Politie waarschuwt voor toename van auto-inbraken in Oog in Al in Utrecht Politie waarschuwt voor toename van auto-inbraken in Oog in Al in Utrecht

Politie waarschuwt voor toename van auto-inbraken in Oog in Al in Utrecht

Politie waarschuwt voor toename van auto-inbraken in Oog in Al in Utrecht
Bron: Wijkagenten Oog In Al
De politie ziet dat er momenteel veel wordt ingebroken in geparkeerde auto’s in de omgeving van de Utrechtse buurt Oog in Al. Bij het zien van verdachte personen of situaties wordt geadviseerd direct het noodnummer 112 te bellen.  

De politie ziet dat er momenteel veel wordt ingebroken in geparkeerde auto’s in de omgeving van de Utrechtse buurt Oog in Al. Bij het zien van verdachte personen of situaties wordt geadviseerd direct het noodnummer 112 te bellen.  

De daders hebben het volgens de politie met name gemunt op onderdelen van de auto, zoals bijvoorbeeld de informatieschermen die in veel nieuwe modellen te vinden zijn. Daarnaast wordt ook geadviseerd geen waardevolle spullen achter te laten in het voertuig. “Ook al verlaat u de auto maar kort”, aldus de politie.

Ook wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk in het zicht te zetten of op een verlichte plek te parkeren. Hondeneigenaren worden gevraagd tijdens het uitlaten een extra rondje langs plekken met veel auto’s te lopen. “U kent de buurt als geen ander en ziet wat afwijkt.”

Tot slot wordt aan mensen met een camera gevraagd zich aan te melden bij Camera in Beeld. Hiermee is het voor de politie makkelijker om beelden van een eventueel misdrijf terug te vinden.

6 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Hier in Lombok West zijn de laatste tijd veel fietsendieven actief, dat zouden zo maar dezelfde personen kunnen zijn. In Oog en Al staan namelijk veel minder fietsen op straat geparkeerd, dus dan trekken ze maar een auto leeg.

  En misschien kan de politie zelf ook wat meer surveilleren in plaats van alles aan de burger over te laten? Parkeerbeheer rijdt hier gemiddeld 7 keer per uur door de straat, dan kan de politie toch ook wel zoiets op poten zetten.

 2. Koel Hoofd

  Het wordt weer winter, ik wens de oog in allers veel sterkte de komende maanden.
  Het dievengilde weet de weg en rijdt tegenwoordig ook op een snelle fatbike.

 3. Rein de Vries

  Hondeneigenaren extra rondje lopen? Wat dacht je van meer politie aannemen en beter betalen en grenzen bewaken en sluiten is beter denk ik je laat je kop toch niet verbouwen door die klanten moet niet gekker worden

 4. Sj

  @rein: ja meer politie, goed plan! Niet op vvd stemmen dus, die maken de kit alleen maar kapot (cda ook trouwens) met al die reorganisaties!!

 5. de Roeptoeter

  helemaal eens rein de vries alleen weet ik niet wat grenzen sluiten precies hiermee te maken heeft ofschoon ik wel kan raden wat je ermee bedoelt maar gekker moet het niet worden want mensen vragen extra op te letten moeten we niet willen beter meer mensen inhuren alleen zijn er overal tekorten dus hier ook.

 6. Daan

  Ze zijn nog altijd bezig, in ieder geval ook in de Rivierenwijk. Helaas nu 2x in 3 weken ingebroken in de auto, lcd+computer weg met veel schade. 2e keer betrapt ‘s ochtends vroeg, maar alsnog te laat buiten. Ze zijn enorm snel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).