Politie waarschuwt ouderen voor babbeltrucs door nepagenten: ‘Afgelopen week zeker tien meldingen in centrum van Utrecht’ Politie waarschuwt ouderen voor babbeltrucs door nepagenten: ‘Afgelopen week zeker tien meldingen in centrum van Utrecht’

Politie waarschuwt ouderen voor babbeltrucs door nepagenten: ‘Afgelopen week zeker tien meldingen in centrum van Utrecht’

Politie waarschuwt ouderen voor babbeltrucs door nepagenten: ‘Afgelopen week zeker tien meldingen in centrum van Utrecht’
De politie waarschuwt mensen in Utrecht voor babbeltrucs door nepagenten. Afgelopen week kreeg de politie alleen al uit het centrum van Utrecht zeker tien meldingen van oplichting van met name ouderen.

De politie waarschuwt mensen in Utrecht voor babbeltrucs door nepagenten. Afgelopen week kreeg de politie alleen al uit het centrum van Utrecht zeker tien meldingen van oplichting van met name ouderen.

De oplichters bellen naar ouderen en doen zich voor als agenten. Op die manier proberen ze bijvoorbeeld bankgegevens te krijgen of waardevolle spullen te stelen. Babbeltrucs zijn een bekend probleem, maar het gaat wel om een nieuwe werkwijze.

“Dat mensen zich voordoen als politieagent en daarbij zelfs namen van echte wijkagenten gebruiken, is wel iets nieuws en zorgelijks. Alleen in Utrecht Centrum ontvingen we afgelopen week zeker tien meldingen van met name ouderen”, zegt wijkagent Maarten. “Het erge is dat het vertrouwen van ouderen in de politie hierdoor ook wordt aangetast.”

Meerdere wijkagenten waarschuwen bewoners nu en geven tips om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen. “We roepen ook op om onderstaande preventietips te delen met ouders, grootouders of andere mensen waarvan u weet dat ze kwetsbaar(der) kunnen zijn voor deze criminelen.”

Tekst loopt door onder de tips van de politie

Mensen die een oplichter aan de telefoon hebben gehad, kunnen via 0900-8844 contact opnemen met de politie. “Staat er iemand voor de deur die u niet vertrouwt, bel dan 112. Zo hebben we de kans om een oplichter op heterdaad te pakken.”

5 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht.

  Als deze ontzettende laffe daders nou eens gewoon wat harder en strenger zou straffen, kan dit misschien nog een helpen om te voorkomen.
  Maarja als je na drie dagen buiten staat voor ooit eens vd rechter, heeft dat niet veel zin.
  Maar ja Nederland hé, een glad en een plas, ……..

 2. Henk

  @Geenstijl@Utrecht zou je eens een paar landen/ regio’s kunnen noemen die vergelijkbaar zijn met Nederland waar straffen (veel) hoger liggen voor babbeltrucks en daardoor dit veel minder voorkomt? Je aanname dat dit probleem opgelost zou worden door hogere straffen klinkt mij namelijk meer als onderbuik dan als iets waarvan je ook daadwerkelijk weet dat het werkt. En als de babbeltrucks dan niet meer voorkomen, wat gaan deze lieden dan doen? Tasjes stelen? Moeten we daar ook veel hogere straffen voor krijgen? Of winkeldiefstal? Straight to jail!

  En voorbeelden als: “ja in Singapore hakken ze je benen af als je een kauwgompje op straat gooit en het is daar heel schoon” vind ik altijd wat idioot.

  En wat voor een dingen die niet door de beugel kunnen zou u zelf nou direct mee stoppen als ze veel strenger bestraft zouden worden? Of is uw geweten brandschoon?

  Ontopic: vooral achter deze lieden aan, melding maken als je het tegenkomt, burgers informeren als politie!

 3. Geenstijl@Utrecht.

  Aaaaa de Henk van Utrecht, zachte heelmeesters maken stinkende wonden of niet Henk.
  Handen afhakken hoeft niet maar wel goed en stevig aanpakken beste Henk.

 4. Mattijs

  @Henk 5/7/2024 – 14:17
  Is gewoon onderzocht en (hoe kan het ook anders) wat bleek. Mensen die vastzaten konden daardoor geen vrije burgers meer lastig vallen en hadden dus minder levensloop over om in recidive te gaan

 5. Julot

  Wij waren deze week aan de beurt,buitenlands accent,over de zogenaamde herdershond die we hadden,vroeg nepagent of het een jongen of meisje was,we hebben maar opgehangen,aan het praten en de vragen die hij stelde kon je vaststellen dat het voor ons klaar was.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).