Politie zoekt duo dat op slinkse wijze telefoon steelt op station Utrecht Centraal Politie zoekt duo dat op slinkse wijze telefoon steelt op station Utrecht Centraal

Politie zoekt duo dat op slinkse wijze telefoon steelt op station Utrecht Centraal

Politie zoekt duo dat op slinkse wijze telefoon steelt op station Utrecht Centraal
De politie is op zoek naar de twee personen die op de foto te zien zijn omdat zij ervan verdacht worden een telefoon te hebben gestolen op station Utrecht Centraal. Ze stalen de telefoon van een vrouw die even daarvoor te hulp schoot toen de dieven hun kinderwagen uit de trein wilden halen.

De politie is op zoek naar de twee personen die op de foto te zien zijn omdat zij ervan verdacht worden een telefoon te hebben gestolen op station Utrecht Centraal. Ze stalen de telefoon van een vrouw die even daarvoor te hulp schoot toen de dieven hun kinderwagen uit de trein wilden halen.

Op donderdag 16 maart zat een 38-jarige vrouw in de trein vanuit Den Haag richting Utrecht. Rond 17.17 uur stapte ze uit op Utrecht Centraal en zag zij dat een man die ook uit de trein wilde stappen problemen had met zijn kinderwagen, met daarin een baby. De vrouw besloot te helpen en stopte haar telefoon in haar jaszak.

Op het moment dat het slachtoffer de buggy op de grond zette, brak het voetstuk af. De man liep naar haar toe om samen te kijken en vermoedelijk haalde hij op dat moment de telefoon uit haar zak. Toen verscheen opeens de vrouw die bij de verdachte hoorde en samen liepen zij naar de lift op het perron.

Lift

Op dat moment kwam het slachtoffer erachter dat haar telefoon weg was. Ze heeft onder meer in de trein en bij het spoor gezocht, maar de mobiel niet gevonden. Daarna liep ze naar de lift waar de verdachten waren met de vraag of zij iets hadden gezien. De vrouw gaf aan niks gezien hebben en liet ook de inhoud van haar tasje zien.

“Op het moment dat het slachtoffer de lift uit is, haalt de vrouwelijke verdachte achter haar broek een mobiel tevoorschijn, waarna de lift vertrekt richting de begane grond”, schrijft de politie. Het is niet bekend waarom het slachtoffer daarna niet ook naar de begane grond is gelopen.

Bekijk hier het signalement van beide verdachten.

11 Reacties

Reageren
 1. mees kees

  Goedheid, behulpzaamheid & goedgelovig (en een snufje onnozelheid) vs. professionele criminaliteit-in-onschuldige-familieverpakking. En op de liftfoto mis ik die baby. Waar is die gebleven?

 2. Geenstijl@Utrecht

  Mooi hè, diversiteit op zijn best in de stad Utrecht,maar laten we vooral de dingen niet benoemen zoals ze zijn.

 3. Rottebert Peermans

  Stijlvol luipaardprintje.

 4. Pragmatist

  Ik vraag me af waarom mijn commentaar, die op Geenstijl’s lijkt, niet gepubliceerd is.

 5. Pragmatist

  @mees kees

  Als dit soort gedrag niet leidt tot meer wantrouwen om te helpen, dan weet ik het ook niet meer.

 6. buurtbewoner

  als een man/vrouw in zijn/haar eentje moeite heeft met kinderwagen in/uit trein halen is logisch, maar NIET als ze met z’n 2en zijn , en in dit geval blijkt t ook nog om een lege kinderwagen te gaan..

 7. Statler

  Bah.

 8. Joost

  @ Geenstijl@Utrecht 1/6/2023 – 12:05
  Zucht. Reageer vooral ook even met je heldere inzichten onder een ander artikel hier op de site: “Politie zoekt verdachte die in café aan de Donkere Gaard in Utrecht glas kapotslaat in gezicht van 34-jarige man”

  Puur om even dingen te benoemen zoals ze zijn. Of heb je soms een andere reden om het vooral hier te doen?

 9. Vissers

  @mees meer @buurtbewoner

  Kijk even goed naar de kinderwagen, die is geblurd. Dus waarschijnlijk ligt het kind er gewoon in maar is die vanwege privacy geblurd.

 10. Rottebert Peermans

  LOL @ geblurde baby. Alsof iemand die baby straks herkent als hij gaat solliciteren!

 11. het oranje mannetje

  dat is kat in het bakkie met deze foto en met deze geweldige kledij ontspring je moeilijk de dans. U is inmiddels herkend!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).