is verwerpelijk, maar ook artistiek is het geen knip voor de neus waard.

 5. Esrin W.

  Mooi om te zien dat er nu ineens heel veel motivatie aan de dag wordt gelegd. Als het om uw of mijn auto gaat dan is er geen agent in beweging te krijgen. Verschil moét er zijn.

 6. Anne Marie ten Berge

  @Pol, Ja we leven in een tijd waar grenzen van betamelijkheid steeds vaker overschreden worden.Ik stel: steeds gruwelijker overtreden worden. Denk aan het toeslagenmisdrijf waar 50.000 onschuldige ouders en kinderen de strop is omgedaan……!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).